ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πριν το ματς της χρονιάς για το «τριφύλλι»!

Νίκος Αθανασίου
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πριν το ματς της χρονιάς για το «τριφύλλι»!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αναλύει την κατάσταση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό πριν το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ και κυρίως πριν την μεγάλη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2020 κατάφερε να βάλει στο ντουλάπι την συζήτηση για το αν θα προλάβει να μπει στην εξάδα. Με πέντε συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Πανιώνιο, Ξάνθη, Ατρόμητο, Λάρισα και ΠΑΟΚ επί της ουσίας... καπάρωσε την τέταρτη θέση και πηγαίνει στην κυριακάτικη μονομαχία κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας να διαχειριστεί μία ιδιαίτερη κατάσταση ενόψει του αγώνα της χρονιάς απέναντι στον δικέφαλο του βορρά, το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 2-0 της Τούμπας. Αδιάφορο ντέρμπι δεν μπορεί να υπάρξει. Κάθε τέτοιο παιχνίδι αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου, να φτιάξεις την ψυχολογία σου, να τονώσεις το ηθικό σου. Βαθμολογικά, το αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής δεν κρίνει κάτι για το Τριφύλλι.

Η είσοδος του στην εξάδα είναι δεδομένη ενώ εξαιτίας της τιμωρίας από την UEFA, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα το πόσο ψηλά ή χαμηλά θα τερματίσει στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός. Για την πρόοδο της ομάδας, την εξέλιξή της, ναι αυτά τα παιχνίδια αποτελούν καθρέφτη για την δουλειά που γίνεται. Μέχρι εκεί, όμως. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, που ευτυχώς για τον σύλλογο, τελειώνει οριστικά αυτό το καλοκαίρι με το τέλος του τριετούς ban από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Την σεζόν 2020-2021, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί και πάλι να έχει στόχους, άμεσα συνδεδεμένους με την βαθμολογική του θέση, μιας και από την περίοδο 2021-2022 θα έχει το δικαίωμα να επιστρέψει εκεί που κάποτε έκανε την Ελλάδα υπερήφανη. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΑΡΚΕΤΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΑ... ΚΟΚΚΙΝΑ

Εδώ και έναν μήνα, ο Παναθηναϊκός παίζει σχεδόν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Στις εννιά αυτές αναμετρήσεις, μία ενδεκάδα τράβηξε το περισσότερο... κουπί και είναι λογικό να υπάρχει κόπωση. Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα, Ζαχίντ. Αυτοί οι έντεκα ΠΟΥ έχουν πάρει... επ᾽ ώμου την φετινή αγωνιστική περίοδο για τους πράσινους από τον Αύγουστο και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και χρειάζονται ανάσες ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟ

Μπορεί ο αγώνας με την ΑΕΚ να προηγείται χρονικά και κάθε προπονητής να λέει πως ᾽᾽κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά᾽᾽, όμως η πραγματικότητα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι διαφορετική. Το βράδυ της Τετάρτης στην Καλογρέζα, το Τριφύλλι παίζει τον μοναδικό στόχο που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν. Με όποιες πιθανότητες έχει μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμη και αν χάσει από την Ένωση, με εξαίρεση το θέμα του γοήτρου, δεν έγινε και τίποτα.

Δεν του αλλάζει την ζωή μία νίκη ή μια ήττα απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας, ΑΕΚ. Μία πρόκριση, όμως, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και η διεκδίκηση του εισιτηρίου στον τελικό της διοργάνωσης, του φτιάχνει ολόκληρη την σεζόν, φτιάχνει τον κόσμο που περιμένει πως και πως να δει σημάδια κανονικότητας. Για αυτό και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παίξει με όσο το δυνατόν καλύτερη ενδεκάδα, όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Δώνης μπορεί να μίλησε για παιχνίδια που έχουν την ίδια αξία απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την εξέλιξη της ομάδας, ωστόσο, εξέλιξη στον Παναθηναϊκό χωρίς οριοθέτηση στόχων και επίτευξή τους, δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Δεν πάνε μαζί. Δεν ταιριάζουν. Για να εξελιχθεί μία ομάδα, πρέπει να έχει στόχους. Πόσω μάλλον, όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Σε όποια κατάσταση και αν είναι ο σύλλογος...

 

Τελευταία Νέα