Περιγραφές που μας ανατρίχιασαν σε ιστορικά γκολ! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Περιγραφές που μας ανατρίχιασαν σε ιστορικά γκολ! (vid)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αποτίει φόρο τιμής στους σπίκερ που είχαν την τύχη να περιγράψουν ιστορικές ποδοσφαιρικές στιγμές και τους δικαιολογεί που παρασύρθηκαν από το συναίσθημα της τρέλας που εξελισσόταν μπροστά τους!

Είναι από εκείνες τις ποδοσφαιρικές βραδιές που η συγκεκριμένη δουλειά είναι ευλογία.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που οποιοσδήποτε θα δικαιολογήσει και την φωνή που θα ξεφύγει και την ατάκα που μπορεί ν' ακουστεί γραφική και την έμπνευση που θα τρέξει για να περιγράψει για το κοινό τις σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του σπίκερ.

Όταν το ποδόσφαιρο αποφασίζει να χαρίσει μαγεία και θεότρελη εξέλιξη σε κρίσιμα σημεία των αγώνων, τότε ίσως εξαφανίζεται ο στυγνός επαγγελματισμός και παίρνει θέση ο ενθουσιασμός του ανθρώπου στον οποίο επιτρέπεται κάθε συναίσθημα για την ιστορία που γράφεται μπροστά στα μάτια του.

Πολλές περιγραφές ηχούν ακόμα στ' αυτιά μας και από την ελληνική τηλεόραση.

Ωστόσο, το GWJ παρουσιάζει τις στιγμές που κυρίως οι Βρετανοί (για τους οποίους επικρατεί η άποψη πως είναι ψυχροί) έχουν βγάλει απίστευτη ένταση, αλλά και συνάδελφοί μας ανά τον κόσμο που ήταν παρόντες σε μοναδικές στιγμές, τις οποίες όφειλαν να μεταφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό...

Πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και ο Τσαμπαλάλα καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα για τη νίκη των διοργανωτών! Ο Πίτερ Ντρούρι «έντυσε» το γκολ όπως ακριβώς έπρεπε...

«Ντρογκμπάαααααα...» και η Τσέλσι ισοφάρισε στον τελικό του Μονάχου το 2012 με τον Ιβοριανό θρύλο που στα πέναλτι της χάρισε και το τρόπαιο απέναντι στη Μπάγερν σε μια τεράστια επιτυχία για τους «μπλε». Στην περιγραφή, Μάρτιν Τάιλερ και Γκάρι Νέβιλ..

Ξανά ο Τάιλερ στην επική σεζόν 2015-2016 για τη Λέστερ. Ο Τζέιμι Βάρντι παίρνει την τρομερή μπαλιά, σκοράρει απέναντι στον Ντε Χέα και «it's eleven, it's heaven» για το σερί σκοραρίσματος που είχε σε διαδοχικά ματς!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν και προσπαθούν να το ξεχάσουν, αλλά εκείνη η στιγμή έμεινε χαραγμένη στην ιστορία του Champions League... «Υa beauty...»!

Οφσάιντ μεν, αλλά το 2012 δεν υπήρχε VAR. Και όλοι μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα δίχως να περιμένουν την ειδοποίηση από το ακουστικό. Και ο Γι Ντονγκ Γουόν έκανε τον σπίκερ σχεδόν να βραχνιάσει για το γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μαρσιάλ είχε κάνει τον Μάρτιν Τάιλερ να κατηγορηθεί για οπαδική περιγραφή σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λίβερπουλ για τον τρόπο με τον οποίο φώναξε στο γκολ του Γάλλου...

Το γκολ του Κώστα Μανωλά για τη Ρόμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα το 2018 και όσα έβγαιναν από το μυαλό του Πίτερ Ντρούρι αποτελούν ένα παράδειγμα περιγραφής που θα πρέπει να διδάσκεται... Σκέτη απόλαυση!

Το ιστορικό 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί προκάλεσε ντελίριο σε σπίκερ ανά τον κόσμο τη στιγμή που ο Σέρχι Ρομπέρτο με την προβολή στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε την Βαρκελώνη να ταρακουνηθεί από τους πανηγυρισμούς.

«Μπορεί να είναι από μπρούτζο το άγαλμά του έξω από το γήπεδο, αλλά μπορεί ακόμα να προσφέρει στιγμές από χρυσό» ήταν η ατάκα στο γκολ του Ανρί σε ματς Κυπέλλου με τη Λιντς στην επιστροφή του «βασιλιά» στην Άρσεναλ! Και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για τον θρυλικό Γάλλο...

Πλέι – οφ ανόδου, Γουότφορντ – Λέστερ, το 2013 στο Vicarage Road. Δράση... δίχως ανάσα. Από τη διπλή απόκρουση του Αλμούνια, σε αντεπίθεση και σε γκολ του Ντίνεϊ για να βρεθούν στην Premier League οι hornets. Απόλυτη παράνοια μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα...

Και το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών, ένα όνομα. Ένα μακρόσυρτο «Agueroooooo...». Αυτό από μόνο του έγραψε ιστορία στον τρόπο με τον οποίο η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου το 2012 με φινάλε που έσπασε καρδιές χάρη στα δυο γκολ στις καθυστερήσεις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα