Κορονοϊός και μπουζούκια: Λουλούδια στα πόδια και ξηροκάρπια σε σακουλάκι! (pics, vid)

Νίκος Μαρούδας
Κορονοϊός και μπουζούκια: Λουλούδια στα πόδια και ξηροκάρπια σε σακουλάκι! (pics, vid)

bet365

Στην κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά και η βραδινή διασκέδαση, με τα κέντρα διασκέδασης να αρχίζουν να ανοίγουν και το GWJ ήδη βρέθηκε στο πρώτο σχήμα που άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο και μεταφέρει τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν στα αγαπημένα μας μπουζούκια.

Τίποτα απ' όσα γνωρίζαμε προ κορονοϊού δεν είναι πια το ίδιο κι εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν τα μπουζούκια. Ένα ένα τα σχήματα αρχίζουν να ανοίγουν και το Gazzetta Weekend Journal βρέθηκε σε αυτό που έκανε πρεμιέρα πρώτο. Πρόκειται για το YTON όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης και πραγματικά όλα ήταν διαφορετικά.

Χωρίς μπαρ, όρθιους και... μετακινήσεις

Ξεχάστε τις εικόνες συνωστισμού που έχετε συνηθίσει σε μπαρ, σκάλες, τραπέζια! Δεν υφίσταται τίποτα απ' όλα αυτά πλέον. Το κέντρο διασκέδασης που επισκεφτήκαμε την Κυριακή, ήταν κατάμεστο, ωστόσο δεν υπήρχε πουθενά ο... ένας πάνω στον άλλον. Τα δύο μπαρ που υπό κανονικές συνθήκες διαθέτει το μαγαζί και στα οποία προ κορονοϊού γινόταν... πανικός, είναι πλέον κλειστά κι όρθιοι στο μαγαζί δεν υπάρχουν.

Αντίθετα, στο σημείο που προ lockdown γινόταν χαμός από κόσμο ο οποίος ήταν σχεδόν... αγκαλιασμένος, πλέον υπάρχουν κι εκεί τραπέζια. Στα καινούρια δεδομένα πρέπει να αναφέρουμε και την... απαγόρευση μετακινήσεων! Όχι δεν αναφερόμαστε σε οπαδικές μετακινήσεις, αλλά σε αυτές που γίνονταν από πάντα σε αυτά τα μαγαζιά από τραπέζι σε τραπέζι για να χαιρετήσουμε κάποιον γνωστό που καθόταν αλλού. Πλέον από απόσταση ένα γεια ή στην τουαλέτα, όπου και φυσικά επιτρέπεται η μετακίνηση με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγείας, αντισηπτικά κλπ!

Σερβιτόροι και προσωπικό... μασκοφόροι

Ήταν δεδομένο, αλλά έπρεπε να το δούμε και με τα μάτια μας. Τόσο το προσωπικό που αναλαμβάνει να βάλει τον κόσμο στα τραπέζια, όσο και οι σερβιτόροι φορούσαν προστατευτικές μάσκες ή αυτό το ωραίο plexiglass το οποίο σε κάνει να μοιάζεις σαν να έχεις βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τραπέζια αυστηρά μέχρι 6 άτομα και συσκευασμένα ξηροκάρπια!

Σίγουρα όσοι ήσασταν θαμώνες στα μπουζούκια και προ κορονοϊού, θα θυμάστε τα 8άρια, 12άρια τραπέζια και το μήνυμα τύπου «έλα ρε κάπου θα σε χωρέσουμε κι εσένα, σιγά» στον φίλο που ήταν αναποφάσιστος και αποφάσιζε τελευταία στιγμή να έρθει στην παρέα. Πρέπει κι αυτά να τά ξεχάσετε! Αυστηρά τα άτομα σε κάθε τραπέζι, τα οποία φυσικά έχουν τις απαραίτητες αποστάσεις, φτάνουν μέχρι τα 6. Κανείς δεν μπορεί να κάτσει έξτρα σε κανένα τραπέζι, ο 7ος κόβεται χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Μαζί με το μπουκαλάκι, υπάρχουν πάντα και οι ξηροί καρποί. Και μετά κορονοϊού μπορείτε να απολαύσετε τα φιστίκια σας και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, αλλά πλέον αυτοί έρχονται συσκευασμένοι κι όχι στο γνωστό πιατάκι το οποίο συνήθως κατέληγε σε μια... αγκαλιά κατά τη διάρκεια της βραδιάς!

Λουλούδια στα πόδια και χορός μόνο στα τραπέζια

Πάμε τώρα και στο κομμάτι «λουλουδοπόλεμος». Μπουζούκια χωρίς λουλούδια δεν γίνεται κι έτσι αυτά δεν καταργήθηκαν. Αλλά πλέον δεν μπορείς να... σημαδεύεις τον καλλιτέχνη με σκοπό να πετύχεις από στήθος και πάνω, παρά μόνο στα πόδια. Δείχνεις τον θαυμασμό σου στον καλλιτέχνη, ρίχνοντας του λουλούδια αλλά στα πόδια, την λες σημαντική αλλαγή.

Όσον αφορά τον χορό, εδώ και κάποια χρόνια οι περισσότεροι τραγουδιστές έχουν καταργήσει τους χορούς πάνω στις πίστες, ωστόσο πλέον ακόμα κι εκείνοι που δεν το είχαν κάνει, θα αναγκαστούν να το πράξουν και θα περιοριστούν στα τραπέζια της κάθε παρέας. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που είδαμε με τα μάτια μας την Κυριακή.

Ένας θαμώνας από τα πρώτα τραπέζια έφτασε στο... τσακίρ κέφι κι ανέβηκε στην πίστα. Αμέσως ο Νίκος Βέρτης που φάνηκε να τον γνωρίζει, σταμάτησε το τραγούδι και του είπε: «Ξέρει πόσο σε αγαπάω, αλλά πρέπει να κατέβεις. Ένα βίντεο να δει ο Χαρδαλιάς μας έκλεισε. Είναι καλό παιδί, αλλά δεν του αρέσουν αυτά» και φυσικά ο θαμώνας επέστρεψε αμέσως στη θέση του.

Κάπως έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα στα μπουζούκια μετά Covid-19. Ο Νίκος Βέρτης και το YTON έκαναν την αρχή, με την οροφή να ανοίγει και να μπαίνει φρέσκος αέρας στο μαγαζί κι ένα ένα τα νυχτερινά κέντρα αρχίζουν να ανοίγουν τις πόρτες τους. Με ασφάλεια συνεχίζουμε να περνάμε καλά και θα συνηθίσουμε και τη νέα κατάσταση που δημιουργείται.

 

Τελευταία Νέα