Εθνική Ελλάδος: Τι μας άρεσε και τι όχι στη Σλοβενία...

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Ελλάδος: Τι μας άρεσε και τι όχι στη Σλοβενία...

bet365

Το Gazzetta Weekend επιχείρησε να συγκεντρώσει ορισμένα θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία από την πρεμιέρα του 0-0 της Εθνικής ομάδας στη Σλοβενία.

Υπό μία έννοια ο Τζον Φαν'τ Σχιπ το είχε πει. Πως αυτό το Nations League θα έχει και μίας μορφής πειραματισμό όσον αφορά σε πρόσωπα στην Εθνική ομάδα και αυτό το νέο ξεκίνημα. Με αφορμή το στείρο 0-0 στη Σλοβενία ας δούμε τι μας άρεσε και τι όχι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

* Το γεγονός ότι η Εθνική δείχνει πως αμυντικά παρουσιάζει βελτίωση και δέχεται δύσκολα φάσεις. Με εξαίρεση την απειλή στη φάση του Σπόραρ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους Σλοβένους.

* Η προσπάθεια του Φαν'τ Σχιπ (και ας υπάρχουν εύλογες και λογικές έως ένας σημείο διαφωνίες για πρόσωπα) να φτιάξει έναν συγκεκριμένο κορμό και να στηριχθεί και σε νεότερους σε ηλικία παίκτες.

* Ο αγωνιστικός ρεαλισμός και το γεγονός ότι η Εθνική προσπαθεί να έχει το προφίλ του παρελθόντος όπου μετράει πάνω απ' όλα το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα.

* Για ένα ακόμα παιχνίδι η Ελλάδα δεν ηττήθηκε δημιουργώντας ένα νέο σερί και φτιάχνοντας ψυχολογία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

* Μεσοεπιθετικά η Εθνική ήταν προβλέψιμη. Χωρίς φαντασία και χωρίς πολλές περίτεχνες ενέργειες. Της λείπει το απρόβλεπτο που μπορεί να πάρει από παίκτες όπως ο Φορτούνης. Ακόμα και ο Μάνταλος δεν αξιοποιήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του.

* Η Εθνική μπορεί να είχε λίγες παραπάνω φάσεις από τους Σλοβένους αλλά επιθετικά ήταν ιδιαίτερα κακή και με φανερή αδυναμία στα τελειώματά της.

* Απέναντι σε μία Σλοβενία που της έλλειψε ο Ίλισιτς και γενικά είχε απώλειες η Εθνική από πλευράς πλάνου έμοιαζε να μην θέλει να ρισκάρει. Σαν να... φοβάται και να πήγαινε μόνο για το 0-0.

* Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν νοείται ομάδα χωρίς επιθετικό που να μπορεί να απειλεί. Ο Παυλίδης δεν είναι ο επιθετικος που θα τον... νιώσουν οι αντίπαλες άμυνες. Άρα εάν ο Ολλανδός θέλει να παίζει με φορ θα πρέπει ενδεχομένως να δει τις άλλες επιλογές του ή να παίζει με ψευτοεννιάρι.

* Ο Φαν'τ Σχιπ έκανε την πρώτη του αλλαγή μετά το 70' και δεν έκανε καν τρίτη αλλαγή. Κοινώς δεν υπήρξε ιδιαίτερη αντίδραση από τον πάγκο σε ένα ματς που υπό κανονικές συνθήκες η Εθνική θα έπρεπε να θέλει να το κερδίσει σε αντίθεση με τη Σλοβενία που και λόγω των απουσιών της έδειξε να βολεύεται και με το Χ.

* Σχετικά με το θέμα του Κώστα Τσιμίκα πάντως εάν δεν είχε ανεβάσει δέκατα και δεν είχε πρόβλημα ο παίκτης (για αυτό έμεινε εκτός) δεν θα υπήρχε καμία δικαιολογία να μην είναι βασικός στο Σλοβενία - Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα