Volley League: Οι νέοι που είναι ωραίοι και οι παλιοί που είναι εγγύηση (pics)

Φώτης Καρακούσης
Volley League: Οι νέοι που είναι ωραίοι και οι παλιοί που είναι εγγύηση (pics)

bet365

Η Volley League ανοίγει το Σαββατοκύριακο αυλαία και το Gazzetta Weekend σας παρουσιάζει τις δύο καλύτερες εξάδες. Αυτή με τους νέους και αυτή με τους παλιούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Μπορεί να πέρασε και φέτος από σαράντα κύματα, να είχαμε δύο αποχωρήσεις και αναφερόμαστε σε αυτές του Παμβοχαϊκού και του Ηρακλή, ωστόσο το πρωτάθλημα της Volley League είναι έτοιμο να ανοίξει αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο με 8 ομάδες και διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, καθώς τέσσερις ομάδες είναι έτοιμες να παλέψουν για τον τίτλο.

Μιλάμε για τον περσινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τον πάντα δυνατό Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον τρομερά ενισχυμένο Φοίνικα Σύρου. Τέσσερις ομάδες που είναι φαβορί για να βρεθούν στις τέσσερις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσουν την κούπα. Ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι και η μάχη για αποφυγή της 8ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ σωτηρίας.

To σύστημα διεξαγωγής

Πριν όμως ασχοληθούμε με τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλους από τους παίκτες, πάμε να δούμε το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Το νέο πρωτάθλημα με 8 ομάδες θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής:

Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμeτωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.

Η 1η αγωνιστική θα γίνει το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν όλες οι ημερομηνίες των αγωνιστικών και πλέον δεν θα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές τις Τετάρτες».

Οι δύο καλύτερες εξάδες

Με αφορμή την έναρξη της νέας Volley League θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε δύο εξάδες. Η μία θα έχει μέσα τους παλιούς, τους παίκτες δηλαδή που και πέρσι έπαιξαν στο πρωτάθλημά μας και μία στην οποία θα βρίσκονται οι φετινές μεταγραφές. Και στις δύο περιπτώσεις η διαλογή μόνο εύκολη δεν είναι και δεδομένα κάποιοι που άξιζαν θα μείνουν έξω. Γι' αυτό περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια σχετικά με τους παίκτες που θα θέλατε να είναι στις καλύτερες εξάδες μας.

Οι παλιοί είναι έτοιμοι να ξεχωρίσουν και φέτος

Θα αρχίσουμε με τους παλιούς. Τους παίκτες δηλαδή που ήταν και πέρσι στην Volley League, ξεχώρισαν και είναι έτοιμοι να κάνουν το ιδιο και φέτος. Εδώ να τονίσουμε πως επειδή κάποιος νέος λίμπερο δεν έχει αποκτηθεί θα βάλουμε έναν που έπαιξε πέρσι.

Άξελ Γιάκομπσεν: Ο μαέστρος των πρωταθλητών

Ξεκινάμε με την πάσα όπου βλέπουμε τον Άξελ Γιάκομπσεν. Ο Δανός με Αργεντίνικες ρίζες παίκτης του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να αναδειχθεί καλύτερος πασαδόρος του πρωταθλήματος. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της κατάκτησης του τίτλου από τους... πράσινους. Εξαιρετικός στο γρήγορο παιχνίδι, ενώ προσφέρει σε μεγάλο βαθμό και στο μπλοκ. Και φέτος αναμένεται να είναι ο παίκτες που θα στηριχθεί η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, σε μια θέση που για πολλούς είναι από τις πλέον σημαντικές στο πρωτάθλημα.

Ο Βέλγος έδειξε με το καλημέρα την ποιότητά του

Ξεκινάμε με τον Βέλγο, ο οποίος τον Ιανουάριο αντικατέστησε τον Βαν Ντικ και αμέσως έδειξε το τι μπορεί να κάνει. Μιλάμε για έναν παίκτη που είναι εξαιρετικός στην επίθεση, καθώς στην μέρα του δύσκολα μπορεί να βρεθεί ομάδα να τον αντιμετωπίσει. Εκτός της επίθεσης μεγάλο του όπλο είναι και το σερβίς, ενώ συνολικά μιλάμε για έναν παίκτη ηγέτη. Ο Βαν ντε Ντρις δεν έπαιξε στα πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, καθώς λόγω της απραξίας μηνών προτιμήθηκε να μην κατέβει παρότι ο ίδιος ήθελε να παίξει, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν συμφωνήσει μαζί του για φέτος. Φέτος που περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ξεκίνησε ακραίος και βγήκε MVP ως διαγώνιος

Ο δεύτερος είναι ο Αλέξανδρος Ράπτης. Ο νεαρός βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού ξεκίνησε ως ακραίος το πρωτάθλημα και το τελείωσε ως διαγώνιος και μάλιστα βγήκε και MVP των τελικών. Το καλοκαίρι αποφάσισε να συνεχίσει ως διαγώνιος και μένει να δούμε αν σε όλο το πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια τόσο κομβική θέση. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά φυσικά προσόντα που συνεχώς βελτιώνεται και φέτος θα δείξει αν όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και η Εθνική μπορούν να στηριχθούν επάνω σε μια άλλη θέση από αυτή του ακραίου.

Ο κομβικός Μαυροβούνιος

Η επιτυχία ή και η αποτυχία σε κάθε ομάδα είναι συνολική, ωστόσο υπάρχουν παίκτες που έχει μεγαλύτερο μερίδιο και στα δύο. Ο Παναθηναϊκός πέρσι κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, μια επιτυχία στην οποία συνέβαλαν όλοι, με τον Βόγιν Τσάτσιτς λίγο παραπάνω. Ο Μαυροβούνιος ακραίος ήταν ο παίκτης που μόλις αποκτήθηκε στον Ιανουάριο ανέβασε επίπεδο τους... πράσινους και αυτό φάνηκε και στα ματς που κρίνονταν τίτλοι. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικός επιθετικά, δυνατός στο μπλοκ, πολύ καλός στο σερβίς, ενώ και στην υποδοχή μόνο μαύρη τρύπα δεν τον λες. Με δεδομένο μάλιστα το ότι όταν αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» είχε περίπου 6 μήνες να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, φέτος η ομάδα του περιμένει ακόμα περισσότερα από αυτόν.

Η μεγάλη ποιότητα του Σλοβένου

Όταν έγινε γνωστό πως ο Φοίνικας θα αποκτούσε πέρσι τον Ζίγκα Στερν, δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν πως πρόκειται για υπερβολή και πως η μεταγραφή δεν θα γινόταν. Μιλάμε για έναν παίκτη άλλωστε που όντας η πρώτη αλλαγή της Σλοβενίας, έφτασε ως στο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δε ήταν απλά ένας παίκτης της 12αδας, αλλά έπαιζε σχεδόν σε κάθε αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή ο Στερν έδειξε την ποιότητά του. Είναι ένας άκρως επιθετικός ακραίος με εξαιρετικό σερβίς και επίθεση από την πάιπ, δυνατός στο μπλοκ, ενώ και στην υποδοχή ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που επάνω του θα στηριχθεί και ο φετινός Φοίνικας που όπως έχουμε γράψει έχει ως στόχο ακόμα και τον τίτλο.

Ο απροσπέλαστος Βραζιλιάνος

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Λούκας Ρανγκέλ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός του Παναθηναϊκού ήταν φόβητρο στο φιλέ κερδίζοντας τις περισσότερες, αν όχι όλες τις μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του. Ένας παίκτης που στο μπλοκ ήταν εξαιρετικός, ενώ και στην επίθεση δύσκολα κάποιος τον έκοβε. Ακριβώς τα ίδια περιμένει και φέτος ο Παναθηναϊκός από τον Ρανγκέλ και όλοι στο «τριφύλλι» είναι σίγουροι πως μπορεί να τα δώσει.

Ίσως το καλύτερο σερβίς στο πρωτάθλημα ο Βουλκίδης

Για δεύτερο κεντρικό βάζουμε τον Θοδωρή Βουλκίδη. Ο κεντρικός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός πέρσι κυρίως επιθετικά και ειδικά στο σερβίς. Ο νεαρός βολεϊμπολίστας ήταν από τα βασικά γρανάζια των «ερυθρολεύκων» πέρσι, ενώ και φέτος μαζί με τον Όκολιτς αναμένεται να δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο πρωτάθλημα. Δύναμή του όπως αναφέραμε το σερβίς, ενώ και επιθετικά είναι πολύ καλός, αν δυναμώσει και στο μπλοκ θα ανέβει επίπεδο.

Εκπληκτικό πρωτάθλημα από Ζήση και μεταγραφή στον αιώνιο

Και κλείνουμε την ομάδα των... παλιών με τον Δημήτρη Ζήση. Ο λίμπερο που πέρσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ήταν ο καλύτερος του πρωταθλήματος σε μια από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη χρονιά του. Ακρογωνιαίος λίθος της πίσω γραμμής των πρωταθλητών. Το καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει ομάδα και φέτος ετοιμάζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Είναι εγγύηση στην υποδοχή και την άμυνα, ενώ και λόγω χαρακτήρα δεν δημιουργεί ποτέ του πρόβλημα.

Οι νέοι είναι ωραίοι

Αφήνουμε τους παλιούς και πάμε στους νέους που είναι έτοιμοι να κάνουν την διαφορά φέτος. Οι ομάδες το καλοκαίρι έκαναν σημαντικές κινήσεις και οι παίκτες που αποκτήθηκαν πραγματικά μπορούν να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Εμείς πάμε να δούμε την καλύτερη εξάδα από όσους ήρθαν.

Σάμπα στην πάσα του Φοίνικα

Ξεκινάμε πάλι με την πάσα, όπου θα δούμε τον Μουρίλο Ράντκε. Και μόνο που μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παίξει στην Εθνική Βραζιλίας φτάνει και περισσεύει για να καταλάβουμε το το μπορεί να κάνει. Είναι ένας παίκτης με πολύ δυνατό σερβίς και μπλοκ εκτός της πάσας. Ένας αθλητής που έχει βρεθεί δίπλα σε μεγαθήρια του βόλεϊ και που σίγουρα μπορεί άνετα να είναι ο ηγέτης του Φοίνικα.

Επέστρεψε για τίτλο ο Έγκλεσκαλνς

Στην διαγώνιο βάζουμε έναν παλιό γνωστό που επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Λετονό, Χέρμανς Έγκλεσκαλνς, ένας παίκτης που την περίοδο 2015-16 ήταν και πάλι στους Πειραιώτες και μετά τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Βελγίου και Φινλανδίας επέστρεψε στην Volley League. Ο αριστερόχειρας διαγώνιος είναι εξαιρετικός στο σερβίς, ενώ και επιθετικά μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη. Στόχος τους είναι να οδηγήσεις τους «ερυθρόλευκους» και πάλι στην κορυφή και μένει να δούμε αν μπορεί να τα καταφέρει.

Ο επαναπατρισμός του Πρωτοψάλτη

Συνεχίζουμε με τα άκρα και ο ένας από τους δύο νέους μας είναι εξαιρετικά γνωστός. Όχι μόνο γιατί στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Volley League, αλλά και γιατί αγωνίζεται και στην Εθνική ομάδα. Ο λόγος για τον Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος μετά από σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Φοίνικα Σύρου. Με την απόκτησή του οι Συριανοί πήραν έναν παίκτη που είναι εξαιρετικός στην υποδοχή και καλός στην επίθεση. Έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία σε σημαντικά πρωταθλήματα που ξέρει να κερδίζει τίτλους. Μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού.

Η Γερμανική εγγύηση του Ολυμπιακού

Ο δεύτερος στην θέση των ακραίων είναι ο Κρίστιαν Φρομ. Ο Γερμανός ακραίος του Ολυμπιακού που αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά και ξεκάθαρα μπορεί να την κάνει. Μόνο να δει κάποιος το βιογραφικό του καταλαβαίνει πως πρόκειται για έναν παίκτη που δύσκολα έρχεται στην χώρα μας. Είναι ένας ολοκληρωμένος ακραίος. Παρά το ύψος του δεν είναι μαύρη τρύπα στην υποδοχή, ενώ επιθετικά στη μέρα του είναι ασταμάτητος. Με δεδομένο το ότι βλέπει τον κόσμο και από τα 204 εκατοστά είναι δυνατός και στο μπλοκ. Με την απόκτησή του οι Πειραιώτες πήραν έναν ηγέτη και μένει να αν στο τάραφλεξ δείξει αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Επιστροφή και του Όκολιτς

Μια ακόμα επιστροφή έχουμε στους νέους της Volley League. Μιλάμε για τον Αλεξάνταρ Όκολιτς. Ο Σέρβος κεντρικός που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ήρθε και πάλι στην χώρα μας αυτή την φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Είναι ένας ηγέτης πάνω στο φιλέ. Ασταμάτητος στον πρώτο χρόνο και εξαιρετικά δυνατός στο μπλοκ. Μια μεταγραφή που δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό τους Πειραιώτες στο φιλέ που με την απόκτησή του θέλουν να κοντράρουν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο κέντρο.

Θηρίο από την Εσθονία

Ο δεύτερος κεντρικός των νέων, είναι ο Άντρι Άγκανιτς. Ο Εσθονός που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να δυναμώσουν στο φιλέ. Είναι ένας... τέρας των 207 εκατοστών έχοντας καταφέρει να παίξει σε σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Άγκανιτς είναι εξαιρετικός σε μπλοκ και σίγουρα η μονομαχία του με τους Ρανγκέλ (Παναθηναϊκό), Όκολιτς (Ολυμπιακό) και Μπράουν (Φοίνικα), τις περιμένουμε πως και πως.

Η μεγάλη απόφαση του Κοκκινάκη

Όπως αναφέραμε στους νέους δεν υπάρχει κάποιος λίμπερο που να επιστρέφει ή να έρχεται πρώτη φορά στο πρωτάθλημά μας γιαυτό θα βάλουμε τον Μενέλαο Κοκκινάκη. Ο λίμπερο που πέρσι επέστρεψε από την Γαλλία στον Ολυμπιακό αλλάζοντας θέση και φέτος θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Αν για τον Δημήτρη Ζήση όλοι λένε τα καλύτερα, για τον Κοκκινάκη δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στη θέση αυτή. Κάτι άλλωστε που φάνηκε από την πρώτη χρονιά.

 

Τελευταία Νέα