«Ένα λιθαράκι, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» (gTV)

Κάτια Πετροπούλου
«Ένα λιθαράκι, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» (gTV)

bet365

Όταν νομίζεις πως κυριαρχεί η ιδιοτέλεια και ο εγωισμός, υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που σου θυμίζουν τι σημαίνει ανθρωπιά!

Κάποιοι άνθρωποι δεν περνούν δύσκολα μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, που η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει τόσο την χώρα μας, όσο και όλο τον κόσμο.

Κάποιοι άνθρωποι, για τον εκάστοτε λόγο, «χτυπημένοι» από την μοίρα, περνούν την ζωή τους για πολύ περισσότερο στο δρόμο, μέσα στο φόβο και το κρύο του χειμώνα.

Κάποιοι άνθρωποι, ενώ θα ήθελαν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, για να προσφέρουν στην οικογένειά τους ανέσεις, που για άλλους είναι δεδομένες, και να δώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον.

Σε τέτοιες στιγμές, όσοι είναι σε «καλύτερη» ή «πλεονεκτική» θέση, πρέπει να είναι ενωμένοι και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους έστω και κάτι λίγο από αυτό που ονειρεύεται.

Να του φερθεί με σεβασμό και αγάπη, για να κάνει έστω και για μια στιγμή τη ζωή του λίγο πιο όμορφη.

Αυτό το σκεπτικό ήταν ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του «American Cookies Apparel», που έκανε το επάγγελμά της, λειτούργημα.

Οι νέοι που τρέχουν το μπαρμπέρικο/κατάστημα ρούχων στο Περιστέρι (Αγ. Βασιλείου 18), θέλησαν να κάνουν τους συνανθρώπους τους πιο... όμορφους, «καθαρούς» και χαρούμενους.

Γι' αυτό, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε αστέγους και ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα κομμωτήριο/κουρείο.

Η αρχή της δράσης τους έγινε έξω από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» (Μ. Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός) την προηγούμενη Κυριακή και θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές, όπως αποκάλυψαν.

Ο Νικόλας, ο Βασίλης και ο Σπύρος μίλησαν στην κάμερα του gazzetta.gr για τα συναισθήματά τους και δήλωσαν ευτυχισμένοι και «γεμάτοι», που μπόρεσαν να βάλουν ένα λιθαράκι, για να γίνει η κοινωνία μας λίγο καλύτερη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου
Επιμέλεια βίντεο: Παύλος Σφενδυλάκης

 

Τελευταία Νέα