Calyces: Το Impulse to Soar βγαίνει στις 16 Οκτωβρίου!

Δημήτρης Τομαράς
Calyces: Το Impulse to Soar βγαίνει στις 16 Οκτωβρίου!

bet365

Οι Calyces... πυροβολούν ξανά με τα μουσικά τους ακούσματα και ενώ το νέο τους άλμπουμ θα βγει επίσημα στις 16 Οκτωβρίου.

Η παραγωγή του ήχου πραγματοποιήθηκε από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή του σχήματος Μάνθο Στεργίου και τον Έκτορα Τσολάκη (Need, Poem, Mother of Millions, Λευκή Συμφωνία κ.α.), ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Grammy award-winning μηχανικό ήχου, Alan Douches (Mastodon, Dillinger Escape Plan, Kvelertak κλπ).

Στον δίσκο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Jørgen Munkeby από τους Νορβηγούς Shining.

Ο ήχος των Calyces προσμειγνύει το prog metal όπως μας συστήθηκε στα 00's, με τα σπουδαιότερα στοιχεία του κλασικού progressive ήχου των 70's, γεφυρώνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές αυτού του βαθιά σκεπτόμενου μουσικού είδους. Τα 10 τραγούδια του Impulse to Soar περιλαμβάνουν χαμηλοκουρδισμένα heavy riffs και πολυρυθμικά σημεία, που εναλλάσσονται με ατμοσφαιρικά σημεία, δίνοντας έμφαση στο groove, την μελωδία και την ενέργεια, εν μέσω ενός ακριβούς και σχολαστικού songwriting. Για όσους είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία... γεύση από τη νέα δουλειά τους είναι ένα άλμπουμ πολύ προσεγμένο, που αξίζει τον κόπο να το ακούσει κανείς.

Band: CALYCES

Genre: Heavy Prog / Rock / Metal

Influences / Sounds like: Mastodon, Baroness, Gojira, Intronaut, Tool, King Crimson

Home Town: Athens, Greece

Album: Impulse to Soar

Label: Self-release

Release Date: 16/10/2020

Formats: LP / CD / digital

Το tracklist του album είναι το εξής:

1. False Awakening

2. Ego Dries Up the Ocean

3. Those Flames are Dancing Wild

4. Parasites

5. The Great Void

6. Wired Crown

7. Unfair Labor

8. Home

9. Beyond Sight

10. Uneven Loops (Instrumental)

11. We're Lost, but it's ok (Instrumental)

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 16/10 σε μια all inclusive συσκευασία με μαύρο βινύλιο 180 γραμμαρίων και CD με δύο bonus instrumental τραγούδια, όπως και ψηφιακά σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες.

 

Τελευταία Νέα