«Make America White Again»! (pic)

«Make America White Again»! (pic)

bet365

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα κατάφερε. Η λευκή Αμερική είναι εδώ, με όπλα, κέρατα και τομάρια. Ένα σατιρικό κείμενο για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

“Μαζευτείτε! Μαζευτείτε! Το θέαμα θα ξεκινήσει εντός ολίγου. Πάρτε καπέλα, κονκάρδες και σφαίρες για τα όπλα σας. Για μαζευτείτε! Μαζευτείτε!”. Το πλήθος δεν ήταν μεγάλο. Έκανε φασαρία όμως. Α, και εντύπωση. Πάνω απ’ όλα εντύπωση. Δερμάτινα, μπλούζες με “αληθινά” πατριωτικά μηνύματα (το Άουσβιτς στις ΗΠΑ δεν είναι;), αρκουδοτόμαρα, γυαλιά ηλίου, μπότες και σπιρούνια. Οι καυτές σέλες έμειναν στον στάβλο. Άπαντες είχαν έρθει στην πρωτεύουσα για να ακολουθήσουν τον έναν και μοναδικό, τον ανεπανάληπτο Ντόναλντ Τραμπ. “Να σαι χει ο Θεός καλά Ντόναλντ” αναφωνεί μεσόκοπη κυρία κρατώντας αγκαλιά την αστερόεσσα. Αχ αυτή η σημαία! Ποιος τους είπε να βάλουν τόσα αστέρια πάνω της; Ένα μαύρο, αγκυλωμένο, θα αρκούσε. Τουλάχιστον αυτή που κρατά η κυρία έχει το πρόσωπο με το ξανθό, ατίθασο μαλλί. Ο παρουσιαστής-τηλευαγγελιστής συνεχίζει να μιλά στο κοινό. “Πριν ακούσουμε τον Μεσσία μας, ας προσευχηθούμε στον Θεό αδέλφια. Να σαι καλά Παντοδύναμε για το χρώμα που μας έδωσες και τη 2η Τροπολογία. Αμήν!”. Οι παρευρισκόμενοι αναφωνούν “Αμην!”. Κάποιος από συγκίνηση και ενθουσιασμένο ρίχνει μια πιστολιά στο αέρα. Ξαφνικά ακούγεται ανακοίνωση από τα μεγάφωνα: “Για όσους δεν έχετε σφαίρες υπάρχει το φιλικό ψιλικατζίδικο της γωνίας. Και ναι, το έχει λευκός, μην ανησυχείτε”. Στη μεγάλη οθόνη, πίσω από την εξέδρα όπου θα μιλήσει ο Ντόναλντ, το κοινό διαβάζει: “Σύντομο μάθημα αμερικανικής ιστορίας”. “Ε, Σαμ, Σαμ, πιάσε τα ποπ-κορν, θα δούμε ταινία”.

Το μεγαλείο του έθνους και η λέξη “F”

Πριν ξεκινήσει το βίντεο, ακούγεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ. Κλάματα, συγκίνηση, συνθήματα “USA! USA!” και ακατάληπτα λόγια. Η λέξη που ξεκινά από “F” κυριαρχεί. Το βίντεο ξεκινά και η ένρινη, κάπως βραχνή, κάπως παιχνιδιάρικη, φωνή θυμίζει το μεγαλείο του έθνους.

Κάποτε, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι στην Ευρώπη που τους έλεγαν προσκυνητές. Φοβόντουσαν όμως ότι θα διωχθούν. Έτσι, μπήκαν σε ένα πλοίο και έφτασαν στο Νέο Κόσμο όπου δεν θα χρειαζόταν να φοβηθούν ξανά. Λάθος! Αμέσως γνώρισαν κάτι άγριους και ξαναφοβήθηκαν. Έβγαλαν τα όπλα τους και τους σκότωσαν όλους. Ολόκληρη φυλή. Ηρέμησαν; Όχι. Άρχισαν να φοβούνται ο ένας τον άλλο. Κι αυτόν που φοβόντουσαν περισσότερο τον θεωρούσαν μάγο, μάγισσα και τον έκαιγαν. Το 1775 άρχισαν να σκοτώνουν τους Βρετανούς για να νιώσουν ελεύθεροι. Και τα κατάφεραν! Ανεξαρτησία, επιτέλους. Και πάλι όμως ο φόβος ήταν εκεί. Ευτυχώς συντάχθηκε η ευλογημένη 2η τροπολογία και όσοι αγαπούσαν τα όπλα τους τα κράτησαν χωρίς φόβο. Υπάρχει όμως ο φόβος της δουλειάς. Τότε, αυτοί οι καλοί λευκοί σκέφτηκαν τη δουλεία. Πήγαν στην Αφρική (ρωτήστε πού είναι αν δεν ξέρετε), έφεραν κάτι μαύρους, τους έκαναν σκλάβους και πλούτισαν. Οι ΗΠΑ έγιναν το πλουσιότερο έθνος στον κόσμο! Ο φόβος όμως δεν έφυγε. Οι μαύροι πολλαπλασιάστηκαν, εξεγέρθηκαν και άρχισαν να κυνηγάνε τους λευκούς. Το 1836 όμως ο Σάμιουελ Κολτ έφτιαξε το πιστόλι. Παρ’ όλα αυτά, οι Βόρειοι κέρδισαν τον Εμφύλιο και οι σκλάβοι ελευθερώθηκαν.Οι λευκοί φοβήθηκαν και πάλι. Νόμιζαν ότι οι μαύροι θα πάρουν εκδίκηση. Έτσι, για να μη φοβούνται έφτιαξαν την ΚΚΚ (χειροκροτήματα στο πλήθος), η οποία το 1871 κατατάχθηκε στις παράνομες, τρομοκρατικές οργανώσεις. Την ίδια χρονιά ιδρύεται η NRA (πάλι χειροκροτήματα). Οι άξιοι πολιτικοί μας τότε (αποδοκιμασίες για τους τωρινούς) έφτιαξαν νόμους που επέτρεπαν μόνο σε μας, τους λευκούς, να έχουμε όπλα. Μαζί, ΚΚΚ, NRA, βοήθησαν στο δίκαιο κυνήγι των μαύρων. Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου το 1955 μια μαύρη αρνήθηκε να καθίσει στη θέση της στο λεωφορείο. (ακούγονται βρισιές). Οι λευκοί φοβήθηκαν ξανά, οι μαύροι ζητούσαν τα δικαιώματα τους. Οι λευκοί στα προάστια. Α, και δεν σταμάτησαν να αγοράζουν όπλα. Οχύρωσαν τα σπίτια τους και έζησαν ευτυχισμένοι.

Το κοινό χειροκροτεί, τα “Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική” δίνουν και παίρνουν, ο μεγάλος Ντόναλντ ετοιμάζεται να ανέβει στην εξέδρα. Ξαφνικά, ο παρουσιαστής-τηλευαγγελιστής ανακοινώνει πως έγινε λάθος στο βίντεο. Κάποιος αριστερός, “Antifa”, τους χάκαρε και έπαιξαν απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του ιερόσυλου Μάικλ Μουρ.

Μα το Θεό και το Fox News!

Ο Ντόναλντ ανεβαίνει στην εξέδρα. Χαμός από κάτω. Σαν παρουσιαστής ριάλιτι ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την τελική φάση του παιχνιδιού. Όταν, επιτέλους, το πλήθος ησυχάζει ο αρχηγός απευθύνεται σε αυτό: “Μας έκλεψαν. Ναι, μας έκλεψαν τις εκλογές, μας έκλεψαν το έθνος. Τα ψεύτικα νέα μας κατακλύζουν και μας ζητούν να παραδώσουμε την εξουσία. Ποτέ! Η επικύρωση του αποτελέσματος δεν θα γίνει. Το ορκίζομαι στον Θεό, τη Lockheed Martin, την Exxon Mobil και το Fox News. Α και στα παιδιά μου. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε”. Ο παρουσιαστής-τηλευαγγελιστής ανακοινώνει ότι το σόου ξεκινά. Αρκουδοτόμαρα, περικεφαλαίες, καουμπόικα καπέλα και ένα πανό που γράφει “Make America White Again”, εφορμούν στο Καπιτώλιο. Τελευταία υπενθύμιση: “μην ενοχλείστε από τους κυρίους με τις μπλε στολές και τα κράνη, κομπάρσοι είναι”.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα