Αυτοί να μας τρελάνουν προσπαθούν...

Αυτοί να μας τρελάνουν προσπαθούν...

bet365

Ηγέτης είναι αυτός που μοιράζει ελπίδα... Υπάρχουν όμως και αυτοί που... μοίρασαν μα@#$ες και σόκαραν τον πλανήτη με τις απόψεις τους!

Υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες που στον εφιάλτη της πανδημίας ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχουν αυτοί για τους οποίους άλλες προσδοκίες υπήρξαν και άλλα δεδομένα προέκυψαν, υπάρχουν και αυτοί που αποδείχθηκαν... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Αμερικάνοι, Τούρκοι, Ούγγροι και Βραζιλιάνοι σίγουρα θα... πάγωσαν με όσα άκουσαν. Οι ηγέτες είναι σαν τις σαπουνόφουσκες: απ' έξω γυαλιστεροί και πολύχρωμοι και όταν σκάνε αποκαλύπτουν το κενό μέσα τους. Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις ατάκες όπως... «οι ομοφυλόφιλοι φταίνε για τη διάδοση κορονοϊού», «Ο Π.Ο.Υ. ωθεί παιδιά στην ομοφυλοφιλία».

Ηγέτες που την εποχή της covid-19 έπρεπε να πάρουν τα έθνη τους στην πλάτη τους δεν το έπραξαν. Άνθρωποι που έβαλαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από τον άνθρωπο και την υγεία. Δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία και ποτέ δεν ενήργησαν με βάση τα διδάγματά της

Το απογοητευτικό για τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν πως γυναίκες πολιτικοί και επικεφαλής των χωρών τους φέρθηκαν πολύ καλύτερα και χειρίστηκαν την εποχή του ιού στα κράτη τους πολύ πιο αποτελεσματικά. Η Μέρκελ στην Γερμανία ή η Νεοζηλανδή Τζασίντα Άρντερν, που παίρνει σχεδόν άριστα και τώρα. Ακόμα και η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ Γουέν. Δεν θα αφήσουμε στην άκρη την Αυστρία, τις βαλκανικές χώρες και φυσικά τη χώρα μας, που με τη σοβαρότητά τους φρόντισαν να μεταδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας.

Ποιος όμως θέλει να μας πάει στο... τρελάδικο; Προφανώς και ο Ντόναλντ Τραμπ! Η... κορυφή δείχνει να του ανήκει δικαιωματικά και αυτό δεν αφορά μόνο τα... γιατροσόφια και τα όσα απίστευτα έχει πει όλο αυτό το διάστημα για τον ιό, την εξέλιξή του και την αντιμετώπισή του. Ο λόγος ενός πολιτικού ηγέτη είναι πολύ σημαντικός, όμως ακόμα πιο σημαντικές είναι οι πράξεις του. Και αυτό έχει να κάνει με όλα τα επίπεδα. Από τα ανθρώπινα δικαιώματα, το θεμέλιο της δημοκρατίας, τα δικαιώματα των γυναικών, τη διαφθορά και τόσα άλλα. Ο Τραμπ έχει... τικάρει όλα τα τετραγωνάκια. Ό,τι λάθος μπορούσε να το κάνει το έχει κάνει σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο.

Ο Τραμπ είναι ο πρωταθλητής των... πρωταθλητών. Ο χειρότερος όλων. Σε σημείο που να απορεί κανείς πως ψηφίστηκε και τι κριτήρια είχαν οι ψηφοφόροι του (άνδρες και γυναίκες). Οι ατάκες του για ενέσεις ακόμα και με... χλωρίνη δεν έχουν προηγούμενο. Ναι, ήθελε να... απολύσει τον δρ. Φάουτσι, τον τον κορυφαίο ειδικό της task force για τον κορονοϊό!

Φωτογραφία με τον «σατανά» Ερντογάν κατέβηκε μετά από απαίτησή του ...

Υπάρχει βέβαια ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πολιτικός... μονάρχης. Η αρχική του ανταπόκριση ήταν να βάλει το... εγώ του και την οικονομία πάνω από την υγεία των πολιτών της πατρίδας του. Ναι, ήταν αυτός που ζητούσε να γίνει το EURO 2020 στην Τουρκία. Ο Ερντογάν κατηγορείται - όπως και ο Τραμπ - ότι επιχείρησε να πολιτικοποιήσει υπέρ του την κρίση, ενώ απαγόρευσε σε πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη να υπάρξουν δράσεις για να μαζευτούν χρήματα από δημοτικά συμβούλια για ευπαθείς ομάδες για την οχύρωση και την μάχη κατά του ιού. Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, πιθανός αντίπαλός του στις εκλογές του 2023, είπε πως έφτασε στο να φοβάται περισσότερο τον Ερντογάν από τον ιό. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε έντονα στην Τουρκία και έσπευσε σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ προκαλώντας ακόμα κι επεισόδια. Οι χειρισμοί του Ερντογάν επέφεραν διχασμό και χάος. Η αντίδρασή του ήταν να αποφυλακίσει πολιτικούς αντιπάλους του, δημοσιογράφους και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκούσε αυτό; Όχι. Οσο για τη στήριξη στη δήλωση του ιμάμη ότι φταίνε οι γκέι για τον κορονοϊό, τότε τα σχόλια περιττεύουν και αναρωτιέσαι πως το επίπεδο δημοφιλίας παραμένει υψηλό!

Υπάρχει και ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Ο Ροντρίγκο «Ρόντι» Ρόα Ντουτέρτε, επίσης γνωστός ως Ντιγκόνγκ, Φιλιππινέζος δικηγόρος και πολιτικός, καθώς και ο 16ος πρόεδρος των Φιλιππίνων από το 2016. Είναι ο πρώτος Πρόεδρος των Φιλιππίνων με καταγωγή από το Μιντανάο.

Περιβόητος για τις ακραίες του απόψεις και για την έφεσή του σε πράξεις βίας. Η αντίδρασή του σε πρώτη φάση ήταν να θεωρήσει υπερβολικά όλα όσα λέγονταν για τον ιό. Όταν επήλθε το lockdown έδωσε εντολή στην αστυνομία να σκοτώνει όσους δεν συμμορφώνονται!!! «Σκοτώστε τους. Πυροβολήστε τους μέχρι θανάτου. Αντί να προκαλούν προβλήματα να τους στείλετε στον τάφο», σχολίασε. Τα μέτρα του γενικά ήταν ακραία και παραπέμπουν σε χώρες με κατάλυση δημοκρατίας.

Στην Ουγγαρία ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν φροντίζει να... σοκάρει με τις απόψεις του. Ορισμένοι (ακόμα και ΜΜΕ) του έχουν προσάψει τον χαρακτηρισμό του... δικτάτορα. Πως να μην ισχύει αυτό, όταν το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας αποφάσισε να του δώσει την εξουσιοδότηση να κυβερνά επ’ αόριστον με διατάγματα. Καθ' όλη την διάρκεια ισχύος αυτής της απόφασης, που επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει ρητή ημερομηνία λήξης και υποτίθεται ότι ελήφθη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επιτρέπεται να γίνουν επαναληπτικές εκλογές!!! Η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αναστέλλει την ισχύ νόμων και όποιος δημοσιοποιεί στοιχεία που κατά την γνώμη των Αρχών διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή διεγείρει το λαό, θα τιμωρείται με αρκετά χρόνια φυλάκισης.

Η εξέλιξη αυτή επέφερε και προκάλεσε την αγανάκτηση στην ΕΕ. Συνολικά 13 κράτη - μέλη έβγαλαν δήλωσε κατά της Ουγγαρίας με την Κυβέρνηση Όρμπαν να τους... τρολάρει και να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. «Συμφωνούμε απολύτως με τη δήλωση 13 κρατών - μελών», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η Βουδαπέστη!!! Ωστόσο, έστελνε το μήνυμα πως η όποια κριτική μπορεί να γίνει μετά το πέρασμα της πανδημίας κι όχι νωρίτερα. «Μια συγκριτική ανάλυση των διαφορετικών προσεγγίσεων των κρατών μελών σε έκτακτα μέτρα θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης όταν οι χειρότερες ημέρες της κρίσης θα βρίσκονται πίσω μας», σημείωσε ακόμα η ανακοίνωση των Ούγγρων.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προανήγγειλε φρονηματικές διώξεις στον δημόσιο τομέα της Βραζιλίας

Στη Βραζιλία από την άλλη υπάρχει η περίπτωση του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Πολιτικού και πρώην στρατιωτικού αξιωματικού με αμφιλεγόμενες πρακτικές, τοποθετήσεις και κινήσεις. Ο Μπολσονάρου που σύμφωνα με τελευταία ρεπορτάζ αντιμετωπίζει και σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με την ανάμειξή του σε διαφθορά στην Αστυνομία, επιχείρησε να αξιοποιεί την κατάσταση υπέρ του. Έκανε σύγκριση του ιού με μία απλή γρίπη. Έκανε... καμπάνια κατά του lockdown και πρότεινε μη χρησιμοποιημένες και άκρως επικίνδυνες πρακτικές για τη θεραπεία. Οι νεκροί στη Βραζιλία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ξεπέρασαν εκείνους της Κίνας, φτάνοντας στους 5.513 με τα κρούσματα να αγγίζουν τις 80.000.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, δεν θεωρεί την είδηση αξιοπρόσεκτη. «Και λοιπόν;», απάντησε στους δημοσιογράφους όταν ζήτησαν να σχολιάσει τους 474 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο «Με συγχωρείτε, τι θέλετε να κάνω εγώ;». Σε άλλο σημείο μάλιστα ακούγεται να λέει: «Το όνομά μου είναι Μεσσίας αλλά δεν κάνω θαύματα», αναφερόμενος στο δεύτερό του όνομα.

Υπέρ της συνέχισης του ποδοσφαίρου, όχι με επιστημονικά κριτήρια, αλλά με... ασάφειες που σε τρελαίνουν «Εάν οι ποδοσφαιριστές προσβληθούν από τον ιό, η πιθανότητα να πεθάνουν είναι πολύ μικρή. Είναι γιατί μιλάμε για αθλητές με εξαιρετική φυσική κατάσταση».

Ο Σι Τζινπίνγκ, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι ένας ακόμα ηγέτης του προσάπτεται ότι χρησιμοποίησε την κατάσταση με τον ιό για ίδιον πολιτικό όφελος και προσωπικό αβαντάζ. Η διαχείριση της κατάστασης ειδικά στο ξεκίνημά της και στην έξαρση του ιού του... χρεώνεται, όπως και η αποτυχία του σε θέματα με την ασθένεια αλλά και την οικονομία. Ο Τζινπίνγκ με τους μετέπειτα χειρισμούς για την Γουχάν και τη βοήθεια που παρείχε σε Ευρωπαίους με μάσκες και άλλον εξοπλισμό προσπάθησε να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του.

Αποτυχημένος θεωρείται και ο Ινδός Πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, με τη χώρα να περνάει σοβαρή κοινωνική, οικονομική κρίση, αλλά και κρίση λόγω του ιού. Στη Ρωσία ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχασε για τα καλά... πόντους και δημοφιλία λόγω της αργοπορίας του στο θέμα της αντίδρασης για τον ιό. Ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν κατηγορηθεί ακόμα και σε επίπεδο εξάπλωσης μικροβίων και ιών. Ο Ρώσος αντιμετωπίζει και οικονομικά θέματα προς επίλυση και ακόμα και το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει εξαιτίας του ιού.

 

Τελευταία Νέα