Ολυμπιακός: Η αναμονή τελείωσε και μπορεί να ξανασηκώσει νταμπλ! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η αναμονή τελείωσε και μπορεί να ξανασηκώσει νταμπλ! (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός απέχει μόλις μία νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρίσκεται ξανά σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2016. Μήπως... μύρισε για τα καλά το νταμπλ;

Προτού πάμε μπροστά πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα πίσω. Όχι παρά πολύ. Στο 2018. Τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τους Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο αποφάσιζαν να σβήσουν όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων δύο ετών σε ότι αφορούσε προφανώς την ομάδα, να δώσουν τα... κλειδιά στον Πέδρο Μαρτίνς και να φτιάξουν μία νέα ομάδα που θα είναι... σφυρηλατημένη με το μέταλλο που έχει ο Ολυμπιακός και θα δημιουργηθεί για να επιστρέψει ξανά στους τίτλους.

Ναι αυτή η ομάδα που το 2018-2019 έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να μπει στα απόλυτα σωστά... μονοπάτια. Ένας Ολυμπιακός χάρμα ιδέσθαι ή χάρμα οφθαλμών εάν θέλετε. Η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και με διαφορά. Με μπαλάρα. Με ποδόσφαιρο κυριαρχίας και με καλούς και σοβαρούς παίκτες & απόλυτα προσηλωμένους στους στόχους τους. Η ομάδα με τις 23 νίκες, τις 6 ισοπαλίες, τα 60 γκολ υπέρ και τα μόλις 10 κατά σε 29 αγώνες πρωταθλήματος και με 75 βαθμούς έναντι 56 του 2ου ΠΑΟΚ.

Η ομάδα που κέρδισε δύο φορές στην Τούμπα τον βασικό ανταγωνιστή της. Που απέκλεισε την Άρσεναλ στην Ευρώπη, έχοντας περάσει πριν από την φάση των ομίλων του Champions League. Που παίζει ασταμάτητα από το περασμένο καλοκαίρι και ενώ τον μισό χρόνο της έλλειπε ο Κώστας Φορτούνης και βίωσε περιόδους με τραυματία και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Που αποπνέει αγωνιστική υγεία, που έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς και παίκτες για όλες τις θέσεις και όλα τα... γούστα. Αυτή η ομάδα που απέχει μία νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Νο45 θα είναι αυτό για τον Ολυμπιακό και πρώτο μετά το 2016-2017. Και εφόσον μιλάμε για μαθηματική κατάκτηση σε περίπτωση νίκης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα είναι και ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Η αναμονή τελείωσε. Αυτός ο Ολυμπιακός κέρδιζε με κάθε τρόπο και με κάθε συνθήκη στο γήπεδο. Σε ματς κεκλεισμένων των Θυρών. Σε ματς που είχε απουσίες. Σε ματς μετά τον κορονοϊό και χωρίς κόσμο. Αυτός ο Ολυμπιακός τα αξίζει όλα, τα θέλει όλα και μπορεί να κατακτήσει όλα. Ο Ολυμπιακός του Νο1... κανονιέρη, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, πρώτος στην Λίγκα με 19 γκολ φέτος (και 7 ασίστ). Του πρώτου σε ασίστ στην κατηγορία, Ματιέ Βαλμπουενά με 13 ασίστ τον αριθμό (αλλά και 6 τέρματα). Με το καλύτερο κέντρο της Λίγκας με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη. Και φυσικά δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό φέτος. Είναι και το Κύπελλο (τελευταίο ντάμπλ για τον Ολυμπιακό ήταν το 2014-2015).

Μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό στο Κύπελλο μετά τη σεζόν 2015-2016, που είχε χάσει το τρόπαιο από την ΑΕΚ. Τώρα που θα τη βρει στον τελικό κάτι της... χρωστάει. Η τελευταία δε χρονικά κατάκτηση ήταν έναν χρόνο πριν, το 2014-2015 με αντίπαλο την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός, η ομάδα των 44 πρωταθλημάτων, των 27 Κυπέλλων και των 17 νταμπλ, έχει την δυνατότητα να κάνει 18 τα νταμπλ του και ενώ μετά τον περιμένει και η ευρωπαϊκή πρόκληση με τη Γουλβς στο Europa League.

Άλλωστε σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ακόμα και ένας χρόνος χωρίς τίτλο είναι... πολύς. Η δίψα δε του κόσμου του αποτυπώνεται ακόμα και τώρα. Την περίοδο μετά το lockdown λόγω του κορονοϊού. Φάνηκε από το πόσος κόσμος βρέθηκε έξω από το Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσει την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ. Να αποθεώσει προπονητή και παίκτες και να ζητήσει το νταμπλ. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι των παικτών του Μαρτίνς ή καλύτερα εξαρτώνται από τα πόδια τους...

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα