Παραπλάνηση: Μην εμπιστεύεστε τίποτα και κανέναν

Gazzetta team
Παραπλάνηση: Μην εμπιστεύεστε τίποτα και κανέναν

bet365

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες που κολλάνε στο μυαλό και ξυπνούν τις αισθήσεις, τότε η πρόταση του G-Weekend το νέο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη που επιστρέφει με ακόμα μια υπόθεση της αστυνόμου Τρύπη.

Αυτή τη φορά η Τρύπη και η ομάδα της θα έρθουν αντιμέτωποι με αποτρόπαιες δολοφονίες που πίσω τους κρύβεται ο πιο ιδιόμορφος σίριαλ κίλερ στα σύγχρονα εγκληματολογικά χρονικά. Σοβαρή προειδοποίηση: Όταν ξεκινήσετε το βιβλίο, δεν θα είστε σίγουροι για τίποτα. Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και όχι.

Μην εμπιστεύεστε τίποτα και κανέναν.

Ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με την καριέρα του να ακολουθεί μια συνεχόμενα φθίνουσα πορεία προς την καταστροφή έρχεται σε επαφή με μια ψυχολόγο, με στόχο να τον βοηθήσει να γράψει ένα συγκλονιστικό, ρεαλιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα του εξασφαλίσει τεράστια εμπορική επιτυχία και θα τον ξαναφέρει στην κορυφή της σύγχρονης αστυνομικής σκηνής. Όταν στον δρόμο του βρεθεί το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί η καρδιά θα ενεργοποιηθεί αμέσως και θα αρχίσει να γράφει το αστυνομικό μυθιστόρημα που ονειρεύεται.

Η Παραπλάνηση είναι ένα mind game, ένα παιχνίδι με το μυαλό σε πολλά επίπεδα. Ο κεντρικός ήρωας, ο συγγραφέας Ιωάννης Πατρίκιος, παίζει με το μυαλό των υπόλοιπων ηρώων. Είναι μια σκοτεινή, απειλητική διαδρομή σε κινούμενη άμμο. Εκεί όπου τα πράγματα μεταλλάσσονται γρήγορα και δραματικά, αλλάζοντας όψη ανά πάσα στιγμή, εκεί όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται αρχικά και τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μοιάζουν θολά και απροσδιόριστα.

Γρηγόρης Αζαριάδης

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φλεβάρη του 1951. Το πρώτο του μυθιστόρημα Παλιοί λογαριασμοί εκδόθηκε το 2012. Ακολούθησαν Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου και Το μοτίβο του δολοφόνου, που κυκλοφόρησαν το 2013 και το 2015 αντίστοιχα. Το 2018 εκδόθηκε ο Σκοτεινός λαβύρινθος. Κριτικές του για αστυνομικά μυθιστορήματα και θεωρητικά άρθρα του για την αστυνομική λογοτεχνία δημοσιεύονται σε εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) και διάφορα sites.

Λατρεύει τη γαλλική σχολή και ιδιαίτερα το polar και το κλασικό noir. Αγαπημένοι του συγγραφείς ο Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο Ζαν Πατρίκ Μανσέτ και το ζεύγος των Σουηδών Σγιεβάλ-Βαλέε και οι ποιοτικοί Σκανδιναβοί επίγονοί τους.

Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Μεταίχμιο,
Σελίδες: 480
ISBN: 978-618-03-2176-0

NEWS FEED