Μοντέρνες φανέλες με σεβασμό στην ιστορία! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Μοντέρνες φανέλες με σεβασμό στην ιστορία! (pics)

bet365

Μέσα στην εποχή, αλλά και με σεβασμό στην ιστορία και το παρελθόν! Ο Design Manager Γιάννης Γούβαλης, σχεδίασε τις επετειακές φανέλες του Αστέρα Τρίπολης και του ΑΠΟΕΛ που κέρδισαν τον θαυμασμό όλων και μιλάει στο G-Weekend για το πρότζεκτ δύο ετών!

Φανέλες που σχολιάστηκαν θετικά. Η επετειακή εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης και του ΑΠΟΕΛ για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Μια εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ και είχε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση.

Πάνω σε αυτό το θέμα το G-Weekend μίλησε με τον καθ' ύλην αρμόδιο και τον σχεδιαστή της εμφάνισης, τον Γιάννη Γούβαλη της εταιρείας Red Panda Media Solutions. Με τον Γιάννη να έχει να πει αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα ενώ ανέδειξε πως αυτή η φανέλα είναι στις τοπ δουλειές του.

Μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον Αστέρα και κυρίως τον αντιπρόεδρό του, Δημήτρη Κενέ, καθώς και με τον ΑΠΟΕΛ και τον marketing manager, Γιώργο Λυκούρη. Ειδικότερα μιλώντας για το πως προέκυψε αυτή η συνεργασία για αυτό το πλάνο επισήμανε στο G-Weekend ότι «με τον Αστέρα συνεργαζόμαστε τα τελευταία 8 χρόνια και έχουμε αναλάβει ότι έχει σχέση με την εικόνα και την ταυτότητά του. Ήθελαν οι 2 ομάδες και κάνουν κάτι κοινό για την επέτειο των 200 χρόνων και τότε έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για την επετειακή φανέλα. Υπήρχε και υπάρχει μία συνεργασία και άριστη σχέση και των δύο με την εταιρεία Macron που έκανε τα πράγματα πιο εύκολα μιας και η Macron πάντα προσπαθεί να κάνει τις απαιτήσεις μας πραγματικότητα. Είναι ένα πρότζεκτ που θέλει προσοχή γιατί τα όρια είναι λεπτά. Έπρεπε να είναι μία φανέλα που να αναδεικνύει την επέτειο, χωρίς να προσπαθήσει να την ξεπεράσει. Βασική μας έμπνευση; Μα φυσικά η σημαία μας».

Για το κομμάτι της συνεργασίας με τους Αρκάδες έχει τη σημασία του πως έχει αναπτυχθεί με τον σύλλογο και τον ίδιο μια «οικογενειακή» σχέση και αυτό έχει οδηγήσει σε όμορφα αποτελέσματα: «Με τον Αστέρα έχουμε ξανακάνει μαζί φανέλες. Όπως η φετινή εκτός έδρας με τα τοπόσημα ή παλαιότερα η πορτοκαλί με τον Κολοκοτρώνη. Στον Αστέρα είχαμε βάλει μέχρι και τους φιλάθλους να σχεδιάσουν τη φανέλα της ομάδας. Μία φανέλα που σχεδιάστηκε από ένα παιδί από την Τρίπολη, μετατράπηκε σε κανονικό σχέδιο και έγινε η πρώτη εμφάνιση του Αστέρα την σεζόν 2019-2020. Είχαμε και ιδέα από ένα μικρό παιδί, 4 ή 5 ετών. Θα θέλαμε κάποια στιγμή να την υλοποιήσουμε και αυτή.

Βέβαια κάτι ανάλογο από εμάς (μία επετειακή φανέλα) δεν έχει γίνει ξανά. Και ο Αστέρας και ο ΑΠΟΕΛ έχουν νεανικά και δημιουργικά μυαλά και αυτό είναι κάτι που βοηθάει πολύ. Δεν μας έχουν κλείσει ποτέ την πόρτα ακόμα και στην πιο τρελή ιδέα».

Όσο για τις πιθανές δυσκολίες και το... παρασκήνιο της δημιουργίας της εμφάνισης; «Κάναμε πολλές αλλαγές μέχρι να φτάσουμε στο τελικό σχέδιο. Το κάθε κομμάτι της φανέλας είχε και ένα μικρό challenge. Ήταν σαν μία πρόκληση. Η Macron έχει και τον Αστέρα και τον ΑΠΟΕΛ και βοηθάει πολύ ως εταιρεία τις ομάδες της. Το αποτέλεσμα όμως είναι σαν παιδί μας πλέον και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό», σχολίασε σχετικά.

Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια έχει «προκύψει από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων. Εγώ σχεδίαζα και υπήρχε το team μας αλλά και οι άνθρωποι που το υλοποίησαν όλο αυτό. Δεν έχουμε δουλέψει πρώτη φορά φυσικά στο ποδοσφαιρικό πεδίο. Εκτός από αυτή τη συνεργασία με τον Αστέρα που κοντεύει δεκαετία, αλλά και τον ΑΠΟΕΛ σε διάφορα project, συνεργαζόμαστε χρόνια και με την Super League στα social media της αλλά και στο επετειακό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πέρσι. Έχουμε συνεργαστεί με τον Ατρόμητο πολλές φορές και παλαιότερα με τον ΠΑΟΚ αλλά και την ΑΕΚ».

Ο Αστέρας Τρίπολης βέβαια για του χρόνου έχει ετοιμάσει μία φανέλα που Θα είναι αφιερωμένη σε ένα ιερό σκοπό. Όσο για το πως βλέπει ο Γιάννης Γούβαλης αυτή τη δουλειά του; «Η Red Panda δραστηριοποιείται στο χώρο σχεδόν 12 χρόνια και εγώ προσωπικά ήμουν πχ στο team των On air graphics της Eurovision το 2006. Έχω υπάρξει υπεύθυνος για τα γραφικά στην ΕΡΤ σε project όπως Μουντιάλ, Champions League, Euro αλλά και πιο πρόσφατα σε project όπως τα 60 χρόνια Α' Εθνικής.

Σίγουρα όμως η επετειακή φανέλα είναι στις τοπ δουλειές μου αλλά και σε πολύ υψηλες θέσεις στην καρδιά μου. Και ως αποτέλεσμα και ως ανταπόκριση. Είναι η σύνδεση της ομάδας με το γεγονός χωρίς να προσβάλλουμε κιόλας. Ο Αστέρας αγαπάει πολύ τον τόπο του. Τον σέβεται και εισπράττει αγάπη από αυτόν. Η σύνδεση μαζί του είναι μεγάλη και σημαντική».

 

Τελευταία Νέα