Άγιαξ: Συνδυάζοντας ρομαντισμό, υπερηφάνεια και... γεμάτα ταμεία (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Άγιαξ: Συνδυάζοντας ρομαντισμό, υπερηφάνεια και... γεμάτα ταμεία (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal χειροκροτεί τον Άγιαξ τόσο για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί τα «παιδιά» του εξασφαλίζοντας τρομερά ποσά στις μεταγραφές, όσο και για τον ανατριχιαστικό ρομαντισμό που διατηρεί...

Έφυγε και ο Φαν ντε Μπεεκ και κάπως έτσι έμειναν πλέον ελάχιστοι από εκείνους που συνεχίζουν στον Αίαντα από την 11άδα που είχε παραταχθεί στον ιστορικό επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με την Τότεναμ τον Μάιο του 2019 στο Άμστερνταμ.

Μέσα σε δυο καλοκαίρια, ο Άγιαξ έχει πουλήσει με εξαιρετικά ποσά τους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν τον σύλλογο να φτάσει σε κορυφές, να πανηγυρίσει το νταμπλ του 2019, να κερδίσει τον σεβασμό και να προκαλέσει τον ενθουσιασμό ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη με τη γενιά που έβγαλε μπροστά και την ονόμασε Class of '19.

Ο Φαν ντε Μπεεκ είναι ο τελευταίος μιας σειράς παικτών που παραχωρήθηκαν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Από το «εργοστάσιο» που λέγεται Άγιαξ έκαναν τέτοια δουλειά που βγήκαν εκείνοι τρομερά ωφελημένοι και φυσικά μαζί τους έλαμψε και η ομάδα του Τεν Χαγκ στο κορυφαίο επίπεδο.

Διαβάστε: Φαν ντε Μπεεκ, ένα παιδί που δεν θα ξεχάσει ποτέ από που ξεκίνησε... (pics & vids)

Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κλαμπ – μεγαθήρια του ποδοσφαίρου τροφοδοτήθηκαν με τα ταλέντα που αναδείχθηκαν από τον σύλλογο του Άμστερνταμ. Και μπορεί ο Άγιαξ ν' αποδυναμώθηκε, όμως, καμαρώνει για τα παιδιά του και την εξέλιξή τους, σε μια σχέση και μια αντίληψη ανθρώπων και ομάδας που διατηρεί έναν ρομαντισμό ο οποίος είναι ικανός να πείσει και πιο δύσπιστο ότι χωράει και λίγο συναίσθημα ανάμεσα σε τόσο επαγγελματισμό...

Παίκτες οι οποίοι κόστισαν συνολικά στον Άγιαξ 11 εκατομμύρια και... 1 ευρώ (αυτό το ευρώ είναι του Φρένκι Ντε Γιόνγκ), έχουν αποχωρήσει και έχουν πάρει μεταγραφές που επέστρεψαν στα ταμεία του συλλόγου 246 εκατομμύρια!

  • Χρυσάφι από το γήπεδο... στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ο Ματάις Ντε Λιχτ δελεάστηκε από την ποδοσφαιρική ομορφιά της «Γηραιάς Κυρίας» και φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους έναντι 85 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρετε πόσο είχε κοστίσει; Τίποτα. Από τις ακαδημίες του κλαμπ προερχόταν...

Ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ που αποχωρίστηκε τον κολλητό του, Ντε Λιχτ, πήρε το δρόμο για τη Βαρκελώνη για να παίξει στη Μπαρτσελόνα. Εκεί όπου πλέον άκουσε από τον Ρόναλντ Κούμαν πως θα έχει βασικότατο ρόλο, με τον Μπουσκέτς να παραγκωνίζεται, τον Ράκιτιτς ν' αποχωρεί, αλλά να έχει αποκτηθεί ο Πιάνιτς και να βρίσκεται καθ' οδόν και ο Βαϊνάλντουμ. Είχε κοστίσει... 1 ευρώ για να πάει από τις υποδομές της Βίλεμ στον Άγιαξ και έβαλε στα ταμεία του κλαμπ 75 εκατομμύρια από τη μεταγραφή του!

Εν συνεχεία ο ... μάγος του Άμστερνταμ, Χακίμ Ζίγιεχ. Από τη νέα σεζόν θ' απολαύσει τις υπηρεσίες του, τις ντρίμπλες του και τα εξωπραγματικά του σουτ η Τσέλσι, καθώς μετακινήθηκε στην Premier League. Το έκανε έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, είχε κοστίσει στον Αίαντα μόλις 11 εκατομμύρια, όταν το 2016 τον είχε αγοράσει από την Τβέντε επενδύοντας στις τρομερές δυνατότητες του τότε 23χρονου εξτρέμ.

Το... χρυσοφόρο καρέ έκλεισε ο Ντόνι Φαν ντε Μπεεκ που μπορεί από το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τον Ιανουάριο να εμφανιζόταν έτοιμος για μετακίνηση στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ, ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να τον κάνει δικό της. Βοήθησαν και οι Φαν ντερ Σαρ και Ντάλεϊ Μπλιντ όταν παρουσιάστηκε η επίσημη πρόταση από τους «κόκκινους» διαβόλους, οι οποίοι έφτασαν την προσφορά τους στα 40 + 5 εκατ.ευρώ, με τον Άγιαξ φυσικά να λέει το «ναι».

  • Ένα δάκρυ κύλησε με αυτό τον Άγιαξ...

Και τώρα έρχεται το σκέλος του ρομαντισμού αυτού του συλλόγου που αποδεικνύει πως πράγματι είναι κάτι πολύ διαφορετικό... Δεν γίνεται να μην ισχυρίστηκε κάποιος ότι μπήκε ένα ... σκουπιδάκι στο μάτι του βλέποντας τον τρόπο που ο Άγιαξ αποχαιρέτησε τον Φαν ντε Μπεεκ. Με το τηλεφώνημα στον πατέρα, την πρώτη ανάμνηση από την ομάδα, την αναφορά στις «θυσίες» που έκαναν οι γονείς του για να καταφέρει εκείνος να κάνει καριέρα και τις ατάκες «ήρθε η ώρα για το όνειρο... Δώσε ένα μεγάλο φιλί στη μαμά από εμένα...».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγιαξ μας έχει κάνει να δακρύσουμε και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσουμε τη μέρα μας μετά από αυτό που έφτιαξε και είδαμε και θαύμασε όλος ο κόσμος... Λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει το αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον Χακίμ Ζίγιεχ. Ο... μάγος του Άμστερνταμ κλήθηκε να βρεθεί σε κινηματογράφο της πόλης, έβλεπε στιγμιότυπα από την καριέρα του, μιλούσε για όσα έχει περάσει και δάκρυσε βλέποντας τους φίλους του να του λένε πόσο χαίρονται για εκείνον και φυσικά τη μητέρα του. Αυτή για την οποία κάνει τα πάντα, βάζοντάς τη πάνω και από τον εαυτό του...

Η σεζόν 2018-2019 είχε κυλήσει με τρόπο που γέμισε με έμπνευση τους ανθρώπους του συλλόγου που εργάζονται στα social media και είναι υπεύθυνοι για το οπτικοακουστικό υλικό που βγαίνει στην επιφάνεια. Ποιος να ξεχάσει το βίντεο με τις φωνές των συγγενών των παικτών πριν από κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League και τη δύναμη που πήραν οι ποδοσφαιριστές ακούγοντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα να είναι στο πλευρό τους;

Ποιος δεν τραγούδησε το «all you ever do is go blah blah blah, and we don't even care about what they say» μετά το έπος με τη Γιουβέντους και ποιος δεν συγκινήθηκε και δεν θέλησε να ξαναδεί τα κεφάλια των παικτών ψηλά, με υπηρηφάνεια, στο βίντεο μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στα ημιτελικά από την Τότεναμ με το γκολ του Μόουρα στην εκπνοή;


Ο Άγιαξ παραδίδει σεμινάρια. Συναισθήματος μέσα στον ασφυκτικό επαγγελματισμό του 2020 στο ποδόσφαιρο, αξιών με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά του όταν μεγαλώνουν και φεύγουν για νέες περιπέτειες. Όπως επίσης, σεμινάρια... επιχειρηματικότητας, με τα ποσά που εξασφαλίζει παραχωρώντας τους αστέρες του για να δημιουργηθεί χώρος... για τους επόμενους από τις ακαδημίες!


 

Τελευταία Νέα