Kαρλ Μαλόουν: Τίποτα λιγότερο… (vid & pics)

Kαρλ Μαλόουν: Τίποτα λιγότερο… (vid & pics)

bet365

Ο Καρλ Μαλόουν έδωσε τα πάντα όσο έπαιζε, προσπάθησε όσο λίγοι και δεν μετάνιωσε ποτέ! Σκληρή δουλειά, δύναμη, ιδρώτας… Σεβασμός.

“Δουλειά, δουλειά, δουλειά”, ιδιότυπο λεκτικό σχήμα! Μοναδικής σύλληψης απάντηση σε ερωτήματα τύπου: τι χρειάζεται για να πετύχεις; Ποιο το μυστικό της επιτυχίας και άλλα απλά αλλά καίρια ερωτήματα. Η ειρωνεία έκδηλη, διότι το αυτονόητο δεν χρειάζεται υπεράσπιση μηδέ διαφήμιση.

Η προφορική επανάληψη-μάλιστα σταθερή ποσοτικά (τρις)- καθιστά την ανθρώπινη προσπάθεια πανίσχυρη και την ίδια στιγμή ανίσχυρη! Αντίφαση από την κατάχρηση και την ανόητη φθορά που φέρει. Η “δουλειά”, δηλαδή η ανθρώπινη δραστηριότητα για την παραγωγή προϊόντος, πνευματικού, υλικού, είναι συνυφασμένη με την πρόοδο, την ευημερία, ατομική και συλλογική.

Σε οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα είναι ο θεμέλιος λίθος και η εγγύηση βιωσιμότητας του. Ο προορισμός της όμως δεν είναι να κάνει τον άνθρωπο υπεράνθρωπο, αλλά να του δείξει μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Όταν, λοιπόν, το αυταπόδεικτο γίνεται μοναδικό και μένει απροσδιόριστο χάνει την ισχύ του. Το “Δουλειά, δουλειά, δουλειά” συνοδεύεται από ανθεκτικότητα (σκληρή δουλειά), επιμονή, φιλοδοξία, οξυδέρκεια και αποδοχή της βοήθειας όταν και όπου χρειάζεται.

Συνεπώς, όλα όσα κρύβονται πίσω από τη “δουλειά” έχουν μεγαλύτερη σημασία. Η άοκνη, επίπονη και έξυπνη προσπάθεια έχει σημασία και το “δουλειά, δουλειά, δουλειά” έπεται, είναι η επωδός της πολύπτυχης ανθρώπινης δραστηριότητας. Αν θα δεχόμασταν, λοιπόν, μία απάντηση στα τετριμμένα ερωτήματα, αυτή ακούει στο όνομα Καρλ Μαλόουν!

Το δερμάτινο λουρί

Όλα άρχισαν με ένα δερμάτινο λουρί. Το έφτιαξε γι’ αυτόν ο παππούς του, άνθρωπος της υπαίθρου και της σκληρής δουλειάς. Το δώρο-σύμβολο συνοδευόταν και από μια μέρα στον έξω κόσμο, στον κόσμο της υλοτομίας.

Ο παππούς του, του είχε δώσει τη συμβουλή-οδηγό: δίνε πάντα τον καλύτερο σου εαυτό και θα ανταμειφθείς. Απλό αλλά πολύτιμο για τον Καρλ Μαλόουν που πάνω σε αυτό έφτιαξε την καριέρα του, εντός και εκτός παρκέ.

Όσο φορούσε τα ρούχα του αθλητή έδινε ό,τι είχε στη διάρκεια του αγώνα και στην προπόνηση και πήρε πολλά. Μόνο το πρωτάθλημα του ΝΒΑ δεν πήρε, αλλά δεν μετανιώνει κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όχι μόνο για τον Μαλόουν, αλλά για κάθε άνθρωπο. Σημασία έχει προσπάθεια κι αν είναι έντιμη και στα όρια του ανθρώπινου, τότε είσαι κερδισμένος. Ε, ο Μαλόουν ποτέ δεν κορόιδεψε, πότε δεν φυγομάχησε. Ό,τι κέρδισε, το κέρδισε με την αξία. Γι’ αυτό και δεν μετανιώνει για τίποτα.

Ο “χωριάτης”

Ο Μαλόουν πέτυχε γιατί δούλεψε σκληρά εκφράζοντας απόλυτα όσα αναφέραμε στην αρχή: Η αποφασιστικότητα τον οδήγησε στη σκληρή δουλειά, στην ανθεκτικότητα, ήταν επίμονος, φιλόδοξος, οξυδερκής και όταν χρειαζόταν βοήθεια τη ζήταγε ή τη λάμβανε από τον κολλητό του Τζον Στόκτον. Ο Μαλόουν ήθελε να είναι εντάξει με τον εαυτό του, τους φιλάθλους, την οικογένεια του. Γι’ αυτό και πέρασε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και στην προπόνηση.

Δούλεψε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, φρόντισε όσο λίγοι το σώμα του, το δυνάμωσε και ποτέ δεν αρκέστηκε σε κάτι λιγότερο από τη μέγιστη προσπάθεια. Ο Μαλόουν ανήκει σε αυτούς που δεν τα παρατάνε ποτέ και δεν περιμένουν από τους άλλους να τους πουν ότι έκανε αρκετά. Αυτό μόνο το σώμα και ο εγωισμός του του το έλεγε.

Ο Μαλόουν ήταν ο “χωριάτης” σε μια λίγκα με τύπους που προσπαθούσαν να το παίξουν άνετοι και ωραίοι. Ήταν αυτός που εξουθένωνε τους συμπαίκτες του στην προπόνηση και ανέδειξε μέρος των ικανοτήτων επιδιώκοντας τη “μάχη” κοντά στο καλάθι. Αυτός που δεν αρκούνταν στην προπόνηση, αλλά πήγαινε για τρέξιμο με το που τελείωνε.

Καθαρή δύναμη

Ο Τζέρι Σλόαν είχε επαινέσει δημόσια τον Μαλόουν για την εργατικότητα του και αυτό είναι παράσημο. Όχι γιατί το είπε ο Σλόαν, αλλά το είπε κάποιος που επίσης έφτιαξε την καριέρα του μέσω της σκληρής δουλειάς. Ο Σλόαν ήταν σκληροτράχηλος αμυντικός, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και δεν οπισθοχωρούσε για κανέναν Το ίδιο και ο Μαλόουν. Σημασία είχε μόνο να γίνει η δουλειά, τίποτε άλλο. Και στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα κατάφερνε.

Γρήγορος και δυνατός, αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του. Σαν ατμομηχανή έμοιαζε. Ερχόταν καταπάνω σου και δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Ο Μαλόουν έφερε στο άθλημα την καθαρή δύναμη, την εξέφρασε τέλεια μέσα από τη σκληρή δουλειά και ποτέ, μα ποτέ, δεν προετοιμάστηκε για κάτι λιγότερο από τα πάντα!

Πηγή

-“Toughness” [slamonline]

 

Τελευταία Νέα