Το.... τρελό Champions League στην εποχή του κορονοϊού!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Το.... τρελό Champions League στην εποχή του κορονοϊού!

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ έμειναν έξω από νωρίς, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπασακσεχίρ αποχώρησαν από το γήπεδο λόγω ρατσιστικού σχολίου ενός διαιτητή και ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα ματς. Είναι προφανές ότι ο ιός Covid-19 έχει... αποτρελάνει και το ποδόσφαιρο.

Τι άλλο θα δούμε στο φετινό Champions League; Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σημαδεύεται (και αυτή) από την πανδημία του κορονοϊού, αφού τα 48 παιχνίδια της φάσης ομίλων διεξήχθησαν μόλις μέσα σε δύο μέρη των 17 ημερών, με την καταπόνηση ομάδων, φιλάθλων και δημοσιογράφων να είναι μεγάλη. Μια διαδικασία που μας άφησε στιγμές που θέλουμε να θυμόμαστε και άλλες που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στην διοργάνωση (6-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ) μετά από ακριβώς 50 χρόνια, η Μαρσέιγ συμπλήρωσε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ 13 διαδοχικών ηττών προτού νικήσει τον Ολυμπιακό, ο Γιουσουφά Μουκοκό της Μπορούσια Ντόρτμουντ έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που κάνει ντεμπούτο (16 ετών και 18 ημερών) και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου της Ντιναμό Κιέβου ο γηραιότερος προπονητής (75 ετών και 83 ημερών). Κερασάκι, ελπίζουμε όχι προσωρινό, η Στεφανί Φραπάρ, η οποία στο ματς της Γιουβέντους με τη Ντιναμό Κιέβου έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα του Champions League.

Δεν έλειψαν οι μεγάλες εκπλήξεις – αποκλεισμοί, τα απρόσμενα γεγονότα, τα ξεχωριστά γκολ και, κυρίως, η αίσθηση... ορφάνιας για τα άδεια, στην πλειοψηφία τους, γήπεδα. Που θα πάει, όμως, θα περάσει (και) αυτό...

MVP: Οι Γερμανοί και ο Ανχελίνιο

Εντάξει, η πρόκριση των Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν αναμενόμενη. Όχι, όμως, της Γκλάντμπαχ, σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ και της Λειψίας, σε αντάμωμα με Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν ότι είναι «φουριόζοι» και έκαναν το «4 στα 4», σαφώς λιγότερο αναμενόμενο, σε σχέση με το αντίστοιχο των Ισπανών (Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη). Ατομικά, την παράσταση έκλεψε ο Ισπανός αριστερός μπακ Ανχελίνιο, ο οποίος είχε συμμετοχή σε έξι γκολ της ομάδας του (τρία γκολ – τρεις ασίστ) και δεν είναι «βαρύ όνομα», σε σχέση με άλλους πρωταγωνιστές στην φάση ομίλων.

Βατόμουρα: Ίντερ, Γιουνάιτεντ και... Μέσι

Εντάξει, η Ίντερ το... τερμάτισε, αφού δεν κατάφερε ούτε καν να συνεχίσει στο Europa League και έμεινε τελευταία στον όμιλό της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα πήγε λίγο καλύτερα (;) από τους Νερατζούρι, αλλά η συνέχεια στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση χρεώνεται σαφώς ως μια παταγώδης αποτυχία για τους Κόκκινους Διαβόλους. Ατομικά και με βάση τα όσα μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα... δέκα χρόνια (και βάλε), ο Λιονέλ Μέσι έμεινε στα (πολύ) ρηχά, έστω και αν είχε τρία γκολ και μια ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές. Συγνώμη Λέο...

Η ωραία στιγμή: Το τάμπλετ της χαράς

Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά και, ενίοτε, μας πλημμυρίζει χαρά. Οι ποδοσφαιριστές της Γκλάντμπαχ είναι μαζεμένοι όλοι γύρω από ένα τάμπλετ, βλέπουν με αγωνία τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα της Ίντερ με την Σαχτάρ Ντόνετσκ και, όταν αυτός λήγει 0-0, ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους «16». Αναμφίβολα, η πιο ιδιαίτερη στιγμή στην φάση ομίλων.

Η άσχημη στιγμή: Η αποχώρηση για το «negru»

Πιθανόν να μην μάθουμε ποτέ τι ακριβώς και πώς ειπώθηκε. Η αποχώρηση των παικτών των Παρί Σεν Ζερμέν και Μπασακσεχίρ, με αφορμή ρατσιστικό σχόλιο του Ρουμάνου τέταρτου διαιτητή, Κονσταντίν Κολτσέσκου, εις βάρος του βοηθού προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Ουεμπό, έμεινε στην ιστορία και, χωρίς αμφιβολία, σημάδεψε αρνητικά το πρώτο μισό του φετινού Champions League.

Η βραδιά – όνειρο: Τα τέσσερα γκολ του Ζιρού

Ο Ολιβιέ Ζιρού ξεκινάει από σπάνια έως... ποτέ βασικός στην Τσέλσι. Ο Γάλλος επιθετικός, όμως, κερδίζει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Φρανκ Λάμπαρντ και στις 2 Δεκεμβρίου τα... έσπασε: Σημείωσε καρέ τερμάτων εις βάρος της Σεβίλλης (4-0), έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία του Champions League που τα καταφέρνει (34 ετών και 63 ημερών) και, έστω για μια βραδιά, έκλεψε την παράσταση από τους Λεβαντόφσκι, Κριστιάνο, Μέσι και Σία.

Η βραδιά – εφιάλτης: Ο γκαφατζής Ντίμπους

Αλλιώς περίμενε την παρθενική του εμπειρία στο Champions League ο Ντένες Ντίμπους. Ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος δέχθηκε 17 γκολ σε έξι παιχνίδια. Και μπορεί να έκανε μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις, αλλά δύο από τα τέρματα που δέχθηκε στην εντός έδρας συντριβή από την Γιουβέντους (1-4) προήλθαν από αστεία λάθη του με τα πόδια, όταν επιχείρησε να το παίξει... Μάνουελ Νόιερ, ενώ προφανώς δεν είναι.

Η ελπίδα: Οι φίλαθλοι στις εξέδρες

Απελπιστική η εικόνα με τις άδειες εξέδρες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν αντέχεται, γιατί το ποδόσφαιρο είναι (και) το χρώμα που δίνει ο κόσμος. Στην Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Ρωσία, όμως, υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες και αυτή ήταν μια (μικρή έστω) παρηγοριά. Τον Φεβρουάριο, όταν θα επιστρέψει στην δράση το Champions League, ελπίζουμε τα εμβόλια να έχουν βοηθήσει ώστε να δούμε ξανά κόσμο, έστω και περιορισμένο, σε περισσότερες χώρες...

Και τώρα τι;

Την Δευτέρα (14/12, 13:00, Cosmote Sport 1 HD) θα λάβει χώρα η κλήρωση της φάσης των «16». Βάσει ποσοστών, τα πιο πιθανά ζευγάρια είναι Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα (στην σκιά της οκτάρας του Αυγούστου), Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία (ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν κόντρα στην ομάδα που ήθελε να τον προσλάβει μετά το «αντίο» του Ζινεντίν Ζιντάν), Γιουβέντους – Γκλάντμπαχ (Κριστιάνο, μην πανηγυρίζεις από τώρα...) και Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης (Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ εναντίον Λουίς Σουάρες).

Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά θα έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε τις προβλέψεις μας. Και αυτές, όμως, εν μέσω κορονοϊού (ακόμα), μάλλον τσάμπα κόπος θα είναι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα