Bundesliga: Η μεγάλη επιστροφή! (Infographic & polls)

Bundesliga: Η μεγάλη επιστροφή! (Infographic & polls)

bet365

«Entschieden! Bundesliga – Start am 16. Mai». Πανηγυρίζoυν οι φίλοι του ποδοσφαίρου! Εntschieden, λοιπόν και... σέντρα (16/5) με ραντεβού που θα θυμίσουν ξανά γιατί το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο άθλημα στον πλανήτη!

Bwin Leaderboard με απίστευτα έπαθλα* για όλους τους παίκτες! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Bundesliga, η μεγάλη επιστροφή! To γερμανικό κράτος το δήλωσε ανεπιφύλακτα μετά τη σύσκεψη με τους κυβερνήτες των 16 κρατιδίων και η Bundesliga με την ομοσπονδία το ανακοίνωσαν: Restart στις 16 του μήνα. Κι αυτή η επιστροφή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για πολλούς άλλους.

Μπορεί να δώσει τη δύναμη, το θάρρος σε πολλούς ακόμα Ευρωπαίους, οι οποίοι παίρνουν σιγά – σιγά τη σειρά τους… Μετά την πανδημία, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν την 16η Μαΐου, τη μέρα όπου το ποδόσφαιρο θα φορέσει ξανά τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί ένα σπουδαίο ντέρμπι, Ντόρτμουντ – Σάλκε.

Οι Γερμανοί έχουν μία λέξη για να περιγράψουν μία σπάνια εικόνα στις εξέδρες των γηπέδων τους: το «Geisterspiel» είναι το «παιχνίδι-φάντασμα», εκείνο που δεν έχει φιλάθλους στις εξέδρες. Kι όμως, αυτή τη φορά ο κόσμος δεν θα απογοητευθεί τόσο που δεν θα είναι στην κερκίδα, καθώς ξέρει ότι θα αντικρίσει ξανά το αγαπημένο του σπορ και γνωρίζει πως έγινε το πρώτο βήμα για την πλήρη επιστροφή!

Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι απ΄όλους. Οι ποδοσφαιρικές αρχές τους δαπάνησαν 2,5 εκατ. ευρώ για να προμηθευτούν 22.000 τεστ για τα μέλη των ομάδων. Απίστευτη μεθοδικότητα, σωστές κατευθυντήριες γραμμές και προγραμματισμός. Κάποιες ομάδες έμειναν μόνο 25 ημέρες εκτός προπονήσεων. Η διοργανώτρια αρχή ήταν η πρώτη που επέβαλε το αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας, ανακοίνωσε το περίφημο «μάξιμουμ 322 άτομα ανά αγώνα σε τρεις ζώνες» προβλέποντας μέχρι και τον αριθμό των ball boys, ενώ ήδη είχε διασφαλίσει τη χρήση του VAR. Έχοντας φτιάξει ένα πλαίσιο με σωστό πρωτόκολλο και διάφορα επίπεδα ασφαλείας και τεστ, η Bundesliga πήρε το ΟΚ από την Άνγκελα Μέρκελ για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας.

Bwin - Bundesliga με μεγάλες αποδόσεις και 2000+ ειδικά στοιχήματα! |21+

Το ποδόσφαιρο είναι, λοιπόν, ξανά εδώ και θέλει να δείξει τον δρόμο στις υπόλοιπες «μεγάλες» λίγκες. Από το Σάββατο (16/05) όλα τα μάτια, αυτιά και... τηλεκοντρόλ θα είναι πάνω στη Βundesliga, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Η Μπάγερν Μονάχου έχει πάρει το προβάδισμα όμως έχει πίσω της ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Λειψία, η Γκλάντμπαχ και η Λεβερκούζεν, που θα παλέψουν σκληρά, γνωρίζοντας ότι θα έχουν δύσκολο έργο: Από την Ντόρτμουντ του Κλοπ το 2011-2012 έχουμε να δούμε μεγάλη ανατροπή στην Γερμανία, δηλαδή οκτώ χρόνια πίσω!

Η Λειψία είναι μία ομάδα με πολύ πιο μικρή δημοφιλία από την Μπάγερν και της… χρεώνεται και η έλλειψη ποδοσφαιρικής παράδοσης και ιστορίας, όμως έχει μία εξαιρετική ομάδα με νεαρούς παίκτες. Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, με τίτλους στην Γερμανία αλλά και μεγάλη οπαδική βάση.

Η Λεβερκούζεν έχει πάρει το παρατσούκλι ‘Neverkusen’ και καλείται να κάνει την αντεπίθεση, ενώ η Γκλάντμπαχ ήταν μεγάλη και τρανή δύναμη την δεκαετία του 1970. Έχει μεγάλο ποδοσφαιρικό και οπαδικό background πίσω της. Στην μέση της βαθμολογίας υπάρχουν ομάδες όπως η Βόλσφμπουργκ και που κάποτε είχε προπονητή τον Βόλφγκανκ Βολφ, γνωστό στην Ελλάδα από το πέρασμά του από τον πάγκο της Ξάνθης, η Χόφενχαϊμ κι η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που είναι πιο αποδυναμωμένη χωρίς τον Γιόβιτς και τον Αλέ.

Εκεί τριγύρω βρίσκεται και η Ουνιόν Βερολίνου, που φέτος έδωσε νέα δυναμική στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Στις ομάδες που είναι κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκεται η Μάιντς, πρώην ομάδα του Κλοπ. Είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί παλεύει κι η Βέρντερ Βρέμης, ιστορική ομάδα, που πήρε το νταμπλ του 2004 και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2009 αλλά έκτοτε βρέθηκε σε δύσκολες και κακές εποχές. Επίσης στη ζώνη των ομάδων που πέφτουν είναι και οι Πάντερμπορν και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ζήσε ξανά τη δράση στο Στοίχημα! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τα αστέρια της Bundesliga

Η Μπάγερν διαθέτει τα πιο μεγάλα ονόματα, όμως δεν έχει το μονοπώλιο στα ταλέντα της Bundesliga. Οι Βαυαροί έχουν δεδομένα την πιο έμπειρη ομάδα. Οι δύο από τους κορυφαίους παίκτες της φέτος είναι ο 31χρονος φορ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 25 γκολ σε 23 αγώνες και ο 30χρονος Τόμας Μίλερ, που είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα με 16. Υπάρχει όμως και ο αριστερός μπακ από τον Καναδά, ο 19χρονος Αλφόνσο Ντέιβις, ένα παιδί που είχε μεγαλώσει σε καμπ προσφύγων στη Γκάνα κι έχει αποδειχθεί τρομερή αποκάλυψη. Πίσω από τον Μίλερ με 15 ασίστ είναι ο Σάντσο, ο 20χρονος Άγγλος εξτρέμ και μεγάλο δημιουργικό όπλο της Ντόρτμουντ. Ο κορυφαίος παίκτης της εδώ και 2 χρόνια.

Η Ντόρτμουντ προσέθεσε στην μηχανή της ως γνωστόν και τον τρομερό σκόρερ, Χάαλαντ, τον 19χρονο Νορβηγό στράικερ που είχε βάλει πέρυσι στη Ζάλτσμπουργκ 40 γκολ σε 33 αγώνες. Αμυντικά, όμως, η Ντόρτμουντ είχε θέματα, παρά την παρουσία των Χούμελς και Ζαγκαντού. Όχι πολύ πίσω από τον Λεβαντόφσκι βρίσκεται ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας. Ο 24χρονος αποδεικνύεται ένας σύγχρονος και μοντέρνος φορ. Η Λειψία διαθέτει επίσης ένα από τα κορυφαία δίδυμα στόπερ στην Ευρώπη, με τον 21χρονο Νταγιό Ουπαμεκανό να ξεχωρίζει, ενώ ο 22χρονος Κόνραντ Λάιμερ κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Ντόρτμουντ - Σάλκε: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο 23χρονος χαφ Ντενί Ζακάρια της Γκλάντμπαχ, όπως επίσης και ο ακραίος μπακ Στέφαν Λάινερ είναι δύο πολύ μεγάλες αποκαλύψεις της σεζόν. Ο 20χρονος Κάι Χάβερτς της Λεβερκούζεν είναι μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη που μπορεί να γίνει μεγάλος σταρ του αθλήματος. Πολύ ποιοτικές μονάδες είναι ο Σέρβος χαφ Κόστιτς της Αϊντραχτ, 27 ετών, ο 26χρονος φορ της Μάιντς Ρόμπιν Κουέισον και ο 23χρονος διεθνής χαφ από το Κόσοβο, Μίλοτ Ρασίκα, παίκτης της Βέρντερ Βρέμης.

Στο προσκήνιο οι προπονητές

Ο Χάνζι Φλικ, κάποτε βοηθός του Λεβ στην Εθνική Γερμανίας, αντικατέστησε τον Κόβατς στην Μπάγερν τον Νοέμβριο και επανέφερε τους Βαυαρούς στην κορυφή, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα τους. Η Ντόρτμουντ έχει τον Ελβετό πρώην παίκτη της, Λουσιάν Φαβρ, στον πάγκο. Τακτικά είναι εξαιρετικός όμως παρουσιάζει κάποιες φορές ομάδες που παραείναι επιθετικές στο παιχνίδι τους. Η Λειψία κι η Γκλάντμπαχ έχουν ξεχωριστό και πρωτοποριακό στιλ. Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν της πρώτης είναι μόλις 32 ετών και προπονεί από τα 28 του, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού. Κάποιες στιλιστικές επιλογές του νεαρού τεχνικού της Λειψίας μπορεί να είναι ακραίες (μπουφάν με χρυσαφί χρώμα και γραβάτα αλλά και μαύρο γιλέκο) όμως έχει ήδη φτιάξει τρομερό όνομα. Ο 43χρονος Μάρκο Ρόζε είναι στην Γκλάντμπαχ και κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά. Τα βλέμματα πέφτουν επίσης και στον Μπρούνο Λαμπαντία, τον νέο τεχνικό της Χέρτα, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα στα επόμενα εννέα ματς πριν το τέλος της σεζόν! Μάλιστα, έγινε ο πρώτος στη Γερμανία που εργάζεται σε δέκα διαφορετικές ομάδες ως παίκτης κι ως τεχνικός.

Στην bwin σε περιμένει κορυφαία στοιχηματική εμπειρία! |21+

 

Τελευταία Νέα