Ο Γκόκου, ο Χουλκ και ο Πίκατσου!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ο Γκόκου, ο Χουλκ και ο Πίκατσου!

bet365

Ο Τζουάν Ρομάν που έγινε Γκόκου, ο μεγάλος πράσινος γίγαντας, ο μικροσκοπικός Πίκατσου και ο Χαζούλης νάνος από τη Χιονάτη. Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται ένας κόσμος γεμάτος κόμικ και παραμύθια.

Ήταν η απίθανη είδηση της εβδομάδας. Ο Τζουάν Ρομάν, ο οποίος πέρυσι για λίγους μήνες έπαιξε στην Ελλάδα με την φανέλα του Παναιτωλικού, δεν απαντάει πλέον στο Τζουάν (Γιάννης στα καταλανικά).

Για να διώξει την αρνητική ενέργεια που νιώθει ότι τον περιβάλλει, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αυτό – αποκαλείται πλέον «Γκόκου», τιμώντας τον ήρωα της σειράς μάνγκα Dragon Ball, αφού ταυτίζεται με τις αξίες (;) που εκπροσωπεί.

Ο Καταλανός Γκόκου δεν είναι ο πρώτος και, πιθανότατα, ούτε και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής με... ιδιαίτερο όνομα, αλλά έχει μια μεγάλη διαφορά με τους παρακάτω κύριους της λίστας. Αυτός «βάφτισε» τον εαυτό του, οι άλλοι το βρήκαν... έτοιμο το όνομά τους.

Χουλκ όνομα και πράγμα

Ο πατέρας του Ζιβανίλντο ήταν φαν των κόμικς της Μάρβελ και, κυρίως, του Χουλκ. Για τον λόγο αυτό, έδωσε αυτό το όνομα – παρατσούκλι στον γιο του, ο οποίος έκανε (και κάνει) μια αξιοπρεπέστατη καριέρα ως Χουλκ.

Δύναμη της φύσης, συνηθίζει να πανηγυρίζει τα γκολ του βγάζοντας την φανέλα και επιδεικνύοντας τους μύες του ως άλλος Χουλκ. Δυναμικός και... εκτός γηπέδων, αφού δεν δίστασε να χωρίσει την σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του και να παντρευτεί την... ανιψιά της!

Μικρός και γρήγορος σαν τον Πίκατσου

Όταν ήταν πιτσιρικάς, ο Γκλέιμπσον Γιάγκο Σόουζα Λισμπόα ξεχώριζε παίζοντας μπάλα στους δρόμους της γειτονιάς του γιατί ήταν μικροκαμωμένος και γρήγορος. Κάτι σαν τον... Πίκατσου, δηλαδή, το όνομα του οποίου τον ακολουθεί έκτοτε.

Στα 28 του, ο Γιάγκο Πίκατσου, όπως είναι γνωστός, παίζει στην Βάσκο ντα Γκάμα και, απ' όσο γνωρίζουμε, ούτε είναι κίτρινος, ούτε ρίχνει κάτω τους αντιπάλους του με ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν παύει, όμως, να φέρει με καμάρι το ιδιαίτερο «όνομά» του.

Ο Χαζούλης νάνος σήκωσε Μουντιάλ

Ο έβδομος νάνος της Χιονάτης είναι γνωστός στην Ελλάδα ως Χαζούλης, αλλά σε Ισπανία και Βραζιλία τον βάφτισαν μικρό μουγκό. Πως είναι αυτό στα πορτογαλικά; Ντούνγκα, όπως το όνομα του αρχηγού της Σελεσάο που σήκωσε το Μουντιάλ του 1994 και, χρόνια αργότερα, κάθισε στην άκρη του πάγκου της!

Ένας θείος του τον βάφτισε έτσι γιατί ήταν ο αγαπημένος του νάνος και ο Ντούνγκα (Κάρλος Καετάνο Μπλέντορν Βέρι το πλήρες και πραγματικό όνομά του), για να μην του χαλάσει το χατίρι, το καθιέρωσε στο πίσω μέρος της φανέλας του.

Ρίγκαν, Μάικλ Τζάκσον, Τζορτζ Λούκας και... Σωκράτης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του από την αδυναμία που είχε ο πατέρας του για τον (ηθοποιό, μετέπειτα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών) Ρόναλντ Ρίγκαν (ναι, και όμως!).

Ένας διεθνής ποδοσφαιριστής από τον Ισημερινό πήρε το όνομα Μάικλ Τζάκσον Κινιόνες εξαιτίας της λατρείας των γονιών του για τον βασιλιά της ποπ, ένας Βραζιλιάνος ονομάστηκε Τζορτζ Λούκας προς τιμήν του δημιουργού του «Πολέμου των Άστρων» και ένας άλλος Μπίσμαρκ, από τον Ότο Φον Μπίσμαρκ, τον πρώτο Καγκελάριο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

Από πραγματικά και φανταστικά πρόσωπα, πάντως, το πιο ξεχωριστό όνομα είχε αναμφίβολα ο θρυλικός Σόκρατες. Ο πατέρας του λάτρευε την Αρχαία Ελλάδα, είχε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι με τα πιο σημαντικά έργα των Ελλήνων φιλοσόφων και έδωσε το όνομα του μεγαλύτερου εξ' αυτών στον πρωτότοκο γιο του. Η τραγική ειρωνεία; Ο Σωκράτης πέθανε πίνοντας το κώνειο και ο Σόκρατες, κατά κύριο λόγο, από το πρόβλημά του με το ποτό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα