Άντι Χάλιντεϊ: Έζησε όσα ονειρεύεται ένα παιδί με μια μπάλα... (pics, vids)

Άντι Χάλιντεϊ: Έζησε όσα ονειρεύεται ένα παιδί με μια μπάλα... (pics, vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αφιερώνει χώρο στον Άντι Χάλιντεϊ, τον οπαδό – ποδοσφαιριστή της Ρέιντζερς που αποχωρεί από το «Άιμπροξ» και θα έχει να λέει ότι τα έζησε όλα κι ας μην πήρε τίτλους...

Πως είναι να μεγαλώνεις κάνοντας αυτό που ονειρεύεσαι και να καταφέρνεις έστω για ένα διάστημα της ζωής σου να ζεις αυτό που πραγματικά ήθελες από πιτσιρικάς;

Πως είναι να παίζεις για την αγαπημένη σου ομάδα κι όχι μόνο αυτό, να σε λατρεύουν οι οπαδοί και να σε θεωρούν έναν από αυτούς;

Πως είναι να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο, να το αντιλαμβάνονται συμπαίκτες κι αντίπαλοι και μάλιστα να είσαι εκείνος που βρίζει ένα ολόκληρο γήπεδο στα μεγάλα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο;

Την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα την έχει ο Άντι Χάλιντεϊ. Ο 28χρονος μέσος που πλέον ανοίγει τα φτερά του για κάτι διαφορετικό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά που απήλαυσε όσο τίποτα άλλο τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν θα το ξαναζήσει, δεν θα καταφέρει τίποτα να συγκριθεί με αυτό το χρονικό διάστημα όπου αγαπούσε και ίδρωνε τη μπλε φανέλα της Ρέιντζερς και πανηγύριζε αγκαλιά με τον κόσμο του κλαμπ στην εξέδρα.

Το συμβόλαιο του Χάλιντεϊ ολοκληρώνεται στις 31 του μηνός, δεν θα ανανεωθεί, έχει ανακοινωθεί το φινάλε της συνεργασίας του με τους «διαμαρτυρόμενους» και η εικόνα που αντίκριζε κανείς στην αναφορά του ονόματός του στα social media ήταν τρομερή!

Από τη μια οι φίλοι της Ρέιντζερς αποθέωναν ένα δικό τους παιδί που ξέρουν ότι θα το ξαναβρούν μαζί τους στην κερκίδα να φωνάζει για την ομάδα και αυτές τις μέρες καταριέται την τύχη του που λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε ν' αποχαιρετήσει τον σύλλογο και τον κόσμο στο χορτάρι.

Από την άλλη, οι φίλοι της Σέλτικ αποχαιρετούν έναν από τους αντιπάλους που τους... ενέπνευσαν περισσότερο από κάθε άλλον, αφού, έβρισκαν αφορμές για να τον πικάρουν και να τραγουδούν ειρωνικά το όνομά του!

Στη διάρκεια της παρουσίας του στους «διαμαρτυρόμενους» και όντας παρών σε όλη τη διαδρομή μέχρι την επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και τη διεκδίκηση της κορυφής απέναντι στη Σέλτικ, ο Χάλιντεϊ έπαιξε 10 φορές σε old firm. Μέσα σε αυτά τα ματς, είδε την ομάδα του να δέχεται 27 γκολ, δηλαδή 2,7 τέρματα ανά ντέρμπι, ενώ, δυο φορές το σκορ έφτασε στο 5-1 για τους «καθολικούς», ενώ υπήρξαν και ήττες της Ρέιντζερς με το ντροπιαστικό 5-0 και 4-0.

Ο Χάλιντεϊ πονούσε σε καθεμιά από αυτές τις ήττες, αλλά η ψυχή του ήταν τόσο δουλεμένη και με τόση αγάπη για τους «διαμαρτυρόμενους» που απλά θα έσκυβε το κεφάλι και θα συνέχιζε πιο πεισμωμένος και... εκνευρισμένος για να πάρει την εκδίκησή του.

Σε αυτά τα νεύρα συμπεριλαμβάνεται και το επικό ξέσπασμα προς τον πάγκο της ομάδας σε εξευτελιστική ήττα (4-0) από τη Σέλτικ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όταν έγινε αλλαγή πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και 25.000 Κέλτες οπαδοί τον ... πήραν στο ψιλό. Δεν Ο Γουορμπάρτον τον είχε πάρει το 2015 στο «Άιμπροξ», ο Καϊσίνια τον έστειλε στο Αζεμπαϊτζάν και την Γκαμπάλα, ωστόσο, η πρόσληψη του Στίβεν Τζέραρντ για τον πάγκο «αναγέννησε» τον Χάλιντεϊ που έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα ηγετικά χαρακτηριστικά του.

Μάλιστα, ο Stevie G τον είχε χαρακτηρίσει «ανεπίσημο αρχηγό» της ομάδας, βλέποντας τον τρόπο συμπεριφοράς του στ' αποδυτήρια, τις ομιλίες του, τις ενέργειές του, τις στιγμές από τις οποίες μπορούσε να συμπαρασύρει και να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του.

Αυτή η εκδίκηση που αναζητούσε και την οποία ίσως και να είχε βάλει σε προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια, δεν την πέτυχε. Δεν κατάφερε να προσφέρει έναν τίτλο στην αγαπημένη του Ρέιντζερς, χάνοντας και τον τελικό του Κυπέλλου στον οποίο βρέθηκε και μάλιστα σκόραρε το 2016 κόντρα στην Χιμπέρνιαν.

Όμως θα έχει να λέει ότι έζησε αυτό που ονειρεύονται τα παιδιά κλωτσώντας μια μπάλα στη γειτονιά τους. Έπαιξε 152 ματς με τον σύλλογο της καρδιάς του, έχοντας μεγαλώσει λίγα μέτρα δίπλα από το γήπεδο, στο Copland Road και ξέρει πως θα μνημονεύεται ως ένα παιδί που πρώτα έπαιζε με ψυχή για τη φανέλα και μετά για το επάγγελμά του...

 

Τελευταία Νέα