PRO και FIFA για... τα πανηγύρια!

Γιώργος Καραμάνος
PRO και FIFA για... τα πανηγύρια!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει 10 πανηγυρισμούς που δεν υπάρχουν σε Pro και FIFA. Ξεπατικώστε τους και κάντε τρελή καζούρα όταν σκοράρετε κόντρα στα φιλαράκια σας.

Αναμφίβολα όσοι βγάζετε τα μάτια σας μπροστά στην οθόνη και έχετε αποκτήσει κάλους κυρίως στον αντίχειρα από το χειριστήριο, έχετε αποτυπώσει ένα σωρό εκπληκτικούς πανηγυρισμούς. Σε όποιο game γουστάρει ο καθένας, στο Pro ή στο FIFA, έχει να θυμάται πόσες φορές άφησε να παίζει το ριπλέι σε ένα γκολ του. Και ίσως όχι τόσο για το γκολ αυτό καθ' αυτό, μα για το γλέντι μετά. Αλήθεια, πείτε, πόσοι από εσάς εκεί έξω δεν ξεπατικώσατε έναν πανηγυρισμό και δεν τον κάνατε μπροστά στον κολλητό σαν καζούρα!

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε, έτσι για το χαβαλέ, 10 απ΄' αυτούς που τα παιχνίδια δεν έχουν και θα έπρεπε να υιοθετήσουν. Ρίξτε μία ματιά, αποτυπώστε τους στη μνήμη και εμπλουτίστε με αυτούς το ρεπερτόριο της καζούρας. Αιφνιδιάστε τα φιλαράκια και κάνε τα να μουτρώνουν από ντροπή. Εκείνοι δεν θα ξέρουν. Εσείς ναι. Και ας ελπίσουμε σύντομα τους εννέα απ ' αυτούς (σ.σ.: γιατί ο 10ος είναι μάλλον απαγορευμένος) να τους δούμε σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις των αγαπημένων μας παιχνιδιών.

* Τώρα εάν κάποιος απ' αυτούς υπάρχει και μας έχει ξεφύγει, εσείς που τα ξέρετε καλύτερα, παρακαλούμε διορθώστε μας!


Γουέιν Ρούνεϊ – μποξέρ

Λίγες μέρες αφότου είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βιντεάκι του να παίζει μποξ και να πέφτει νοκ άουτ από καλή μπουνιά, ο Γουέιν Ρούνεϊ έβαλε το τρίτο γκολ στο 3-0 της Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ και έβγαλε έναν ωραίο αυτοσαρκασμό. Αφού έκανε μερικές κινήσεις μποξ, έπεσε ξερός προς τα πίσω. Ηταν εξαιρετικά ευφάνταστο και... δουλεμένο στην προπόνηση.


Κρεγκ Μπέλαμι – γκόλφερ

Στους «16» του Champions League της σεζόν 2006-'07 η Λίβερπουλ θεωρητικά δεν είχε καμία ελπίδα κόντρα στην πανίσχυρη κάτοχο Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Κρεγκ Μπέλαμι σκόραρε το δεύτερο γκολ των Κόκκινων στο υπέρ τους 2-1 στο «Καμπ Νόου» και το γιόρτασε, παίζοντας γκολφ. Οι περισσότεροι απόρησαν εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτή του η κίνηση είχε άκρος συμβολικό χαρακτήρα. Βλέπετε λίγες μέρες νωρίτερα, σε μία στιγμή χαλάρωσης που περιλάμβανε κάποιες μπύρες, ο Γιον Αρνε Ρίισε είχε αρνηθεί να τραγουδήσει καραόκε. Τότε ο τρελό-Μπέλαμι άρπαξε ένα μπαστούνι του γκολφ και τον κυνήγησε στον δρόμο. Τελικά το γκολ του εκείνο και χαλάρωσε τα πνεύματα και χάρισε την πρόκριση παρά το 1-0 της Μπαρτσα στο «Ανφιλντ».


Λουίς Σουάρες – βουτηχτής

Ο Ντέβιντ Μόγιες τον είχε κατηγορήσει πολλάκις ως βουτηχτή. Οπότε ο Λουίς Σουάρες του τη φύλαγε. Τον Οκτώβριο του 2012 στο ντέρμπι λοιπόν της Λίβερπουλ με την Εβερτον, όταν έβαλε το γκολάκι του, έτρεξε προς τον πάγκο των Ζαχαρωτών και απογειώθηκε μπροστά από τον Μόγιες με μία εξαιρετική βουτιά με άλμα.


Πολ Γκασκόιν – μέθυσος

Κατά τη διάρκεια του EURO 1996 που διοργάνωσε η Αγγλία, εμφανίστηκε μία φωτογραφία που απεικόνιζε τον Πολ Γκασκόιν και κάποιους συμπαίκτες του να έχουν τα στόματα γεμάτα αλκοόλ. Οταν λοιπόν ο ηγέτης των Λιονταριών έβαλε εκείνη τη γκολάρα κόντρα στη Σκωτία, ξάπλωσε ανάσκελα και οι συμπαίκτες του έσπευσαν να γεμίσουν το στόμα του με ισοτονικό ποτό, το οποίο για λίγο αντικατέστησε το αγαπημένο ουίσκι του Γκάζα.


Πίτερ Κράουτς – ρομποτίνιο

Σε ένα πάρτι γενεθλίων του Ντέιβιντ Μπέκαμ ο Πίτερ Κράουτς είχε κλέψει την παράσταση, κάνοντας τον χορό του ρομπότ. Οταν λοιπόν έβαλε γκολ στα φιλικά της Εθνικής για το Μουντιάλ του 2006 κόντρα σε Τζαμάικα και Ουγγαρία επανέλαβε το χορό του. Μόνο που είπε ότι θα το έκανε ξανά μόνο εάν η Εθνική κατακτούσε το Μουντιάλ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ο Κράουτς σταδιακά έμεινε εκτός ομάδας και έτσι δεν τον ξαναείδαμε ποτέ να λικνίζεται μηχανικά.


Τζίμι Μπούλαρντ – καθηγητής

Περίπου ένα χρόνο νωρίτερα έπειτα από μία βαριά ήττα, ο κόουτς της Χαλ, Φιλ Μπράουν είχε μαζέψει γύρω του τους παίκτες, τους έβαλε να καθίσουν στο χορτάρι και τους τα έψαλε στον καθένα ξεχωριστά. Οταν λοιπόν ο Τζίμι Μπούλαρντ το 2009 σκόραρε κόντρα στη Μαντσεστερ Σίτι, έκανε το ίδιο. Εβαλε τους συμπαίκτες του σε κύκλο και άρχισε το χαβαλέ-μάλωμα.


Φραντσέσκο Τότι – selfie

Ο Capitano έβαλε το γκολάκι του στο ντέρμπι με τη Λάτσιο, πήρε το κινητό και απαθανάτισε για πάρτη του και για χαβαλέ την στιγμή. Ηταν αναμφίβολα από τις πιο ευφάνταστες εικόνες της χρονιάς που πέρασε.


Τζορτζ Φίνιντι – σκύλος που κατουράει

Οι μεγαλύτεροι σίγουρα το θυμούνται και οι νεότεροι όλο και κάπου θα το έχουν πετύχει. Ο παικταράς της Εθνικής Νιγηρίας και του Αγιαξ, Ζορζ Φίνιντι αφού κρέμασε στην αντεπίθεση με ωραία λομπίτσα τον Χρήστο Καρκαμάνη για το 1-0 κόντρα στην Ελλάδα, κάθισε στα τέσσερα σημεία στήριξης, σήκωσε το δεξί του πόδι και έκανε σαν τον σκύλο που κατουράει. Εκείνη η σκηνή έγινε must σε ένα Μουντιάλ (1994) που γενικότερα είχε να παρουσιάσει πολλούς πανηγυρισμούς (σ.σ.: εκείνος του Μπεμπέτο με το μωρό χρησιμοποιήθηκε από τα video games).


Στιάρναν – ψαράδες

Είναι ίσως ο κορυφαίος πανηγυρισμός όλων των εποχών. Το φοβερό είναι ότι οι παίκτες της Στιάρναν τον σκηνοθέτησαν και τον έπαιξαν μπροστά στο ένθερμο κοινό των 50 οπαδών τους που βρίσκονταν στο γήπεδο. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια το μόνο που έκαναν, ήταν να παραστήσουν τους εαυτούς τους: δηλαδή τους ψαράδες. Τώρα βέβαια θα πείτε... που να κάτσουν οι μάστορες στα video games να στήσουν ολόκληρη τέτοια παράσταση. Αξίζει όμως τον κόπο, έτσι δεν είναι;


Και φυσικά ο απαγορευμένος πανηγυρισμός, ο οποίος όμως έκανε τρελό γκελ στην ιστορία της Premier League...

Ρόμπι Φάουλερ – linesman

Το 1999 είχαν κυκλοφορήσει φήμες για οργιώδη πάρτι που έστηνε ο Ρόμπι Φάουλερ. Τότε ο επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν στα ντουζένια του και όταν η ομάδα του επισκέφτηκε το «Γκούντισον Παρκ» για το ντέρμπι με την Εβερτον, άκουγε σε όλο το ματς τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποκαλούν «κοκάκια». Μόλις λοιπόν ευστόχησε σε πέναλτι, έτρεξε δίπλα στο τέρμα του άουτ και έκανε ότι «έπινε» τη λευκή γραμμή. Η Ομοσπονδία των τιμώρησε με πρόστιμο 100.000 ευρώ, αλλά το μυθικό ήταν η σχετική ατάκα του προπονητή του Ζεράρ Ουγιέ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Φάουλερ: «Εκανε ότι τρώει γρασίδι»!



Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα