Aναστόπουλος: «Πριν τον τελικό, έφυγα από το ξενοδοχείο για να δω την κοπέλα μου»!

Aναστόπουλος: «Πριν τον τελικό, έφυγα από το ξενοδοχείο για να δω την κοπέλα μου»!

bet365

Το 1979 ο Νίκος Αναστόπουλος πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του και μέσω του Gazzetta Weekend θυμάται «ιστορία τελικού» που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

Τί να πρωτογράψει κανείς για τον Νίκο Αναστόπουλο; Ο 63χρονος νυν κόουτς της Καλαμάτας, έχει κατακτήσει στην καριέρα του 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και Σούπερ Καπ με τον Ολυμπιακό ενώ με τον Πανιώνιο το 1979 στέφθηκε Κυπελλούχος απέναντι στην ΑΕΚ.

Μέσω του Gazzetta Weekend Journal, θυμήθηκε μια ιστορία που... σημάδεψε εκείνο το τρόπαιο.

«Δεν θα ξεχάσω τον τελικό του 1979'. Επαιζα ακόμη στον Πανιώνιο και ο τελικός ήταν με την ΑΕΚ. Το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 20.30 το βράδυ. Προπονητής μας ήταν ο Μάρκοβιτς. Το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν στη Βούλα. Το μεσημέρι έπρεπε να πάμε να ξεκουραστούμε αλλά εγώ ήμουν ανήσυχος. Ο κόουτς με είδε, με κατάλαβε ότι κάτι είχα...

Ήρθε και με ρώτησε. Του είπα: "Πρέπει να πεταχτώ σ' ένα περίπτερο". Εγώ τότε είχα σχέση με μία κοπέλα που έμενε στη Γλυφάδα και ήθελα να πάω να την δω.

"Εντάξει, πετάξου, αλλά σε μία ώρα να είσαι πίσω", μου είπε έχοντας καταλάβει φυσικά το λόγο που ήθελα να φύγω. Όντως, πήγα, είδα την κοπέλα μου και επέστρεψα σε μισή ώρα περίπου. Το βράδυ έγινε το ματς, η ομάδα μας πετούσε και εγώ μαζί. Εκανα το 1-1, νικήσαμε 3-1 και πήραμε το τρόπαιο. Θέλω να πω μ' αυτήν την ιστορία ότι ο προπονητής πρέπει να είναι και ψυχολόγος και να καταλαβαίνει το πρόβλημα που μπορεί να έχει ο όποιος παίκτης του. Σ' αυτήν την περίπτωση η απόφαση του κόουτς είχε ευεργετικό αποτέλεσμα.

Θα αναφερθώ και σ' ένα άλλο περιστατικό που λειτούργησε διαφορετικά. Στον τελικό του '86 με τον Παναθηναϊκό, είχαμε στον Ολυμπιακό προπονητή τον συγχωρεμένο Αντώνη Γεωργιάδη. Τότε αποφάσισε να πάμε στον Αστέρα στη Βουλιαγμένη από την Πέμπτη, ενώ ο τελικός ήταν την Κυριακή. Κάναμε προπόνηση στη Βουλιαγμένη. Τόσες μέρες εκεί δεν δεν λειτούργησε καλά αυτή η απόφαση. Όλη μέρα κλεισμένοι δεν είχαμε τι να κάνουμε. Είχαμε νεύρα, μας έφταιγαν όλα. Δεν παίξαμε καλά και χάσαμε 4-0. Εμείς δεν φέραμε αντίρρηση στην απόφαση του κόουτς. Ετσι το είδε, έτσι έκανε. Ηθελε να είμαστε μαζί και να υπάρχει περισσότερος έλεγχος. Στον τελικό με τον ΟΦΗ για έλεγχο και να είμαστε μαζί.

Στον τελικό με τον ΟΦΗ, νικήσαμε 4-2 στο ΟΑΚΑ, με κόουτς τον Κόμορα. Λειτουργούσαμε με κανονικές συνθήκες. Ο τελικός ήταν την Κυριακή, το Σάββατο πήγαμε στο ξενοδοχείο. Ο Κόμορα ήταν πεθερός του Ντέταρι. Βέβαια, είχαμε και καλή ομάδα τότε με Ντέταρι, Κωφίδη, Καραταΐδη, Μητρόπουλο...».

 

Τελευταία Νέα