Πότε θα το τερματίσεις ρε Μέσι;

Αντώνης Σαούλης
Πότε θα το τερματίσεις ρε Μέσι;

bet365

Αν είναι δύσκολο να μετρήσεις όλα τα γκολ που έχει πετύχει, τότε είναι ακατόρθωτο να υπολογίσεις πόσα θα βάλει μέχρι το τέλος της καριέρας του. Κι όμως. Το Gazzetta Weekend Journal βγάζει αριθμομηχανή και τολμά να... μαντέψει τους αριθμούς του.

Περνάει έναν. «Όου». Περνάει και δεύτερο. «Οου», ξανά. Οι επόμενες αντιδράσεις σου όταν αποφασίζει να περάσει και τρίτο και τέταρτο (κάποιες φορές και πέμπτο κι έκτο) αμυντικό πριν σκοράρει είναι πολλές. Εντονες. Αυθόρμητες. Καταλήγεις να έχεις την φάτσα του... ροφού. «Τι έκανε πάλι ρε φίλε...;». Είτε μονολογείς, είτε αναφέρεσαι στους άλλους «μάρτυρες». «Μάρτυρες» ιστορίας. Γιατί κάθε φορά που τον παρακολουθείς είσαι μαζί του μέλος της (ποδοσφαιρικής) ιστορίας... Αυτός την γράφει. Εσύ την ζεις. Ζούμε στην εποχή ΤΟΥ. Στην εποχή του Μέσι...



Ο άνθρωπος (το εάν είναι τέτοιος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα) δεν τους «βλέπει». Σε κάθε σεζόν βρίσκει πέντε-έξι ρεκόρ και τα «σπάει». Το γεγονός ότι είναι ακόμα 27 (ακόμα ένα στοιχείο ότι ίσως να μην είναι ανθρώπινο ον) σε τρομάζει για τα νούμερα που θα φτάσει όταν θ' αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σε 11 σεζόν στην Μπαρτσελόνα σε όλες τις επίσημες υποχρεώσεις αυτής μετράει 412 γκολ και 153 ασίστ σε 482 παιχνίδια! Οι μέσοι όροι του δηλαδή είναι 44 ματς την σεζόν, 37,5 γκολ και 14 ασίστ!

Για παράδειγμα φέτος τελείωσε την χρονιά έχοντας 57 παιχνίδια, 58 γκολ και 28 ασίστ. Την σεζόν 2011/12 είχε 60 ματς, 73 γκολ και 28 ασίστ. Αμεση συμμετοχή σε 101 γκολ μέσα σε μια χρονιά. Αλλά εμείς θα μείνουμε στους μέσους όρους. Μπορεί σε κάποια σεζόν να τραυματιστεί, αν και το παθαίνει σπάνια (θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι δεν μιλάμε γι' άνθρωπο;), σε κάποια άλλη χρονιά η Μπαρτσελόνα να μην φτάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής σε Τσάμπιονς και Κύπελλο. Και θα βάλουμε ως ταβάνι του τα 34 χρόνια. Οτι θα το... κόψει στην πιο ώριμη ηλικία του.

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 1.000 ΓΚΟΛ!
Θα είμαστε... αυστηροί με το μέλλον του. Δηλαδή θα υπολογίσουμε τους αριθμούς του με το χειρότερο δυνατό σενάριο γι' αυτόν. Γιατί στις τελευταίες έξι σεζόν ο Μέσι αυξάνει συνεχώς τους μέσους όρους του. Ειδικά στο κομμάτι των γκολ. Χαρακτηριστικά ο Αργεντινός έχει:

47 γκολ το 2009/10
53 γκολ το 2010/11
73 γκολ το 2011/12
60 γκολ το 2012/13
41 γκολ το 2013/14
58 γκολ το 2014/15

Στο χειρότερο δυνατό σενάριο λοιπόν που ο Μέσι θα είναι σταθερός στους μέσους όρους του (αμφιβάλλουμε πολύ γι' αυτό) και θα παίζει ποδόσφαιρο έως τα 34 του (και γι' αυτό αμφιβάλλουμε) θα φτάσει κοντά στα 1000 γκολ μόνο με την Μπαρτσελόνα (ποιος μπορεί να τον φανταστεί σ' άλλη ομάδα). Δηλαδή εάν σταθερά πετυχαίνει 37 με 38 γκολ τη σεζόν και μοιράζει 14 ασίστ για τα επόμενα 7 χρόνια ο Μέσι θα τελειώσει την καριέρα του με 674 γκολ και 251 ασίστ. Δηλαδή συμμετοχή σε 925 γκολ για την Μπαρτσελόνα. Μυθικό-επικό!



Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως μεταξύ μας. Η λογική λέει πως τουλάχιστον μέχρι τα 30 του ο Μέσι θα συνεχίσει ν' αυξάνει τους μέσους όρους του. Το να πετύχει λιγότερα από 40 γκολ μέσα σε μια χρονιά έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να πάρει το Χρυσό Παπούτσι ο Νίκλας Μπέντνερ. Ο Αργεντινός εάν δεν αλλάξει σύλλογο θα έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 1000 γκολ για την Μπαρτσελόνα...

ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΡΟΜΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ 830 ΓΚΟΛ!
Ο Ρομάριο θα μπορούσε να παίζει ποδόσφαιρο ακόμα και με «Πι» σε φιλικούς αγώνες φιλανθρωπικού σκοπού για να περάσει τα 1.000 γκολ και να ξεπεράσει τον Πελέ. Με την «Κλίμακα Ρομάριο» λοιπόν ο Λίο Μέσι έχει ήδη 830 γκολ! Και είναι ακόμα 27. Εάν αποφασίσει λοιπόν να παίζει μέχρι τα 40 και να μετράει τα γκολ που πετυχαίνει ακόμα και με τις γειτονιές της Βαρκελώνης τότε αυτός ο αριθμός ίσως ξεπεράσει και τα 2.000 γκολ. Πέρα από την πλάκα πάντως. Τα 830 γκολ έχουν μπει. Είναι #fact.

Χαρτί και μολύβι (ή στυλό αν προτιμάτε) για την πρόσθεση:
Με Μπαρτσελόνα 481 παιχνίδια και 412 γκολ
Με Μπαρτσελόνα (φιλικά) 42 παιχνίδια και 28 γκολ
Με Μπαρτσελόνα B 22 παιχνίδια και 6 γκολ
Με Μπαρτσελόνα C 10 παιχνίδια και 5 γκολ
Με Μπαρτσελόνα (ακαδημίες) 45 παιχνίδια και 59 γκολ
Με Νιούελς Ολντ Μπόις (ακαδημίες) 176 παιχνίδια και 234 γκολ
Με Αργεντινή 97 παιχνίδια και 45 γκολ
Με Αργεντινή (U23) 5 παιχνίδια και 2 γκολ
Με Αργεντινή (U20) 18 παιχνίδια και 14 γκολΦιλανθρωπίες/All Star 14 παιχνίδια και 28 γκολ

Ο ΜΕΣΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
Υπάρχει safe bet; Στοίχημα που δεδομένα θα σου δώσει κέρδος; Ο Μέσι σας προσφέρει απλόχερα χρήματα. Απλά ακολουθήστε τον. Και πιστέψτε τον. Ο άνθρωπος εκτός από το να βγάζει χρήματα (4ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο) προσφέρει και στο κόσμο (μα τι άλλο να σας γράψουμε για να σας πείσουμε ότι δεν είναι άνθρωπος;).

Θα σταθούμε μόνο στην σεζόν που μόλις τελείωσε. Ο Μέσι λοιπόν σκόραρε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα σε 35 ματς και σε 17 περιπτώσεις άνοιξε το σκορ (αναφερόμαστε μόνο στην La Liga και στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στα 5 γκολ που έβαλε στο Κύπελλο). Πως πρόσφερε λεφτά ο Μέσι;

Εάν ποντάρατε 10 ευρώ στον Μέσι να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε παιχνίδι της σεζόν θα σας έδινε κέρδος 209,07 ευρώ!
Εάν ποντάρατε 10 ευρώ στον Μέσι να σκοράρει πρώτος σε κάθε παιχνίδι της σεζόν θα σας έδινε κέρδος 139 ευρώ!
Εάν ποντάρατε 10 ευρώ στον Μέσι να σκοράρει και η Μπαρτσελόνα να κερδίσει σε κάθε παιχνίδι της σεζόν θα είχατε κέρδος 279,16 ευρώ!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μάλλον έχει πει την καλύτερη ατάκα για τον Μέσι. «Μην γράφετε γι' αυτόν. Μην προσπαθείτε να τον περιγράψετε. Απλά παρακολουθείστε τον...». Δεν έχει άδικο. Απλά ρε Μέσσι, πότε θα το τερματίσεις;

 

Τελευταία Νέα