Aυτοί μπορούν να αλλάξουν δημιουργικά τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Aυτοί μπορούν να αλλάξουν δημιουργικά τον Παναθηναϊκό!

bet365

Λούκας Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ Κανταλπιέδρα, Χουάνκαρ αποτελούν την ελπίδα του Παναθηναϊκού για βελτίωση στην παραγωγή φάσεων. Το Gazzetta Weekend Journal αναλύει.

Για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, δύο φιλικά και ένα επίσημο, ο Παναθηναϊκός αγνοεί την χαρά του γκολ ενώ η μέχρι τώρα εικόνα του παραπέμπει σε μια ομάδα που ψάχνεται ακόμα δημιουργικά και έχει αδυναμία στην παραγωγή των φάσεων. Ο Ντάνι Πογιάτος θέλει να φτιάξει μία έκδοση του Τριφυλλιού, η οποία θα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να πλησιάσει έστω σε αυτό τον στόχο.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του όλο αυτό το διάστημα, τρεις σημαντικούς παίκτες του έμψυχου δυναμικού, μια τριάδα που μπορεί να βελτιώσει προς το καλύτερο την επιθετική εικόνα του Παναθηναϊκού. Όλοι τους, εξάλλου, έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι της ομάδας, αποκτήθηκαν για βασικοί και ο 42χρονος τεχνικός περιμένει πως και πως την ώρα που θα μπορέσει να τους ενσωματώσει στην πράσινη ενδεκάδα.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ

Η επιθυμία του να επιστρέψει γρήγορα για να βοηθήσει την ομάδα, τον έβγαλε νοκ-άουτ για ένα τρίμηνο με θλάση στους προσαγωγούς. Δεν τον έχουμε δει ούτε σε φιλικά, ούτε στο επίσημο, ωστόσο, η ποιότητά του είναι γνωστή και δεδομένη. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αποκτήθηκε για να κάνει διαφορά στον Παναθηναϊκό και η απουσία του είναι εμφανέστατη από τον άξονα του Τριφυλλιού, καθώς οι πράσινοι παίρνουν παρά ελάχιστα μέχρι στιγμής από τους μέσους.

Τι μπορεί να προσφέρει ο Αργεντινός που υπολογίζεται κυρίως για την μεσαία γραμμή και στην συνέχεια για τα άκρα; Ταχύτητα στα πόδια και την σκέψη, το απρόβλεπτο στις ενέργειές του, κάθετο παιχνίδι και ατομικές ενέργειες που τόσο λείπουν από τον Παναθηναϊκό.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ, 1vs1 ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ακόμη ένας βασικός στο πλάνο των Ρόκα και Πογιάτος δεν έχει καταφέρει μέχρι και τώρα να βρει ρυθμό, λόγω ενός προβλήματος στην μέση. Ο Αϊτόρ έχασε πολύτιμο έδαφος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και τώρα βρίσκεται σε φάση επιστροφής, όντας διαθέσιμος και δίχως ενοχλήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Ο Ισπανός εξτρέμ από όσα έδειξε στα ολλανδικά γήπεδα με την φανέλα της Τβέντε, μπορεί να δώσει ταχύτητα στα άκρα του Παναθηναϊκού, έχει ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενώ το μεγάλο του προσόν είναι η εκτέλεση, το εύκολο γκολ, η δυνατότητα που έχει να συνδέεται με το αντίπαλο πλεκτό.

ΕΝΑΣ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΕΝΤΡΑ

Το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού, είναι ένας ποδοσφαιριστής, όπου τα χαρακτηριστικά του δεν υπήρχαν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Παρά την αρχική απόφαση του Τσάβι Ρόκα να στηρίξει τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη για βασικό, ο τραυματισμός του Έλληνα μπακ και η διαθεσιμότητα του 30χρονου Ισπανού στο μεταγραφικό παζάρι, άλλαξαν τα δεδομένα του σχεδιασμού.

Ο Χουάνκαρ στην πλούσια καριέρα του στην La Liga έχει αποδείξει πως είναι ένας φουλ επιθετικός μπακ. Ταχύτατος, με καλές σέντρες, έχει τα στοιχεία να προσφέρει εκεί ακριβώς που πονάει η ομάδα του.

 

Τελευταία Νέα