Πόσα θυμάσαι από την μαγική 3η Απριλίου του ευρώ-Παναθηναϊκού; (quiz)

Κώστας Ζάλιαρης
Πόσα θυμάσαι από την μαγική 3η Απριλίου του ευρώ-Παναθηναϊκού; (quiz)

bet365

Η συγκεκριμένη ημερομηνία (3/4) θα προκαλεί πάντοτε τεράστια υπερηφάνεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πόσα, όμως, θυμάστε εσείς από τα έπη με Άγιαξ και Μπαρτσελόνα;

Την 3η Απριλίου του 1996, χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού ξενύχτησαν στις πλατείες των πόλεων όλης της χώρας μετά το μαγικό «διπλό» επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Το «τρένο» του Δώνη, το μαγικό πλασέ του Βαζέχα μπροστά από τον Φαν ντερ Σαρ και 5.000 φίλοι του «τριφυλλιού» να παραληρούν στις εξέδρες γιορτάζοντας την μαγική στιγμή που τους είχε χαρίσει ο σύλλογος, στα ημιτελικά του Champions League εκείνης της περιόδου.

Την του Απρίλη του 2002, η Μπαρτσελόνα υποτάσσεται από τους άνδρες με τα πράσινα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι «μπλαουγκράνα» προστίθενται στη λίστα όσων έφυγαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» ακούγοντας τα εκκωφαντικά «Όλε» ομάδας και κόσμου σε νέες τεράστιες στιγμές του ευρω-Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην ρεβάνς στο «Καμπ Νόου», ως γνωστόν, οι Καταλανοί ξεφυσούσαν με αγωνία για να τελειώσει το ματς, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν καθυστερήσεις και η μοίρα δεν ήθελε εκείνο το τελευταίο σουτ του Βλάοβιτς να περάσει μέσα από το δοκάρι κι όχι χιλιοστά έξω από αυτό, για να έρθει η ιστορική πρόκριση...

Την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να τη σβήσει κανείς και δεν μπορεί να την διαψεύσει κανείς.

Υπάρχει πάντοτε εκεί να θυμίζει και να τονίζει το μεγαλείο του συλλόγου, που αυτή τη στιγμή κάνει τον κύκλο του στην δύσκολη όψη του νομίσματος και ευελπιστεί κάποια στιγμή να καταφέρει να επιστρέψει στα μεγέθη που του αξίζουν.

Εσείς, όμως, πόσα θυμάστε από τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Panaathinaikos;

Στο παρακάτω quiz μπορείτε να τεστάρετε τις αναμνήσεις σας!

Loading...
 

Τελευταία Νέα