Πράνιτς στο GWJ: «Ο δικός μας Παναθηναϊκός δεν φοβόταν»!

Κώστας Ζάλιαρης
Πράνιτς στο GWJ: «Ο δικός μας Παναθηναϊκός δεν φοβόταν»!

bet365

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για το μεγάλο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης» και στέλνει μήνυμα τόλμης και θάρρους στον Παναθηναϊκό. «Εμείς δεν τον φοβόμασταν τον Ολυμπιακό» δηλώνει!

Ο Κροάτης έχει συνδέσει το όνομά του με θριαμβευτικές στιγμές με την πράσινη φανέλα, αλλά και με εποχή που άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα...

Στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως, λόγω και της εμπειρίας του, ήξερε ακριβώς τι απαιτούσε η περίσταση, είτε θα έπαιζε στη Λεωφόρο, είτε μπροστά στον κόσμο του «αιώνιου» αντιπάλου στο Φάληρο.

Πλέον, είναι παίκτης προπονητής στην Ομόνοια Ψευδά στην Κύπρο, σε ένα πολύ καινούργιο κεφάλαιο για εκείνον τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.

Μιλώντας στο GWJ για τη μεγάλη «μάχη» του «τριφυλλιού» κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αντιλαμβάνεται τις μεγάλες δυσκολίες που έχει μπροστά της η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι...

«Περιμένω από τον Παναθηναϊκό να το παλέψει όσο μπορεί. Δεν είναι εύκολο. Με λυπεί που το λέω, αλλά ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει παίκτες καλούς, έχει χρήματα, έχει εμπειρία... Είναι δύσκολα στο Καραϊκάκη, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να παίξει έξυπνα ο Παναθηναϊκός, να στήσει κάτι καλό τακτικά και νομίζω ότι θα φροντίσει την άμυνα για να παίξει μετά με αντεπιθέσεις» λέει χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Πράνιτς, που φυσικά δεν ξεχνάει το τεράστιο αποτέλεσμα που είχε πάρει επί Αναστασίου ο Παναθηναϊκό στο «Γ.Καραϊσκάκης», μ' εκείνον παρόντα...

«Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση από τη δική μου εποχή και το 3-0 που είχαμε πετύχει τότε στο Φάληρο. Είχαμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Ήμουν εγώ, ο Σίλντενφελντ, ο Μπεργκ, ήταν πολύ διαφορετικό... Μπορεί κι εμείς να είχαμε εποχή που αντιμετωπίζαμε και οικονομικά προβλήματα και υπήρχε αποπροσανατολισμός στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά παίζαμε στα ίσια και δεν φοβόμασταν τον Ολυμπιακό» λέει.

«Εγώ από τη νέα μου θέση θα τους έλεγα... »

Έχοντας αποδεχθεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, ως παίκτης προπονητής στην Ομόνοια Ψευδά στην δεύτερη κατηγορία της Κύπρου, πλέον καλείται να διαχειριστεί και τους δικούς του ποδοσφαιριστές και στο ψυχολογικό κομμάτι. Οφείλει να προετοιμάζει και ένα ολόκληρο σύνολο παικτών για τις αναμετρήσεις, όχι να δουλεύει μονάχα τη δική του προσέγγιση σε κάθε ματς ξεχωριστά.

Αφού πλέον οφείλει να έχει και το σκεπτικό του προπονητή, το Gazzetta Weekend Journal τον έβαλε νοητά στ' αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ως κόουτς λίγα λεπτά πριν από το μεγάλο ντέρμπι και του ζήτησε μια... ομιλία προς τους παίκτες προτού εκείνοι βγουν στο γήπεδο.

«Αν ήμουν στ' αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ως κόουτς, όπως το κάνω τώρα στην Ομόνοια Ψευδά, θα έλεγα στα παιδιά ότι πρέπει να χαρούν το ντέρμπι όσο περισσότερο μπορούν. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει να έρθει η ήττα. Πάλι όμως, θα ξημερώσει η επόμενη μέρα και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Δεν πρέπει να φοβάσαι την ήττα. Πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη που κάνεις και που θα κάνεις. Έτσι γίνεσαι νικητής, μέσα από λάθη.

Κανείς σε αυτή τη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν παίρνει νίκες. Να είστε περήφανοι για τον Παναθηναϊκό και να δώσετε τα πάντα. Και όλα μπορούν να γίνουν... Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο, δεν θα πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό. Με 100% προσπάθεια και τύχη, συμβαίνουν και θαύματα. Να είστε θαρραλέοι με τα πράσινα...».

Η πρόκληση στην Κύπρο και το... τεστ ικανοτήτων

Ο Ντάνιελ Πράνιτς παίρνει τα πρώτα του... προπονητικά ένσημα σε χαμηλό επίπεδο μεν, αλλά με τόσες δυσκολίες που μπορούν να τον ετοιμάσουν πολύ πιο γρήγορα για το επόμενο βήμα όταν κι αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Έχοντας αναλάβει το «τιμόνι» της Ομόνοιας Ψευδά, μιλάει για όλα όσα έχει προλάβει να μάθει σε αυτή τη νέα σελίδα της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο...

«Είναι κάτι καινούργιο για εμένα όλο αυτό που ζω στην Κύπρο. Μαθαίνω πράγματα κάθε μέρα. Θέλω να δοκιμάσω τις ικανότητές μου και τις γνώσεις μου και να δω αν μπορώ να το κάνω. Όλα είναι εντάξει στην ομάδα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν θα ήθελα να είμαι και προπονητής. Ήξερα ότι είναι κάτι δύσκολο και αποφάσισα να το κάνω. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής και όλοι είναι ικανοποιημένοι μπορώ να πω».

Για όσα έχει αντικρίσει στο ποδόσφαιρο της Κύπρου και την προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα και μάλιστα με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, όπως αναφέρει, ο Ντάνιελ Πράνιτς αναλύει στο GWJ:

«Στην καριέρα μου έπαιξα ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο. Τώρα είμαι προπονητής στη δεύτερη κατηγορία εδώ και θα είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θέλω να καταφέρω, να το πετύχω. Η αλήθεια είναι ότι έχω το μικρότερο μπάτζετ απ' όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους μας στη Λίγκα. Πήρα παίκτες από την Κροατία, έχουμε καλό σύνολο, δεν θεωρώ ότι θα έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα να τα καταφέρω.

Ωστόσο αν δεν έχεις υποστήριξη από τη διοίκηση και τον πρόεδρο, ειδικά όταν είσαι στη δεύτερη κατηγορία, είναι πολύ δύσκολο αυτό που καλείσαι να κάνεις. Μαθαίνω ακόμα πολλά πράγματα, αλλά τώρα παίζουμε καλά. Θεωρώ ότι με 3-4 μεταγραφές τον Ιανουάριο ίσως και να πάμε πιο ψηλά από τη θέση που είμαστε τώρα. Θα δούμε τι μπορεί να συμβεί. Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω στην προπονητική. Που ξέρεις, μπορεί στο μέλλον να πάω κάποια στιγμή σε μεγαλύτερη ομάδα...».

 

Τελευταία Νέα