Ο Άρης βλέπει την Τούμπα ως τόπο εξιλέωσης

Ο Άρης βλέπει την Τούμπα ως τόπο εξιλέωσης

bet365

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να μαζέψει τα κομμάτια του για το ντέρμπι της Τούμπας και το Gazzetta Weekend γράφει για τις δύο όψεις του νομίσματος και τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν οι «κίτρινοι» έναντι του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι στον Άρη είχαν φανταστεί διαφορετικά την εβδομάδα που τρέχει. Και όλα κυλούσαν ιδανικά μέχρι το 86ο λεπτό του δεύτερου αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό καθώς είχαν σκορ πρόκρισης, μετουσίωναν τη φετινή αγωνιστική παρουσία τους και πλησίαζαν στην επίτευξη ενός στόχου. Ο αποκλεισμός και κυρίως ο τρόπος διαμόρφωσής του βάζει τον Άρη σε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία καθώς πέραν του οδυνηρού αποκλεισμού, έχει να διαχειριστεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο της Τούμπας είτε θα εξελιχθεί σε τόπο εξιλέωσης ή ενίσχυσης της αρνητικής ψυχολογίας που κυριαρχεί στην παρούσα στιγμή.

Είναι επίσης αλήθεια ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Άρης απέδειξε ότι έχει το know how για να παίρνει αποτέλεσμα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του, ακόμη κι όταν στα χαρτιά φαινόταν ότι είχε σοβαρά αγωνιστικά μειονεκτήματα. Νίκη δεν πανηγύρισε αλλά σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου) δεν έφυγε με άδεια χέρια. Για την ακρίβεια, η ιστορία έγραψε τέσσερις ισοπαλίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της περασμένης σεζόν (στη διάρκεια των Playoffs) όπου οι «κίτρινοι» πήγαν να αγωνιστούν με μόλις 11+1 παίκτες.

ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ, ΤΡΩΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

Στον αγώνα της κανονικής διάρκειας της περσινής σεζόν οι «κίτρινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο να πανηγυρίσουν μια νίκη αλλά στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόζιπ Μίσιτς σκόραρε για λογαριασμό του Δικεφάλου, ισοφάρισε σε 2-2 κι έτσι δεν απέκτησαν μεγάλη αξία τα τέρματα που είχε σημειώσει ο Άρης με τους Μπράουν Ιντέγε, Χαβιέρ Ματίγια. Γενικώς ο Άρης βρίσκει γκολ στην Τούμπα καθώς είχε σκοράρει με τους Ματέο Γκαρσία, Φραν Βέλεθ στα… 1-1 που προηγήθηκαν για το Πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

ΕΚΕΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ

Για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, ο καθένας έχει την άποψή του και τη διατυπώνει. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι στιγμής η ομάδα του Άκη Μάντζιου παρουσιάζεται πιο συνεπής και συμπαγής. Κι αυτό αφορά περισσότερο την ικανότητά της στην άμυνα, πιστοποιείται μέσα από το γεγονός ότι διαθέτει τη 2η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος και οι 24 αγώνες που προηγήθηκαν στο πλαίσιο της Interwetten Superleague αν μη τι άλλο στοιχειοθετούν επαρκές δείγμα. Φέτος οι «κίτρινοι» παρουσιάζουν αξιομνημόνευτη συνέπεια σ’ αυτόν τον τομέα, ήταν ένα στοιχείο που δεν τους χαρακτήρισε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Ένα δεύτερο στοιχείο στο οποίο φαίνεται (πάντα στη θεωρία) να πλεονεκτεί ο Άρης είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς το δίδυμο των Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο χαρακτηρίζεται από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά του Πρωταθλήματος. Δεν διακρίνεται για τη συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας αλλά σε παιχνίδια στα οποία η ομάδα τους δέχθηκε ισχυρή πίεση, ήταν εκεί κι έβαλε τη σφραγίδα του σε νίκες που οδήγησαν τον Άρη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ένα τρίτο στοιχείο σχετίζεται με την εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης στη διάρκεια των αγώνων υπό την έννοια ότι κινείται σαν μια… πλαστελίνη, υπό την έννοια ότι «μαζεύεται» και ανοίγεται δίχως να χαθούν οι γραμμές και να δοθούν ευκαιρίες στον αντίπαλο ούτως ώστε να χτυπήσει στο transition παιχνίδι. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας στην αφετηρία του φετινού αγωνιστικού μαραθωνίου, αλλά προϊόντος του χρόνου δεν το έλυσε απλά αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματά της.

Σε αυτό συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό η συμπεριφορά τω παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής, η συνέπεια που τους χαρακτηρίζει στην παροχή βοηθειών στους αντίστοιχους της μεσοαμυντικής γραμμής. Κι αυτό το στοιχείο δεν διέθετε πέρυσι ο Άρης καθώς στα περισσότερα παιχνίδια φαινόταν ότι οι γραμμές ήταν αποκομμένες με συνέπεια να δημιουργείται η εντύπωση ότι η διάταξη της ομάδας ήταν 4-2-4.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Αυτή έφερε την υπογραφή του Φρανθίσκο Χαβίτο και για να τη συναντήσει κανείς θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στις αρχές του Οκτώβρη του 2010. Τότε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και είχε διαμορφώσει το τελικό 0-1. Εκ τότε, ακολούθησαν επτά παιχνίδια στα οποία ο Δικέφαλος κέρδισε δύο φορές, τα υπόλοιπα δεν ανέδειξαν νικητή…

 

Τελευταία Νέα