Μια φάση, μια ιστορία: Όταν ο Ντέμης σκόραρε με το χέρι και ζήτησε να ακυρωθεί το γκολ!

Μια φάση, μια ιστορία: Όταν ο Ντέμης σκόραρε με το χέρι και ζήτησε να ακυρωθεί το γκολ!

bet365

Στο 12ο αφιέρωμα της στήλης θυμηθείτε την προ 20ετίας κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη να ζητήσει από τον ρέφερι Δούρο να ακυρώσει γκολ που πέτυχε με το χέρι στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ιωνικό!

Με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, το G-Weekend γυρίζει το ρολόι του χρόνου 20 χρόνια πίσω, όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης έγραψε ιστορία με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει μάθει να τρώει τις σάρκες του παγιδευμένο στην εσωστρέφεια του.

Συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου 2000, η ΑΕΚ αντιμετώπισε στον τελικό του Κυπέλλου τον Ιωνικό επικρατώντας με 3-0 χάρη στα γκολ των Νικολαΐδη, Πέτκοφ και Μαλαδένη.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να σήκωσαν την κούπα, όμως εάν υπάρχει κάτι που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο από εκείνον τον τελικό ήταν όσα συνέβησαν στο 32'.

Ο Μίλεν Πετκόφ εκτέλεσε φάουλ και ο Ντέμης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια. Ο διαιτητής Δούρος κατακύρωσε το τέρμα, ωστόσο ο Ντέμης Νικολαΐδης έχοντας αντιληφθεί πως σκόραρε με αντικανονικό τρόπο, αφού χρησιμοποίησε το χέρι του ζήτησε από τον Έλληνα ρέφερι να πάρει πίσω την απόφαση του και να ακυρώσει το τέρμα. Όπως είχε δηλώσει ο παλαίμαχος φορ, δεν θα... κοιμόταν ήσυχος αν δεν έλεγε στον διαιτητή πως σκόραρε με αντικανονικό τρόπο.

«Ήταν μια δικαίωση, από πού να δικαιωθώ, από το ελληνικό πρωτάθλημα που παίζαμε; Δεν μπορώ να διανοηθώ να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή θα ήμουν αυτή τη στιγμή και θα είχα κερδίσει ένα Κύπελλο "κλέβοντας" τους παίκτες και την ομάδα του Ιωνικού; Θα κοιμόμουν ήσυχος; Δεν γίνεται, δεν το συζητάω. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση», ήταν η ατάκα του Ντέμη σε μια χειρονομία που σπάνια συναντά κανείς στα γήπεδα όλου του κόσμου».

Αναμφισβήτητα το fairplay της 20ετίας. Εάν υπάρχει ποδοσφαιρικός παράδεισος ο Ντέμης με αυτή την πράξη του εξασφάλισε μια θέση εκεί.

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

 

Τελευταία Νέα