Όταν ο Κώστας Βουτσάς διαφήμιζε παιχνίδια! (vid)

Όταν ο Κώστας Βουτσάς διαφήμιζε παιχνίδια! (vid)

bet365

«Φιδομαχίες», «Στρουμφοτσουλήθρες», «Οι Μικροί Ψαράδες». Το G-Weekend γράφει για τα θρυλικά επιτραπέζια παιχνίδια της LYRA στη δεκαετία του '80 που διαφήμιζε ο σπουδαίος Κώστας Βουτσάς!

Το καλλιτεχνικό μέγεθος του Κώστα Βουτσά και η 70ετή υποκριτική καριέρα του συνέβαλαν στο χτίσιμο ενός μύθου του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η καριέρα του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού κορυφώθηκε την δεκαετία του '60 με την συμμετοχή του σε ουκ ολίγες κινηματογραφικές επιτυχίες, οι οποίες έγραψαν ιστορία. Για τους σημερινούς 40άρηδες η φιγούρα του Κώστα Βουτσά συνδέεται με τα παιδικά τους χρόνια, αφού στη δεκαετία του '80 ήταν εξίσου παραγωγικός, πρωταγωνιστώντας σε κινηματογραφικές παραγωγές, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες όπως: «O Kώτσος και οι εξωγήινοι», «Ο Κώτσος στην ΕΟΚ», «Τα Τούβλα», «Οι Πόντιοι» και «Ο Ιππότης της Λακούβας» με την τελευταία ταινία να αποκτά cult status λόγω του σεναρίου που βασίζεται στον «Ιππότη της Ασφάλτου» του Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

Ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει και για τον «Ανδροκλή με τα λιοντάρια του», μια από τις πιο ευχάριστες τηλεοπτικές σειρές της εποχής.

Εκτός των άλλων, ο Κώστας Βουτσάς στα μέσα της δεκαετία του '80 πρωταγωνίστησε σε μια σειρά διαφημίσεων της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρίας παιχνιδιών LYRA. Ουσιαστικά ταυτίστηκε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της εποχής, αποτελώντας ένα κομμάτι των παιδικών μας χρόνων και της αθωότητας που τα συνόδευε.

Η LYRA στο πρόσωπο του Βουτσά βρήκε τον κατάλληλο ηθοποιό προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της προσφέροντας του αποκλειστικό συμβόλαιο ως ο αποκλειστικός πρεσβευτής της. Άλλωστε η διαφήμιση εκείνη την εποχή διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο και ο αγαπητός σε όλους ηθοποιός συνετέλεσε στην αύξηση των πωλήσεων.

Η φωτογραφία του Κώστας Βουτσά κοσμούσε τα εξώφυλλα των κουτιών σε τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια της LYRA. Στις «Στρουμφοτσουλήθρες» ήταν ντυμένος ως Στρουμφ, στους «μικρούς ψαράδες» υποδύονταν στην κλασική διαφήμιση τον ψαρά με την ατάκα «τσίμπησε το μελανούρι» να γράφει ιστορία.

Επίσης στις «Φιδομαχίες» ήταν μεταμφιεσμένος ως γυναίκα στην αριστερή πλευρά αντιμετωπίζοντας τον ίδιο του, τον εαυτό! Το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, ήταν ένα από τα πιο διασκεδαστικά, ωστόσο από την υπερβολική χρήση το πλαστικό μέρος των φιδιών με τα μαγνητικά κεφάλια που καθοδηγούνταν από τα στρογγυλά χειριστήρια έλιωνε. Στόχος ήταν να μαζέψεις όσο περισσότερες μεταλλικές μπάλες μπορούσες.

Ένα ακόμη επιτραπέζιο παιχνίδι με πρωταγωνιστή της συγκεκριμένης καμπάνιας τον Κώστα Βουτσά ήταν το «Παπάκια τα καλά». Αξίζει να σημειωθεί πως στα περισσότερα παιχνίδια, προσφέροντας ως δώρο- εντός του κουτιού, ένα πόστερ με αυτόγραφο του Κώστα Βουτσά που ανέγραφε: «Παιδιά παίξτε με παιχνίδια LYRA».

Δείτε την διαφήμιση για τις «Στρουμφοτσουλήθρες»...

 

Τελευταία Νέα