Ο Σωκράτης δείχνει πώς παίζεται σωστά η θέση του στόπερ (pics)

Ο Σωκράτης δείχνει πώς παίζεται σωστά η θέση του στόπερ (pics)

bet365

Ο έμπειρος σέντερ μπακ «παιχνίδι με παιχνίδι» γίνεται όλο και καλύτερος με την φανέλα του Ολυμπιακού κάτι που διαπιστώνουμε και μέσα από τα στοιχεία της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout.

Το γεγονός ότι ο Sokratis γίνεται όλο και καλύτερος στον Ολυμπιακό και όσο περνάνε οι αγώνες γίνεται εμφανές απ' όλους και χωρίς να δει κανείς τα στατιστικά του. Μία... ματιά όμως στα στοιχεία της πλατφόρμας Wyscout σχετικά με το τι έκανε εκείνος και τι οι άλλοι στόπερ στο 1-0 σε βάρος του Άρη στο Καραϊσκάκη αποτυπώνει ακόμα πιο ξεκάθαρα αυτήν την αγωνιστική υπεροχή του. Βέβαια δεν είναι μόνο τα stats αλλά είναι και γενικά η εμφάνισή του.

Υπήρχε λοιπόν ο Μπα με 61% ποσοστό συνολικών πετυχημένων ενεργειών (54 / 88) και 63% στις κερδισμένες μονομαχίες (κέρδισε 15 στις 24). Υπήρχε ο Χολέμπας με 65% πετυχημένες ενέργειες στον αγώνα (40 στις 62) και 47% στις κερδισμένες... μάχες του στην άμυνα (8 στις 17). Και οι δύο αυτοί στόπερ δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα με τον Σωκράτη στις αμυντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τους.

Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τις κερδισμένες μονομαχίες του Μπα

Τι βλέπουμε στον Σωκράτη; Μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ όπου είχε 73% ποσοστό επιτυχίας στις συνολικές ενέργειές του στο ματς, κόντρα στον Άρη το ποσοστό αυτό ήταν στο 81% με 57 σωστές ενέργειες στις 70. Ως προς τις κερδισμένες μονομαχίες του είχε 79% με 11 στις 14. Το πιο μεγάλο ποσοστό από κάθε άλλον στόπερ σε αυτό το παιχνίδι, όπου βέβαια ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 41' λόγω της αποβολής του Λαλά και έτσι δεν ήταν εύκολη η αποστολή των υπόλοιπων μπακ. Εκτός των άλλων ο Σωκράτης είχε και 3 στις 3 πετυχημένες ντρίμπλες.

Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τις κερδισμένες μονομαχίες του Χολέμπας

Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τις κερδισμένες μονομαχίες του Σωκράτη

Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τις πετυχημένες ντρίμπλες του Σωκράτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φέτος έχει συνολικά 15 παιχνίδια με 1 ασίστ. Στον Ολυμπιακό έχει 13 ματς με 1 ασίστ. Η ουσία βέβαια για τον Σωκράτη είναι πως συνεχίζει να δείχνει στους άλλους μπακ το πως παίζεται σωστά η θέση του στόπερ.

- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

 

Τελευταία Νέα