Xωρίς τον Διούδη, ο Παναθηναϊκός θα ήταν εκτός ευρωπαϊκής μάχης!

Νίκος Αθανασίου
Xωρίς τον Διούδη, ο Παναθηναϊκός θα ήταν εκτός ευρωπαϊκής μάχης!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal με την βοήθεια του Wyscout γράφει για τον καθοριστικό Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος κάνει την καλύτερή του σεζόν κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού!

Κάποια στιγμή θα γινόταν. Εξάλλου μιλάμε για τερματοφύλακα, για άνθρωπο όχι για... ρομπότ ή για τον Batman, όπως είναι το παρατσούκλι του Σωκράτη Διούδη. Ο διεθνής πορτιέρε πραγματοποίησε την χειροτερή του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, δέχθηκε τρία τέρματα έχοντας ευθύνη σε όλα και η παρουσία αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιποδοσφαιρικών σχολίων για την αξία και την προσφορά του έμπειρου άσου στο Τριφύλλι. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, εξάλλου, την μία ημέρα είσαι ο Θεός και την επόμενη μπορεί να ζητούν το κεφάλι σου! Ο καθένας, φυσικά, μπορεί να έχει την άποψή του, ωστόσο, για να έχει αυτή μια κάποια σημασία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα ανάλογα στοιχεία. Η προσπάθεια... ανθρωποφαγίας του Διούδη ήταν πέρα για πέρα άδικη.

Ο πιο σταθερός σε απόδοση και προσφορά

Εξάλλου, κατά γενική ομολογία, αν ο Διούδης δεν έκανε τόσο σπουδαία σεζόν ο προβληματικός ανασταλτικά Παναθηναϊκός, δεν θα είχε αυτή την στιγμή βάσιμες ελπίδες για να βγει νικητής στην μάχη της Ευρώπης και να μην γράψει... αρνητική ιστορία! Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ο κορυφαίος σε απόδοση και σταθερότητα παίκτης του φετινού Τριφυλλιού και ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην επιστροφή της ομάδας του στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με σπουδαίες επεμβάσεις σχεδόν σε κάθε τρίποντο της ομάδας του, μεταδίδοντας ασφάλεια στην άμυνά του, όντας μία από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες εντός του οργανισμού!

Έχει δεχθεί 8 λιγότερα από το προσδοκώμενο!

Πάμε να δούμε την μέχρι τώρα επίδοση του για να καταλάβει ακόμη και ο πιο αδαής το πόσο σημαντικός είναι φέτος ο Διούδης για τον Παναθηναϊκός. Με την βοήθεια του Wyscout βρίσκουμε τον δείκτη XconcededGoals. Δηλαδή το πόσα τέρματα θα έπρεπε να έχει δεχθεί ο Έλληνας άσος με βάση την ποιότητα των τελικών των αντιπάλων του Τριφυλλιού. Ο συγκεκριμένος δείκτης μετρά και τις προϋποθέσεις, μετρά και το που κατέληξε η τελική προς την εστία. Τα xcG, λοιπόν, που παραχώρησε η άμυνα των πρασίνων, είναι σχεδόν 30. Για την ακρίβεια 29.84! Πόσα δέχθηκε ο Διούδης; 22! Οκτώ λιγότερα, δηλαδή, στατιστικό που αποτελεί ένα από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος και αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Ασπίδα τα αποδυτήρια!

Μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Διούδης όχι μόνο δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του αλλά με δική του πρωτοβουλία μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού και ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για την ήττα του Παναθηναϊκού. Αυτή η κίνησή του έγινε αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό της ομάδας και άπαντες έβγαλαν το καπέλο στον 28χρονο πορτιέρε για την συγκεκριμένη του κίνηση.

Από κει και πέρα, άπαντες σχολίαζαν πως ᾽᾽Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται το οτιδήποτε για τον Διούδη. Πολλές φορές μας έχει σώσει και αν δεν ήταν αυτός, τα πράγματα τώρα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα᾽᾽.

 

Τελευταία Νέα