XGoals στον Ολυμπιακό: Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρας έχουν σκοράρει πάνω από τον προσδοκώμενο δείκτη! (vids, pics)

Δημήτρης Τομαράς
XGoals στον Ολυμπιακό: Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρας έχουν σκοράρει πάνω από τον προσδοκώμενο δείκτη! (vids, pics)

bet365

Το G-Weekend χρησιμοποιώντας στοιχεία της πλατφόρμας Wyscout παραθέτει το πως οι Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρας έχουν βάλει περισσότερα γκολ από το αναμενόμενο!

Για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί μάλλον δεν είναι και μεγάλη έκπληξη. Με δεδομένη τη μαχητικότητά του αλλά και ότι το βάζει και προσωπικά γκολ (γκολ δηλαδή με ατομική ενέργεια, κλέψιμο και τελείωμα) δεν είναι μία εξέλιξη που εκπλήσσει.

Βλέποντας τα στοιχεία από την πλατφόρμα Wyscout διαπιστώνουμε πως ο δείκτης XGoals (των προσδοκώμενων γκολ δηλαδή για έναν παίκτη) είναι στο 12.35 για τον έμπειρο στράικερ, ο οποίος όμως έχει βάλει 17 τέρματα. Το δίχως άλλο είναι μία τρομερή επίδοση ειδικά για τα δεδομένα της ελληνικής Super League Interwetten.

Για τον Ολυμπιακό όμως δεν είναι μόνο ο Ελ Αραμπί. Υπάρχουν στη σχετική... λίστα και ακόμα δύο παίκτες. Οι Χασάν και Μασούρας των 7 γκολ αμφότεροι. Τα stats του Wyscout μας δείχνουν πως ο Χασάν έχει συντελεστή προσδοκώμενων γκολ στο 6.31 και ο Μασούρας στο 6.24.

Οι αριθμοί των τριών αυτών παικτών είναι:

  • Ελ Αραμπί: 17 γκολ σε 21 αγώνες και 1 ασίστ

  • Χασάν: 7 γκολ σε 15 αγώνες και 3 ασίστ

  • Μασούρας: 7 γκολ σε 21 αγώνες και 3 ασίστ

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τις ασίστ των παικτών του Ολυμπιακού. Εκεί όπου για τις 8 ασίστ του Φορτούνη (έχει 10 τώρα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός) ο συντελεστής των προσδοκώμενων ασίστ του είναι στο 7.23. Κοινώς ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού δημιουργεί περισσότερες φάσεις από το αναμενόμενο βάση της στατιστικής μέτρησης της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout.

Εδώ να σημειώσουμε το Wyscout έχει στην καρτέλα του Φορτούνη το σύνολο των γκολ που έχει δώσει (δηλαδή γκολ και ασίστ). Ο Φορτούνης θυμίζουμε πως έχει 6 γκολ και 10 ασίστ φέτος στο πρωτάθλημα. Σε σχέση με τις ασίστ η πλατφόρμα από τις μετρήσεις που έχει κάνει μας δείχνει πως έπρεπε να είχαν παραπάνω πάσες για γκολ και ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά.

- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες στη Gallery είναι από το Wyscout.

 

Τελευταία Νέα