«Δύσκολες μέρες στο Αζερμπαϊτζάν, είχαν πεθάνει ποδοσφαιριστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Δύσκολες μέρες στο Αζερμπαϊτζάν, είχαν πεθάνει ποδοσφαιριστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

bet365

Ο Αζέρος δημοσιογράφος, Ελσέβερ Μεμέντοφ μεταφέρει στο G-Weekend το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα του, αλλά και τις παρενέργειες της κρίσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο ποδόσφαιρο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της αποσχιθείσας περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ κλιμακώνονται με τον κατάλογο των νεκρών να αυξάνεται συνεχώς, μεταξύ των οποίων και άμαχος πληθυσμός.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου εκεί όπου κατοικούν κυρίως Αρμένιοι με την σύρραξη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

O Αζέρος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας, Qafqazinfo.az, Ελσέβερ Μεμέντοφ μετέφερε στο gazzetta.gr κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα του.

«Αντιλαμβάνεστε την κατάσταση. Υπάρχει πόλεμος σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Είναι δύσκολες μέρες για όλους, αλλά ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα».

Όπως σημείωσε ο ρεπόρτερ από το Αζερμπαϊτζάν, μέχρι στιγμή το ποδόσφαιρο της χώρας δεν έχει επηρεαστεί από την πολεμική σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Αζερμπαϊτζάν παραμένουν στην χώρα. Ο πόλεμος μαίνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα Μπακού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση να διακοπεί το πρωτάθλημα».

Όσο για την επόμενη μέρα μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμένιων;

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί. Πολλοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους, αλλά το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι έδαφος που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν. Οι Αρμένιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Είναι δική μας γη την οποία έχουν καταλάβει εδώ και 30 χρόνια. Πολύς κόσμος θέλει να επιστρέψει στο Καραμπάχ».

Ο Μεμέντοφ τόνισε πως η Καραμπάχ για πολλά χρόνια αγωνιζόταν στο «στάδιο Αγκντάμ» όμως στις αρχές της δεκαετίας του '90 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την έδρα της με πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου να χάνουν την ζωή τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Καραμπάχ αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στο «Ιμαράτ Στάδιο» στο Αγκντάμ, το οποίο ωστόσο είχε βομβαρδιστεί. Μάλιστα ποδοσφαιριστές του συλλόγου είχαν χάσει την ζωή τους, όπως ο Αλαχβερντί Μπαγκίροφ, ο οποίος έγινε 'μάρτυρας' το 1992. Η Καραμπάχ την Πέμπτη (1/10) αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στη Λέγκια στο Europa League».

 

Τελευταία Νέα