Ολυμπιακός: To report της Ομόνοιας πριν... τους τελικούς! (vids)

Ολυμπιακός: To report της Ομόνοιας πριν... τους τελικούς! (vids)

bet365

Το G-Weekend με την συμβολή του Κύπριου Ανδρέα Ψάλτη ακτινογραφεί την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play offs του Champions League, την Ομόνοια.

Η Ομόνοια αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και άφησε εκτός τον Ερυθρό Αστέρα στη διαδικασία των πέναλτι για να αντιμετωπίσει πλέον στις 23 Σεπτεμβρίου και στις 29 αντίστοιχα τον νταμπλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό (πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και δεύτερο στην Κύπρο). Η Ομόνοια λοιπόν είναι μία σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Κάποιοι δε σπεύδουν να την συγκρίνουν με την Ανόρθωση του 2008 επί Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι της (στην πρώτη του θητεία εκεί ήταν από το 2004 έως το 2009 και που είχε... πληγώσει τότε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη).

Το G-Weekend με τη συμβολή και του Ανδρέα Ψάλτη, ρεπόρτερ Ομόνοιας και συντάκτη του Kerkida.net ακτινογραφεί την ομάδα του Νορβηγού Μπεργκ και άλλοτε σύλλογο του πρώην ερυθρόλευκου Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά στοιχεία της:

Ομόνοια Λευκωσίας

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (20 ΦΟΡΕΣ)

-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (14 ΦΟΡΕΣ)

-ΣΟΥΠΕΡ-ΚΑΠ (16 ΦΟΡΕΣ)

- Για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε εισιτήριο για ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Προπονητής: Χένινγκ Μπεργκ (Νορβηγός)

Αθλητικός Διευθυντής: Νεόφυτος Λάρκου (Υπήρξε και προπονητής της Ομόνοιας)

Πρόεδρος: Σταύρος Παπασταύρου (Πρόεδρος εδώ και τρία χρόνια. Κύπριος με μόνιμη βάση και επιχειρήσεις στην Αμερική)

Τι έκανε πέρυσι

Την περσινή περίοδο & στην διακοπή, ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (και στα ημιτελικά του Κυπέλλου) ισόβαθμη με την Ανόρθωση του Κετσπάγια. Η διαφορά η οποία ουσιαστικά της έδωσε το εισιτήριο για το Champions League ήταν πως στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Ανόρθωση νίκησε με 1-0. Το γκολ το πέτυχε ο Μίχαλ Ντούρις (αυτογκόλ). Θυμηθείτε και εδώ το τι είχε γίνει με το κυπριακό πρωτάθλημα και τις αντιδράσεις της Ανόρθωσης. Πλέον ο Ντούρις αγωνίζεται στην Ομόνοια, καθώς οι άνθρωποί της τον έκλεισαν με μεταγραφή ως αντί - Ντάρμπισαϊαρ (ο Άγγλος πήγε Αυστραλία).

Ομάδα του προπονητή

Η Ομόνοια παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο από πέρυσι. Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν συνεχώς στα ψηλά της βαθμολογίας μαζί με την Ανόρθωση. Μετά από πολλά χρόνια πολλώ αλλαγών και δεκάδων μεταγραφών κάθε καλοκαίρι, η φετινή Ομόνοια διατηρεί τον βασικό της κορμό από πέρυσι. Με τις φετινές προσθήκες έγινε ακόμα πιο δυνατή.

Ο Νορβηγός χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον κόσμο της Ομόνοια και στην διοίκηση. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους προπονητές της περσινής περιόδου (αν όχι ο καλύτερος). Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο πρόσωπο του από όλους τους ποδοσφαιριστές. Η Ομόνοια παίζει με τετράδα στην άμυνα (4-3-3, 4-2-3-1 ακόμα και με 4-4-2).

Διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια και οι αλλαγές του είναι πάντοτε σχεδόν αυτές που πρέπει. Θέλει να έχει τον έλεγχο στις αναμετρήσεις και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ευκαιρίες σε νεαρούς!

Πέρυσι η αποκάλυψη της σεζόν ήταν η παρουσία του Αντρόνικου Κακουλλή και του Λοϊζου Λοϊζου. Δύο παιδιά από την Ακαδημία της Ομόνοιας (18 και 17 χρονών) στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ο Νορβηγός. Ο Κακουλλής είναι επιθετικός και ο Λοϊζου ακραίος επιθετικός. Φέτος δείχνει να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι. Οι δύο τους αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας (Κακουλλής ήταν βασικός με Ερυθρό Αστέρα και ο Λοϊζου αλλαγή). Χρησιμοποίησε και τους δύο στα ευρωπαϊκά ματς.

Το φιλικό με τον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Γουλβς στο Μολινό, υποδέχθηκαν στον Ρέντη την κυπριακή ομάδα σε φιλικό νίκησαν με 3-0, χάρις στα γκολ των Μαντί Καμαρά, Ματιέ Βαλμπουενά και Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Τότε η Ομόνοια έπαιξε με τους: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λέτσιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Μαυρίας, Τιάγκο και Κακουλλής.

Οι τότε συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα (78′ Αλέν), Γκασπάρ (64′ Τοροσίδης), Μπα, Σισέ (64′ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (64′ Καφού), Γκιλιέρμε, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (59′ Φορτούνης) & Ελ Αραμπί (64′ Λοβέρα).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν (64′ Λοΐζου), Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς (74′ Κίκο), Γκόμες (64′ Κούσουλος), Γκόμεθ (78′ Σάββα), Μποτεάκ (74′ Τζιωνής), Μαυρίας, Τιάγκο & Κακουλλής (74’ Ντάρμπισαϊαρ).

Από τότε ενισχύθηκε αρκετά με τους: Σενέ, Ντούρις (επίθεση), Ασαντέ (ακραίος επιθετικός), Κίκο (αριστερό μπακ) και Παπουλή (επίθεση). Όλοι τους μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μέλη μιας βασικής εντεκάδας του Μπεργκ. Οπότε θεωρώ πως είναι πολύ πιο δυνατή σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι.

Έφυγαν αυτό το καλοκαίρι: Κατελάρης (Απόλλωνας Λεμεσού), Μανρίκε (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Ματ (Αυστραλία). Τους δύο πρώτους δεν τους υπολόγιζε. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είχε καλή πρόταση και ήθελε να φύγει.

Φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά θέλει προσοχή

Ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, όμως θέλει μεγάλη προσοχή. Η Ομόνοια δεν ήταν όμως το φαβορί ούτε με την Λέγκια αλλά ούτε με τον Ερυθρό Αστέρα. Παρόλο που το επίπεδο του αντιπάλου της τώρα είναι μεγαλύτερο θα παλέψει μέχρι το τέλος. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Η Ομόνοια βέβαια σε αυτήν την φάση δεν θα έχει τόσο μεγάλη πίεση στην ομάδα όσο υπήρχε στο ματς με τους Σέρβους γιατί έχει εξασφαλιστεί ο μεγάλος στόχος. Για τον Ολυμπιακό από την άλλη είναι μονόδρομος η πρόκριση. Απέναντί του ο Ολυμπιακός πάντως θα βρει μία ομάδα που μπορεί να μην σκοράρει εύκολα αλλά δέχεται και πολύ δύσκολα γκολ.

Τα μεγάλα ονόματα

Ερίκ Μποτεάκ (Γάλλος ακραίος επιθετικός)

Γιαν Λέζιακς (Τσέχος αριστερό μπακ)

Γιόρντι Γκόμεθ (Ισπανός, αρχηγός, μέσος)

Φαμπιάνο (τερματοφύλακας)

Το αβαντάζ

Διατήρησε τον βασικό της κορμό και δεν έχασε παίκτες που ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι εκτός από τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ενισχύθηκε σε θέσεις που είχε ανάγκη και δυνάμωσε περισσότερο.

Οι πιο γνωστοί στην Ελλάδα

Πρόκειται για τους Χάρη Μαυρία και Φώτη Παπουλή. Στον Παπουλή ποντάρει και αρκετά ο προπονητής.

 

Τελευταία Νέα