Άλλοθι σε πρώτο πλάνο: Πέρα από κάθε φαντασία (vid)

Άλλοθι σε πρώτο πλάνο: Πέρα από κάθε φαντασία (vid)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal είδε το ντοκιμαντέρ του Netflix «Αλλοθι σε πρώτο πλάνο» κι έμεινε άφωνο με το πως μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου λόγω μίας απλής απόφασης.

Έχετε σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν είχατε πάρει μία διαφορετική απόφαση, αν είχατε βιαστεί ή καθυστερήσει σε ένα ραντεβού, αν είχατε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα ή αργότερα από ένα ατύχημα;

Χωρίς να το θέλουμε η ζωή μας είναι γεμάτη «αν»., απλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων μία απλή απόφασή τους μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή.

Όπως άλλαξε του Χουάν Κάταλαν η απλή απόφαση να πάει να δει τους αγαπημένους Dodgers κόντρα στους Braves διά ζώσης μαζί με την κορούλα του από το να αράξει και να παρακολουθήσει το ματς από την τηλεόραση του σπιτιού του.

Το «Netflix» διαθέτει το ντοκιμαντέρ «Άλλοθι σε πρώτο πλάνο» το οποίο είναι η αληθινή ιστορία του Χουάν Κάταλαν. Ενός 24άχρονου Λατίνου που κατηγορήθηκε για έναν φόνο που δεν έκανε και τον έσωσε η κάμερα μία τηλεόρασης!

Η ιστορία που ακολουθεί δεν έχει ίχνος φαντασίας και είναι πέρα ως πέρα αληθινή!

Η 16άχρονη Μάρθα Πουέμπλα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη γειτονιά της στο Λος Άντζελες.

Ύστερα από καταγγελία δύο ανθρώπων δημιουργήθηκε σκίτσο με τον ύποπτο, ένα σκίτσο που έμοιαζε εντυπωσιακά με τον Κάταλαν ο οποίος συνελήφθη. Ο 24άχρονος αρνιόταν πεισματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία, ωστόσο η Αστυνομία βρήκε κίνητρο επειδή το θύμα είχε καταθέσει λίγους μήνες πριν σε δικαστήριο κατά του αδερφού του Κάταλαν.

Ενας άσημος ντετέκτιβ ανέλαβε την υπόθεση και ο μοναδικός τρόπος να τον αθωώσει ήταν να αποδείξει πως βρισκόταν κάπου αλλού στις 22.30 και όχι έξω από το σπίτι της Πουέμπλα.

Ο Κάταλαν θυμήθηκε πως είχε πάει στο γήπεδο για να δει τον αγώνα baseball μεταξύ Dodgers και Braves, παρέα με την κόρη του.

Ο ντετέκτιβ βρήκε τα εισιτήρια, την ακριβή θέση που καθόταν, αλλά καμία κάμερα του γηπέδου δεν βοήθησε. Υπήρχε σε ένα μακρινό πλάνο, αλλά ήταν αδύνατον να βασίσει την αθώωσή του σε αυτό.

Μία από τις κάμερες έδειξε για λίγα λεπτά μία μικρή αναστάτωση στη συγκεκριμένη εξέδρα. Όταν ρώτησαν ο υπεύθυνος ασφαλείας των Dodgers θυμήθηκε πως ο διάσημος κωμικός Λάρι Ντέιβιντ είχε εξασφαλίσει άδεια για γυρίσματα ώστε να χρησιμοποιήσει στο τηλεοπτικό του σόου «Curb Your Enthusiasm».

Ο ντετέκτιβ επικοινώνησε με την «HBO» που ήταν η εταιρεία παραγωγής, μίλησε με τον διάσημο κωμικό και αφού κατάφερε να τον πείσει πως δεν ήταν τρελός και πως ίσως μπορούσε να βγάλει έναν άνθρωπο από την φυλακή, απέκτησε πρόσβαση στις κασέτες με τα γυρίσματα.

Πράγματι σε δύο εξ αυτών ο Κάταλαν φαινόταν πεντακάθαρα μαζί με την κόρη του η οποία για καλή του τύχη είχε ζητήσει γλυκό και είχε υποχρεώσει τον πατέρα της να σηκωθούν και να πάνε να ψωνίσουν γλυκό και κάρτες με παίκτες των Dodgers.

Στο πήγαινε – έλα πατέρα και κόρης δύο κάμερες είχαν καταγράψει πεντακάθαρα το πρόσωπό του.

Η Αστυνομία είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να πείσει την δικαστή πως δεν εμπόδιζε σε τίποτα τον Κάταλαν να φύγει από το γήπεδο και να πάει να δολοφονήσει την 16άχρονη.

Κι αυτός ο μύθος όμως κατέρρευσε για έναν. Η αγορά του γλυκού και των καρτών είχε γίνει με με μετρητά οπότε δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί η ώρα, όμως τον έσωσε ένα τηλεφώνημα που καταγράφηκε ελάχιστα λεπτά πριν την δολοφονία. Η κλήση είχε γίνει από κινητό τηλέφωνο και η κεραία λήψη σήματος ήταν αυτή δίπλα στο στάδιο των Dodgers.

Τι θα είχε συμβεί αν είχε καθίσει σπίτι του και δεν είχε πάει στο γήπεδο;

Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε κρατήσει τα εισιτήρια;

Τι θα είχε συμβεί αν η κόρη του δεν ήθελε γλυκό και κάρτες;

Και τέλος τι θα είχε συμβεί αν κατά διαβολική σύμπτωση σε αυτό το μέρος της εξέδρας δεν γύριζε ο Λάρι Ντέιβιντ ένα σκετσάκι για την εκπομπή του Curb Your Enthusiasm

 

Τελευταία Νέα