Σάκκαρη: To ταξίδι της Μαρίας με προορισμό την κορυφή!

Αντώνης Πατσούρας
Σάκκαρη: To ταξίδι της Μαρίας με προορισμό την κορυφή!

bet365

Το G-Weekend θυμάται την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη έως την είσοδο της στο top-20 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

Εάν δεν ήταν αθλήτρια θα ήταν σίγουρα... αθλήτρια.

Όταν ήταν πολύ μικρή δοκίμασε πολλά αθλήματα. Σκέφτηκε να πάει στην πισίνα για να γίνει πρωταθλήτρια κολύμβησης, να κάνει μπαλέτο, να ασχοληθεί με το καράτε και φυσικά με το τένις.

Μεγάλωσε σε μια τενιστική οικογένεια. Ο παππούς της, Δημήτρης, παλιός πρωταθλητής και προπονητής. Η μαμά της, Αγγελική, πρώην αθλήτρια που είχε φτάσει στο top-50. Η μικρή Μαρία ξεκίνησε να παίζει στα 5 της χρόνια τένις και χρονιά με χρονιά κατάλαβε τόσο αυτή όσο και η οικογένεια της ότι έχει τα ... γονίδια.

Άρχισε να κερδίζει αγώνες, τίτλους. Κάποια στιγμή πριν από την εφηβεία πέρασε από το μυαλό της να σταματήσει... Κατάλαβε όμως ότι το τένις είναι η ζωή της. Έφυγε από την Αθήνα για την Βαρκελώνη.

Ο Ράφα Ναδάλ είχε αφήσει την Μαγιόρκα για τη Βαρκελώνη για να σπουδάσει το τένις. Η Μαρία άφησε την Αθήνα για την πόλη της Καταλονίας. Έζησε 4 χρόνια εκεί ακολουθώντας τον προπονητή της.

Η οικογένεια της, ο μπαμπάς Κώστας και η μαμά Αγγελική, κατάλαβαν το ταλέντο της κόρης και επένδυσαν σ' αυτή. Η Σάκκαρη φεύγοντας για την Βαρκελώνη άφησε πίσω τις παρέες της, τα δυο αδέλφια της, την οικογένεια της.

Μια μια ρακέτα στο χέρι άρχισε να γυρίζει τον κόσμο. Με τα χρόνια έχει ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο για να παίξει τένις. Δίπλα της η μητέρα της, με την οποία έμενε και στο ίδιο δωμάτιο στα ταξίδια.

Έχει στοιχεία και από τους δυο γονείς της και είναι περήφανη για την καταγωγή του δυνατού πατέρα της από την Σπάρτη. Όταν κερδίζει στο Σαν Χοσέ την Σβιτολίνα αφού είχα χάσει με 6-1 το 1ο σετ δηλώνει ότι είναι περήφανη που είναι Σπαρτιάτισσα!

Την μητέρα της, την θαυμάζει, και την έχει είδωλο. Θα ήθελε να δει τα παιχνίδια της με την Ναβρατίλοβα και την Έβερτ αλλά δεν την πρόλαβε...

Η μητέρα της δεν ήθελε να μπει στον πρωταθλητισμό γιατί ήξερε τις δυσκολίες.

Οι γονείς της είναι πάντα δίπλα της. Να χαρούν και να κλάψουν. Ο τηλεοπτικός φακός έπιασε πριν από λίγες εβδομάδες τον πατέρα της να κλάιει στην εξέδρα όταν η κόρη του προκρίθηκε στους "16" του Australian Open.

Η Μαρία έχει ως όνειρο να εισέλθει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και να γίνει η πρώτη τενίστρια από την Ελλάδα που θα το πετύχει. Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην καριέρα της θα είναι στο top-20 (Νο20).

Τεράστιο βήμα που ήρθε με προπόνηση, αίμα και πείσμα. Το 2016 εισήλθε στο top-100. Tον Οκτώβριο του 2017 είναι στο Νο49! Τον Σεπτέμβριο του 2018 θα φτάσει στο Νο29! Κλείνει το 2019 στο Νο23 και στην αυγή του 2020 είναι στο Νο21.

Στα ταξίδια της ακούει την αγαπημένη της Άννα Βίσση. Είναι πρέσβειρα του φιλανθρωπικού σωματείου "Δεσμός". Της αρέσει ο παγωμένος καφές ενώ όταν κερδίζει αφήνει τον εαυτό της να φάει και ένα ... μπέργκερ.

Βέβαια η Μαρία έχει 314 νίκες στην καριέρα της σε επαγγελματικό επίπεδο και θα ήταν αδύνατο να έχει φάει τόσα ... μπέργκερ και να είναι από τις πλέον γυμνασμένες αθλήτριες στο tour.

Στην καριέρα της έχει να επιδείξει 8 νίκες απέναντι σε παίκτριες του top-10 και το 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες αφού το πέτυχε 5 φορές. Δυο φορές έχει κερδίσει και το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όταν κλείνει τα μάτια θα ονειρευτεί να βρεθεί και εκείνη στο Νο5. Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Όχι. Η 24χρόνη εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της σε κάθε τουρνουά και δείχνει ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της.

Στο αγαπημένο της Australian Open, εκεί όπου ακούει από τις εξέδρες, να την φωνάζουν με το όνομα της και ακούει το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι της Μακεδονίας "Πω πω Μαρία", έφτασε φέτος στον 4ο γύρο.

Από τα παιδικά της χρόνια έως σήμερα είχε είδωλο την μητέρα της αλλά δεν κρύβει την αδυναμία της στον Ρότζερ Φέντερερ και στην Σερένα Ουίλιαμς.

Είχε την τύχη να παίξει και με τους δυο! Με τον Ελβετό μυθικό τενίστα συναντήθηκε στο διπλό του Hopman Cup στην Αυστραλία. Εκείνος είχε παρτενέρ την Μπελίντα Μπένσιτς και εκείνη τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το ζευγάρι από την Ελλάδα κέρδισε εκείνο από την Ελβετία και η Μαρία δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όχι μόνο έπαιξε με τον Φέντερερ αλλά ότι τον κέρδισε. Στο ίδιο τουρνουά θ' αγωνιστεί και με την Σερένα και θα χάσει δύσκολα με 2-0.

Εμπειρίες ζωής. Μιας ζωής γεμάτη ταξίδια. Στην βαλίτσα της πάντα έχει ένα ζευγάρι καλές γόβες. Της αρέσουν αλλά με τόση επιβάρυνση από τα κορτ είναι δύσκολο να φοράει συνεχώς τις γόβες της.

Της βάζει στις βόλτες της σε μέρη όμορφα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο. Μαζί με τις κολλητές της, την Βέκιτς και την Τομγιάνοβιτς. Φίλη της είναι και το Νο1 του κόσμου, Άλσεϊ Μπάρτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει να την κερδίσει...

Το 2019 στο Μαρόκο και στη Ραμπάτ θα κερδίσει τον πρώτο της τίτλο καριέρας στα τουρνουά της WTA. Είχαν περάσει 5 χρόνια από τον πρώτο της τίτλο στο Ηράκλειο σε τουρνουά της ITF.

Την ίδια ημέρα (5/5) που η Μαρία έγραφε ιστορία στο Μαρόκο ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον 3ο τίτλο καριέρας στο Εστορίλ.Οι δυο τους είναι φίλοι από ... παλιά. Μετά από τους κοινούς αγώνες τους στην Αυστραλία φούντωσαν οι... φήμες ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους αλλά και οι δυο τονίζουν ότι είναι μόνο φίλοι.

Ο Στέφανος αγαπά την μαχητικότητα της Μαρίας και η Μαρία το μυαλό του. Οι δυο τους προετοιμάζονται για να εκπληρώσουν το μεγάλο τους όνειρο που είναι η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 στο Τόκιο.

Θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και ανυπομονούν. Έως τότε έχουν να παλέψουν για να κερδίσουν τίτλους και ν' ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία στο 2019 ταξίδεψε σε 22 πόλεις για να παίξει στο tour. Την μια εβδομάδα θα την συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, την άλλη στο Ακαπούλκο, την άλλη στο Γιουχάν, την άλλη στη Μελβούρνη και την άλλη στο Λονδίνο.

Είναι μακριά από το σπίτι 25-30 εβδομάδες το χρόνο.

Η ζωή της είναι δύσκολη. Έχει αυστηρό πρόγραμμα αλλά έτσι είναι οι επιτυχίες έρχονται με κόπο. Η Μαρία έχει παίξει ήδη 5 φορές στο US Open και στο Australian Open, 4 στο Wimbledon και 3 στο Roland Garros.

Της αρέσουν οι σκληρές επιφάνειες και τα "σκληρά" παιχνίδια. Κοιτάζει στα μάτια ονόματα όπως η Μπάρτι, η Οσάκα, η Σερένα. Το σίγουρο είναι πως θα φτάσει η στιγμή να κερδίσει και εκείνες...

 

Τελευταία Νέα