Serie A: Η κούρσα του τίτλου με τρεις μονομάχους (poll)

Serie A: Η κούρσα του τίτλου με τρεις μονομάχους (poll)

bet365

Γιουβέντους, Λάτσιο ή Ίντερ; Η Serie A επιστρέφει στη δράση χωρίς το... μεγάλο φαβορί και η μάχη τίτλου θα είναι σκληρή! To G-Weekend γράφει γαι την μεγάλη επιστροφή στο Καμπιονάτο!

Είστε έτοιμοι για περισσότερο Ζλάταν; Ή Κριστιάνο Ρονάλντο; Ίσως λίγη από την λάμψη του Ριμπερί; Σας έλειψαν εκείνα τα απογεύματα με επτά γκολ της Αταλάντα, με τη λόμπα του Ίλισιτς ή τις ενέργειες του Πάπου Γκόμες; Ή τους πανηγυρισμούς του Ντρις Μέρτενς και τις κινήσεις του; Επίσης τον Ντε Λιχτ και τον Ιμόμπιλε ή ακόμα και τις γενιές των Μαλντίνι στην Μίλαν ή τις τακτικές του Κόντε.

Ή την περίπτωση του Τζένγκα που ανέλαβε την Κάλιαρι και για τρεις μήνες τώρα δεν είχε κανένα παιχνίδι. Από τον Ναϊγκολάν στις ενέργειες του Ντιμπάλα και τα τάκλιν του Σμόλινγκ και τον Τεό Ερνάντεζ.

Ουσιαστικά το ένα τρίτο της σεζόν, που θα περιλαμβάνει και ντέρμπι σε Τορίνο, Λομβαρδία και Γένοβα θα πρέπει να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η Serie A επιστρέφει το Σάββατο, 20 Ιουνίου με την Τορίνο, που παλεύει για την αποφυγή της παραμονής της να υποδέχεται την Πάρμα, η οποία έχει πιθανότητες διασφάλισης μίας θέσης στο Europa. Και αυτό χάρις στον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, αποκάλυψη της σεζόν και παίκτη που ανήκει στην Γιουβέντους.

Μαζί με την Serie A επέστρεψε και το Κύπελλο Ιταλίας με Γιουβέντους - Μίλαν στα ημιτελικά. Ένα Κύπελλο που δεν έχει τη Βάντο Λιγκούρε που είχε κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο του 1922 και τώρα είναι στο τέλος της βαθμολογίας στη Serie D. Η κάτοχος Λάτσιο έχει αποκλειστεί και από την άλλη είναι δύο ημιτελικοί με μεγαθήρια της κατηγορίας. Γιουβέντους με Μίλαν και Νάπολι με Ίντερ.

Η πείρα των coach


Κανένας από τους προπονητές τους δεν έχει σηκώσει ποτέ ξανά αυτό το τρόπαιο. Ούτε έχουν κερδίσει κάτι αξιόλογο με τις ομάδες τους στην Ιταλία. Ο Σάρι είχε οδηγήσει την Σανσοβίνο σε υψηλό επίπεδο στη Serie D αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Έχοντας χάσει το Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο έχει μία ακόμα ευκαιρία ως τεχνικός της Γιουβέντους για ένα ακόμα τρόπαιο.

Στην Μίλαν ο Στέφανο Πιόλι έχει χάσει τελικό το 2015 χρειάζεται ένα μετάλλιο νικητή περισσότερο από κάθε άλλον και ενώ ήδη γράφονται διάδοχοί του. Η Μίλαν δεν έχει κερδίσει το Κύπελλο από το 2003 και μετά. Η κατάκτησή του θα της δώσει το χρίσμα του Europa και ίσως κρατήσει τον Πιόλι στον πάγκο τη νέα σεζόν.

Ο Κόντε έχει μεγάλη και πολύ καλή φήμη κατάκτησης πρωταθλημάτων όμως στα νοκ άουτ δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Το να φέρει στην Ίντερ το πρώτο της τρόπαιο εδώ και δέκα χρόνια σχεδόν θα δείξει πως οι Νερατζούρι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.

Στη Νάπολι ο Τζενάρο Γκατούζο κατάφερε να δώσει ώθηση και πιο καλή ψυχολογία στους παίκτες του. Η Νάπολι είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, νίκησε την Ίντερ αλλά και νωρίτερα στο πρωτάθλημα την Γιουβέντους. Στο Κύπελλο έχει το προβάδισμα με 1-0 στο πρώτο ματς με την Ίντερ.

Τα ματς θα πάνε απευθείας στα πέναλτι εάν δεν προκύψει νικητής μετά τα 90 λεπτά. Ο τελικός θα γίνει στις 17 Ιουνίου στην 50ή επέτειο της συναρπαστικής... μάχης μεταξύ Ιταλίας και Δυτικής Γερμανίας το 1970. Ένα 4-3, ένα ματς θρίλερ στο Ατζέκα της Μέξικο Σίτι, της πόλης του Μεξικού. Έχει μείνει στην ιστορί ως το El Partido del Siglo, το παιχνίδι του αιώνα δηλαδή.

Ποια ομάδα θα πάρει την κούπα της Serie A;


Όπως μαρτυρά και δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας έχει την Γιουβέντους πρώτη με έναν βαθμό διαφοράς από την 2η Λάτσιο (63 έναντι 62) και την 3η Ίντερ να είναι στους 54 πόντους. Μία... κούρσα γι τρεις που δεν είθισται στην Serie A και την οποία βλέπαμε στην δεκαετία του 1970. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από το 2002 και μετά.

Ακόμα και η Ίντερ έχει τις πιθανότητές της και ενώ η επανέναρξη θα τη βρει να υποδέχεται τη Σαμπντόρια. Ουσιαστικά η διαφορά της με τη Γιουβέντους σε πιο πραγματικά δεδομένα είναι τα αποτελέσματα των ντέρμπι. Ας μην ξεγράφουμε λοιπόν ακόμα τον Κόντε. Οι ομάδες του στη Γιουβέντους έκαναν δυνατές χρονιές χάνοντας μόνο 15 από τους 117 πόντους των τελευταίων 13 αγώνων. Η πορεία του σε Γιουβέντους και Τσέλσι δείχνει τις σκληροτράχηλες ομάδες του και ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα σερί.

Η Ίντερ θα έχει και τα ματς με Αταλάντα και Ρόμα, όμως ως σύνολο έχει την πιο καλή εκτός έδρας επίδοση ενώ στα τελευταία της ματς θα παίξει με πέντε ομάδες των τελευταίων θέσεων. Ο Κόντε έχει εμπειρία στο να ανεβάζουν στροφές οι ομάδες του στο σημείο που χρειάζεται. Και τακτικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης. Το έκανε και σε μεγάλα τουρνουά όπως με την Ιταλία στο Euro 2016. Σε κάποια στιγμή η Ίντερ έδειχνε πιο κουρασμένη από τις άλλες ομάδες, όμως έτρεχε 3 χλμ. παραπάνω στο ματς από κάθε άλλον στην Λίγκα. Η διακοπή έδωσε την δυνατότητα σε παίκτες όπως οι Λουκάκου και Μαρτίνες να πάρουν ανάσες και να ανακάμψουν οι Σένσι και Αλέξις Σάντσες. Ο Κόντε έχει επιλογές και εάν ο Έρικσεν κάνει αυτ΄που μπορεί ίσως η Ίντερ βαδίσει στα χνάρια της Μίλαν το 1999 και της Γιουβέντους το 2002.

Πριν την παύση λόγω της πανδημίας το momentum ήταν με την Λάτσιο. Εξαιρετική ομάδα με την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας, τον πρώτο στις ασίστ, Λουίς Αλμπέρτο και τον πρώτο σκόρερ, Τσίρο Ιμόμπιλε. Οι "Αετοί" είναι αήττητοι για 21 ματς στο πρωτάθλημα, το πιο καλό και μεγάλο σερί στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και παίζουν με αποφασιστικότητα και σαν πραγματικοί πρωταθλητές. Έχουν τις δυνατότητες να πάρουν το Scudetto για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες. Μία ομάδα που πήρε μεγάλη ώθηση από τις νίκες της με Γιουβέντους. Μία στο πρωτάθλημα και μία στο Σούπερ Καπ, το τρίτο τρόπαιο της ομάδας με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο. Η ωριμότητα της Λάτσιο φάνηκε και στη νίκη με την Ίντερ τον Φλεβάρη ενώ είναι μία ομάδα με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται σχεδόν 4 χρόνια μαζί.

Το να βρεθεί στο Champions League για πρώτη φορά μετά το 2007 θα είναι ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα με επικεφαλής τον Ιντζάγκι. Ο Ιντζάγκι όμως θέλει και πιστεύει στον τίτλο και εάν η Λάτσιο συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε μπορεί να πετύχει. Το ότι δεν έχει το Κύπελλο μπορεί να είναι ένα αβαντάζ ενώ οι άλλοι δύο ανταγωνιστές θα έχουν και την Ευρώπη. Η Serie A βέβαια θα πρέπει να έχει τελειώσει ώς τις 2 Αυγούστου. Τα 7 από τα 12 τελευταία ματς της Λάτσιο θα είναι εκτός και θα είναι δύσκολα. Η Αταλάντα έχει τον ρόλο της και μπορεί να είναι η ομάδα που θα ρυθμίσει τα δεδομένα και εφόσον θα παίξει με τις ομάδες της πρώτης τριάδας μπορεί να απειλήσει την Λάτσιο. Η Λάτσιο είναι από τις λίγες ομάδες επίσης που έχει κερδίσει στην έδρα της Γιουβέντους. Ο Ιμπόμπιλε είχε σκοράρει κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στο 2-1 τον Οκτώβριο του 2017.

Η Γιουβέντους που αντέχει παρά τα προβλήματα


Η Γιουβέντους δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει. Μία Γιουβέντους που το καλύτερο 45λεπτο της το είχε κάνει στο πρώτο 45λεπτο της ήττας της με την Λάτσιο τον Δεκέμβριο. Υπήρχαν παιχνίδια πάντως και στην Ευρώπη και στην Ιταλία που φάνηκε να έχει προβλήματα. Παρά την αστάθεια που έχει δείξει συνεχίζει να μπορεί να κατακτήσει το τρεμπλ. Είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και ενώ όπως ο Κιελίνι εξηγεί στο βιβλίο του πως ο Σάρι ήρθε στην ομάδα για να φέρει μία αγωνιστική επανάσταση.

Ο βετεράνος μπακ και οι συμπαίκτες έπρεπε να μάθουν και να αφομοιώσουν μία διαφορετική τακτική και προσέγγιση. Ο Κιελίνι έπρεπε να μάθει να λειτουργεί διαφορετικά στο γήπεδο. Η Γιουβέντους παίζει τώρα έχοντας πιο πάνω τις γραμμές της. Ο Κιελίνι σημειώνει πως το σημαντικό για τη Γιουβέντους στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν να κερδίζει και ας κάνει λάθη. Η Γιουβέντους μέχρι να μπει Δεκέμβριος δεν είχε χάσει.

Η Μεγάλη Κυρία είχε τον αρχηγό της εκτός για έξι μήνες, όμως τώρα γυρίζει και θα βοηθηθεί καθώς στην απουσία του δεχόταν παραπάνω γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε να σκοράρει ενώ τα καλύτερα χρονικά σημεία του σε δύο σεζόν στην Ιταλία είναι από Δεκέμβριο μέχρι Φλεβάρη, όμως ισοφάρισε τους Μπατιστούτα και Κουαλιαρέλα σκοράροντας σε 11 διαδοχικούς αγώνες.

Ο Σάρι έχει ρόστερ να διαχειριστεί αλλά έχει μπροστά του ματς με Λάτσιο, Αταλάντα και Ρόμα αλλά έχει και παιχνίδια εντός έδρας, όπου όλη την σεζόν έχει χάσει μόνο 2 πόντους. Το ματς στην έδρα της Μπολόνια δεν θα είναι εύκολο πάντως στην επανέναρξη ενώ και με Τζένοα θα έχει δυσκολίες. Η Γιουβέντους όμως είναι η ομάδα που εάν αρχίσει να κερδίζει ξανά θα τονωθεί για τα καλά.

Η ιδιαίτερη Αταλάντα και οι υποψήφιοι για Ευρώπη


Από την άλλη είναι η Αταλάντα. Αυτή η άκρως επιθετική και θεαματική ομάδα. Η 4η της βαθμολογίας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τη Λάτσιο στις 24 Ιουνίου. Το μεταξύ τους 3-3 στην έδρα της Λάτσιο από 3-0 ήταν ένα από τα τοπ ματς της σεζόν. Η Αταλάντα θυμίζει Φιορεντίνα της δεκαετίας του '50. Δεν χορταίνει κανείς να βλέπει μία ομάδα με Ίλισιτς, Πάπου Γκόμες και Ζαπάτα. Η Αταλάντα όντως θα είναι ομάδα που θα καθορίσει τον τίτλο.

Υπάρχει εκτός από την Αταλάντα και η Ρόμα που έχει ως προτεραιότητά της να βρίσκεται στο Champions League του χρόνου, ειδικά δε από την στιγμή που είχε 'τρύπα' 126.4 εκατομμυρίων. Τέτοια ήταν η απώλεια στα ταμεία της. Πρέπει να αυξήσει τα έσοδά για να κρατήσει τους Ζανιόλο και Λορένζο Πελεγκρίνι. Βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την Αταλάντα. Αντίθετα με τη Ρόμα που με μία νίκη μπορεί να πιάσει τις θέσεις του Champions League η Νάπολι αποδεικνύεται μεγάλη απογοήτευση της σεζόν.

Θέλει εννιά πόντους για να πιάσει την Αταλάντα και απαιτείται να ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη. Ο Μέρτενς πάντως είναι ένα γκολ μακριά από το να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα. Μένει βέβαια να φανεί εάν θα κλείσει με νέο συμβόλαιο. Έξι ομάδες ουσιαστικά θα παλέψουν για μία τελευταία θέση για το Europa και μένει να διαπιστωθεί το τι θα κάνει η Νάπολι. Η Μίλαν θα έχει το πρόβλημα με τον Ιμπραϊμοβιτς, όμως από την άλλη στο πρόγραμμά της θα βρει ματς με ομάδες όπως οι Λέτσε και ΣΠΑΛ, που πέφτουν κατηγορία. Έχει την 4η λιγότερο αποδοτική επίθεση και θα στηριχθεί στον Ρέμπιτς ελπίζοντας σε γρήγορη επιστροφή του 'Ίμπρα' για τα ματς με Λάτσιο, Γιουβέντους και Νάπολι μεταξύ 4 και 12 Ιουλίου.

Παίκτης άξιος αναφοράς είναι ο Ιβάν Τζούριτς της Βερόνα. Μία ομάδα που είναι σαν μία μικρή... Αταλάντα φέτος και μπορεί να βγει και 6η. Η Τορίνο από την άλλη είναι σε ελεύθερη πτώση και έχει φτάσει στο σημείο ακόμα και να κινδυνεύει. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια ενώ υπέστη βαριές ήττες από Αταλάντα και Λέτσε με 7-0 και 4-0.

Οι στατιστικές δείχνουν μία ομάδα σαν την Τορίνο να είναι κάκιστη ακόμα και στα τρεξίματά της ενώ η αλλαγή προπονητή δεν βοήθησε. Η Λέτσε κέρδισε πριν την διακοπή τα τρία από τα τελευταία της πέντε ματς αλλά βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Η Τζένοα δείχνει πως έχει πιθανότητες παραμονής παρότι είναι χαμηλά με πρώην παίκτες της Σαουθάμπτον όπως τον Γιοσίντα και παίκτες όπως οι Ραμίρες κα Γκαμπιαντίνι. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της καραντίνας. Ένα θετικό τεστ και μία ομάδα θα έχει πρόβλημα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Βέβαια υπήρξε συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων και για καλύτερα δεδομένα ως προς τους χρόνους. Εάν βέβαια προκύψουν άλλα προβλήματα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο μπορεί τα πάντα να είναι στον αέρα και πάλι, όμως άπαντες θεωρούν πως το πρωτάθλημα θα μπορέσει να τελειώσει ακόμα και εάν χρειαστεί να πάμε στις 2 Αυγούστου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα