Μια φάση, μια ιστορία: Το σόλο-γκολ του Πάντιτς από την μια περιοχή στην άλλη! (vid)

Μια φάση, μια ιστορία: Το σόλο-γκολ του Πάντιτς από την μια περιοχή στην άλλη! (vid)

bet365

Στο 9ο αφιέρωμα της στήλης δείτε το απίστευτο γκολ του Μίλινκο Πάντιτς κόντρα στον Ολυμπιακό (1991) με το ξέφρενο σόλο που ξεκίνησε από την μεγάλη περιοχή του Θεολόγη Παπαδόπουλου!

O Μίλινκο Πάντιτς αφίχθη εντελώς αθόρυβα τον Ιούλιο του 1991 στη Νέα Σμύρνη και στο διάστημα που παρέμεινε στον Πανιώνιο μεγαλούργησε σε σημείο να θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μετά από δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Γιουγκοσλαβίας με την Παρτιζάν εξελίχθηκε στον απόλυτο ηγέτη των «κυανέρυθρων» σκοράροντας στην πρώτη του θητεία (1991-95) σε 120 ματς, 51 γκολ. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα έπειτα από εισήγηση του αείμνηστου Ράντομιρ Άντιτς να συνεχίσει στα 29 του, την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης κατακτώντας στην πρώτη του σεζόν με τους «ροχιμπλάνκος» το νταμπλ.

Όποιος δεν έχει δει εν δράσει τον Πάντιτς και αναρωτιέται για το τι μπορούσε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, το παρακάτω video θα του λύσει όλες τις απορίες.

Στις 24 Νοεμβρίου 1991 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο. Στο 26΄ της αναμέτρησης ο «Σόλε» γίνεται κάτοχος της μπάλας από την περιοχή του Πανιωνίου και αρχίζει να επιταχύνει. Ο Σάββας Κωφίδης τον χάνει και ο Πάντιτς συγκλίνει προς την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Ντρίμπλαρε τον Παχατουρίδη και ολοκληρώνει την ατομική του προσπάθεια με εκπληκτικό σουτ, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ταληκριάδη.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός μπορεί να γύρισε το παιχνίδι με τα γκολ των Λιτόφτσενκο (33΄) και Προτάσοφ (55΄, 66΄), όμως το γκολ του Πάντιτς ήταν εκείνο που πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον μετέπειτα σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης να αποδεικνύει σε κάθε περίσταση την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση.

 

Τελευταία Νέα