Μια φάση, μια ιστορία: Το «άρρωστο» γκολ του Πάρη Γεωργακόπουλου κόντρα στον Άρη! (vid)

Μια φάση, μια ιστορία: Το «άρρωστο» γκολ του Πάρη Γεωργακόπουλου κόντρα στον Άρη! (vid)

bet365

Ο Πάρης Γεωργακόπουλος, «μπαλαδόρος μιας άλλης εποχής» έμεινε στην ιστορία ως το 10άρι του Παναθηναϊκού που γύρισε την πλάτη στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, αρνούμενος να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Δείτε το γκολ-ποίημα σε ματς με τον Άρη το 1991.

Φαντεζί, αέρινος, φινετσάτος και αρχοντικός, ο Πάρης Γεωργακόπουλος μιλούσε στην μπάλα. Τον Νοέμβριο του 1991, σε ηλικία μόλις 26 ετών επέλεξε να εγκαταλείψει πρόωρα μια πολλά υποσχόμενη καριέρα αφού δεν συμφωνούσε στους οικονομικούς όρους, αλλά και την διάρκεια του συμβολαίου που του πρόσφερε ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Έτσι αφοσιώθηκε στις σπουδές του ακολουθώντας το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού.

Είχε ήδη καταγράψει 75 συμμετοχές και 12 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν δύο φορές διεθνής, ισάριθμες πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο τρεις φορές

Παίκτης τεράστιας κλάσης με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, μπρίο και φαντασία υπέγραψε μερικά από τα πιο όμορφα γκολ που έχουμε παρακολουθήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1991, λίγους μήνες δηλαδή προτού κρεμάσει τα παπούτσια του, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον Άρη επικρατώντας με 3-0.

Στο 18' της αναμέτρησης ο Γεωργακόπουλος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Αποστολάκη και χωρίς να το πολύ σκεφτεί, πλάσαρε εν κινήσει από τα 35 μέτρα, «κρεμώντας» τον Καρκαμάνη. Ένα απίθανο γκολ, από αυτά που μόνο καλλιτέχνες της μπάλας μπορούν να πετύχουν.

Θυμηθείτε στο 16ο αφιέρωμα της στήλης το απίθανο τέρμα του Πάρη Γεωργακόπουλου (0'34'').

 

Τελευταία Νέα