Κορονοϊός: Τα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα στις μέρες της πανδημίας! (pics)

Κορονοϊός: Τα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα στις μέρες της πανδημίας! (pics)

bet365

Το G-Weekend συγκέντρωσε τα καλύτερα πρωτοσέλιδα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες και αποτυπώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάσταση στον αθλητισμό στις μέρες του κορονοϊού.

Τι ήταν, λοιπόν εκείνα τα φοβερά πρωτοσέλιδα της Marca και της Équipe που έγιναν viral στα social media την 25η Μαρτίου; Τίποτα άλλο παρά μια από τις βαθύτερες πιο απλές ιδέες που έχουν αποτυπωθεί τις τελευταίες ημέρες στο χαρτί.

Η συγκεκριμένη έμπνευση συνδύαζε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, τον θάνατο του έτερου πατέρα του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό που πήγε να… συναντήσει τον Ρενέ Γκοσινί με το εξώφυλλο του «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και την βεβαιότητα ότι, όταν διεξαχθούν, θα είναι «Οι Αγώνες της νίκης».

Η ταυτότητα μιας εφημερίδας ή ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το πρωτοσέλιδο και το εξώφυλλο, αντίστοιχα. Εμπνεύσεις που συζητήθηκαν και εξέφρασαν τόσα συναισθήματα και καταστάσεις δίχως να χρησιμοποιήσουν ούτε μια λέξη στο βασικό θέμα τους, όπως συνέβη με το Sports Illustrated και τις άδεις εξέδρες εν μέσω πανδημίας.

Οι πωλήσεις των εντύπων έχουν πέσει, οι ψηφιακές πλατφόρμες και η τάση που αφορά τα social media και τον ηλεκτρονικό Τύπου μετρούν συνεχή limit ups όμως το χαρτί συνεχίζει να αντιστέκεται στη ψηφιακή εποχή, παρουσιάζοντας αριστουργήματα!

Εξάλλου, είναι ζωτικό για μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό να περάσουν στη συνείδηση του κόσμου για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην πρώτη σελίδα και τα παρακάτω εξώφυλλα – πρωτοσέλιδα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Η As, εν προκειμένω παρουσίασε όλες τις διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Libertadores, F1, NBA) με… κατεβασμένα ρολά, δυο λουκέτα και τον τίτλο CIERRE TOTAL, ήτοι ΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

Η ιταλική Gazzetta dello Sport υπενθυμίζει πως «το άθλημα σταματά, το άθλημα ζει» ενώ το πιο ιστορικό περιοδικό μπάσκετ στην Ευρώπη, το ισπανικό Gigantes del Basket κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα με μια μπάλα, μια μάσκα και τίτλο «Μας Λείπεις»!

Η Équipe αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Wimbledon, το οποίο ξεκίνησε το 1887 και διεξαγόταν χωρίς διακοπή μετά από το 1945 όταν ολοκληρώθηκε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος και για πρώτη φορά έπειτα από 75 χρόνια, θα έχουμε καλοκαίρι δίχως το περίφημο τουρνουά τένις.

Στο πρωτοσέλιδο της 13ης Μαρτίου η γαλλική εφημερίδα κυκλοφόρησε με φωτογραφίες από διάφορα σπορ, το σήμα του PAUSE και τη (ρητορική) ερώτηση «Σταματάμε τα πάντα»;

Η Marca έκανε ξανά τη διαφορά αφού, εκτός από το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο με τον Αστερίξ, παρουσίασε μια φανέλα με το… όνομα του Covid-19 στην πλάτη, ξεκαθαρίζοντας «Te vamos a ganar» («Θα σε νικήσουμε»)! Η ισπανική ομάδα παρουσίασε επίσης μια 11άδα με γιατρούς, νοσηλευτές, πωλητές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, διανομείς και υπάλληλους καθαριότητας εξηγώντας πως είναι «η ομάδα όλων» (El Equipo de Todos)!

To Sphera Sports παρουσίασε τις άδειες εξέδρες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, χρησιμοποιώντας το σήμα της Ιαπωνία και τις νέες ημερομηνίες του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.

Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα - εξώφυλλα στις μέρες του κορονοϊού

 

Τελευταία Νέα