Γέστε: Χορηγός σε ποδοσφαιρική ομάδα ακρωτηριασμένων!

Γέστε: Χορηγός σε ποδοσφαιρική ομάδα ακρωτηριασμένων!

bet365

Στον Ολυμπιακό δεν ήταν και το καλύτερο παιδί, όμως ο 40χρονος πλέον Φραν Γέστε, δείχνει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και μία μεγάλη ευαισθησία καθώς έγινε χορηγός σε ποδοσφαιρική ομάδα ακρωτηριασμένων στην Ισπανία.

Στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε ο Γέστε έπαιξε μόλις εννιά αγώνες έχοντας δύο ασίστ. Περισσότερο τον θυμόμαστε για όσα δεν είχε κάνει αγωνιστικά με βάση τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν.

Να θυμίσουμε την ιστορία όπου ο Φραν Γέστε που από το... πουθενά και εν μέσω ενός ταξιδιού στην Ισπανία όπου επρόκειτο απλά να πάρει ιατρική γνωμάτευση, βρέθηκε να έχει χειρουργηθεί (εν αγνοία του ιατρικού τιμ των Πειραιωτών), με συνέπεια να μείνει... off για 40 μέρες!

Ο Γέστε είχε μάλιστα τιμωρηθεί στον Ολυμπιακό. Από ποδοσφαιρικής πλευράς οι Πειραιώτες ήταν η προτελευταία του ομάδα. Η προτελευταία στην καριέρα του. Τα χρόνια πέρασαν, οι καταστάσεις άλλαξαν και ο Γέστε δείχνει να έχει ωριμάσει από πολλές πλευρές και να έχει γίνει ένας άνθρωπος με ανησυχίες και κοινωνική προσφορά.

Το 2012 ο γεννημένος στο Μπασάουρι Γέστε σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο. Έκτοτε άλλαξαν πολλά και σήμερα βρίσκεται να είναι χορηγός και υποστηρικτής μίας ποδοσφαιρικής ομάδας ακρωτηριασμένων στην Ισπανία. Ο Γέστε έχει φτιάξει και ανατπύξει στην χώρα του ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την διαφορετικότητα στον αθλητισμό και δίνει κίνητρα και οικονομικά κίνητρα σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με μέλη του σώματός τους (είτε από ατύχημα είτε από άλλα προβλήματα). Η ποδοσφαιρική ομάδα που στηρίζει οικονομικά έχει ως μέλη ανθρώπους με διάφορες περιπτώσεις ακρωτηριασμών σε μέλη του σώματός τους.

Το ποδόσφαιρο για αυτήν την ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που δεν το βάζει κάτω έχει διαφορετικούς κανονισμούς, όμως παραμένει ποδόσφαιρο. Ο Γέστε είχε γνωρίσει αρκετά τέτοια άτομα και είχε συγκινηθεί με τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Έτσι εδώ και αρκετό καιρό ήθελε να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες. Και το έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Έδειξε έτσι το πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει κάποιον το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο βετεράνος Ισπανός μεσοεπιθετικός παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο πλέον. Ένα πρόσωπο της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και της στήριξης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

- Πιο κάτω δείτε βίντεο του Γέστε από την θητεία του στον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα