Ο Οθέλλος Αθηαίνου έχει το 2020 περισσότερα επίσημα παιχνίδια από όλες τις ομάδες της Super League 2!

Gazzetta team
Ο Οθέλλος Αθηαίνου έχει το 2020 περισσότερα επίσημα παιχνίδια από όλες τις ομάδες της Super League 2!

bet365

Μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Κύπρου έχει δώσει φέτος διπλάσια ματς από κάποια αντίστοιχη της Super League 2! Ολη η SL2 μετρά μέσα στο 2020 μόλις 60 επίσημους αγώνες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μαζί 82!

Τα όσα συμβαίνουν στη Super League 2 αγγίζουν τα όρια τα κωμικοτραγικού, αφού είναι μία κατηγορία που έχει διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Στους 8 μήνες που ακολούθησαν υπάρχουν μόνο... συνεχείς αναβολές τόσο της περσινής επανέναρξης όσο και της φετινής πρεμιέρας, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού «φρέναρε» τα πάντα και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί.

Σε 43 ημέρες από σήμερα (18/11) θα μας... αποχαιρετήσει το 2020 και αν κάνουμε μία... σούμα στο πόσα ματς έχουν δώσει οι ομάδες της SL2 σε όλο το έτος, το νούμερο προβάλει και είναι... αποκαρδιωτικό. Συνολικά 58, αφού μέχρι την αναστολή των υποχρεώσεών της στο πρώτο lockdown είχαν διεξαχθεί 10 αγωνιστικές παρά δύο αγώνες, εκείνους που έχασε ο Απόλλων Καλαμαριάς στα χαρτιά με αντιπάλους τα Χανιά και τη Δόξα Δράμας (10x6-2). Εάν προσθέσουμε και τις 2 αναμετρήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα – ήταν την περασμένη σεζόν στην κατηγορία – με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, τότε αθροιστικά οι ομάδες της Super League 2 έχουν δώσει στο 2020 μόνο 60 επίσημα παιχνίδια!

Για να αντιληφθεί κάποιος το πόσο μικρός είναι ο συγκεκριμένος αριθμός προσέξτε το εξής. Τυχαία θα μετρήσουμε τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο 2020, των δύο πρώτων ομάδων της περσινής βαθμολογίας στην πρώτη κατηγορία. Ο πρώτος λοιπόν μετρά 42 επίσημες αναμετρήσεις και πιο συγκεκριμένα 26 στη Super League, 7 στο Κύπελλο Ελλάδος, 5 στο Champions League και 4 στο Europa League. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους 40, αφού έχουν δώσει 27 στη Super League, 6 στο Κύπελλο Ελλάδος, 4 στο Champions League και 3 στο Europa League. Και μόνο η σύγκριση προκαλεί θλίψη.

Μάλιστα μέχρι τις 31/12 οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προγραμματισμένες 9 ακόμη αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων και ο «Δικέφαλος του Βορρά» 8, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν οριστεί ως τότε και το μεταξύ τους ντέρμπι.

Ακόμη όμως και αν δεν συμβεί αυτό και ανεξαρτήτως του πόσα ματς θα δώσουν ακόμη, η ουσία είναι πως αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν αθροιστικά στο τρέχων έτος 82 επίσημα παιχνίδια και μία ολόκληρη κατηγορία μόλις 60.

Και αν θέλετε να το εξειδικεύσουμε μόνο σε επίπεδο πρωταθλήματος, τότε οι δύο ομάδες αριθμούν 53 ματς στη Super League 1 (26 και 27 αντίστοιχα) και όλη η Super League 2 μόλις 58! Ουσιαστικά τα ίδια.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πρόβλημα είναι τεράστιο, αλλά την ίδια στιγμή δύναται κάποιος να ισχυριστεί πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ της SL1 και της SL2, αφού εκτός των άλλων οι δύο ομάδες που λάβαμε ως παράδειγμα, τυχαίο εντελώς με γνώμονα τη θέση που τερμάτισαν πέρσι, έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ξέχωρα από το γεγονός πως σταθήκαμε και αποκλειστικά στα παιχνίδια του πρωταθλήματός τους (είπαμε 53 οι δύο, 58 όλη η δεύτερη κατηγορία). Για αυτό ας αναζητήσουμε και ένα άλλο, πιο «κοντινό» παράδειγμα.

Ποια χώρα «κυνηγάει» η Ελλάδα στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA ώστε να ανακτήσει και 5ο ευρωπαϊκό «εισιτήριο»; Την Κύπρο, που μάλιστα και εκείνη δυστυχώς, όπως όλος ο κόσμος άλλωστε, βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας και προχωρά σε αναβολές αγώνων/πρωταθλημάτων, πλην της μεγάλης της. Παράλληλα η εκεί δεύτερη κατηγορία κατέβασε, όπως και εδώ, ρολά τον περασμένο Μάρτιο. Μία τυχαία ομάδα της είναι ο Οθέλλος Αθηαίνου. Συμπαθέστατοι, να ναι καλά οι άνθρωποι, τους λογίζουμε ως (πιο) σωστό μέτρο σύγκρισης; Φαντάζομαι πως η απάντηση είναι καταφατική. Ξέρετε λοιπόν πόσα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει στο 2020 και παρότι επίσης η σεζόν 2019/20 τερματίστηκε για εκείνον τον Μάρτιο; 20.

Την ίδια στιγμή πλην της Ξάνθης που συμμετείχε πέρσι στους «μεγάλους» το αντίστοιχο νούμερο για τις ομάδες Super League 2 (περσινές και όσες ανέβηκαν από τη Football League) είναι 10 για Απόλλων Λάρισας, Διαγόρα Ρόδου, Ιωνικό, Εργοτέλη, ΑΕ Καραϊσκάκης, Λέβαδειακό, ΟΦ Ιεράπετρας, Παναχαϊκή, 9 για Χανιά, Δόξα Δράμας και μόνο τα Τρίκαλα έχουν 12, επειδή τον περασμένο Γενάρη αντιμετώπισαν δις τη Λαμία για το Κύπελλο.

Δηλαδή ο Οθέλλος Αθηαίνου, είπαμε δεν έχουμε κάτι με την ομάδα τυχαία είναι η αναφορά της, έχει το 2020 περισσότερα επίσημα παιχνίδια από όσα μετρούν αθροιστικά Χανιά και Δόξα Δράμας (20 έναντι 18).

Με γνώμονα όλα αυτά, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί το πρωτάθλημα, όπως και της Football League φυσικά, απαξιώνεται.

 

Τελευταία Νέα