Οι ακριβότεροι «U23» σέντερ φορ του πλανήτη! (chart, poll)

Οι ακριβότεροι «U23» σέντερ φορ του πλανήτη! (chart, poll)

bet365

Ποιοι νεαροί φορ κοστολογούνται ακριβότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πόσο ψηλά έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους ο Μπαπέ, ο Χάαλαντ και ο Λαουτάρο Μαρτίνες; Το Gazzetta Weekend Journal ρίχνει μια ματιά στο χρηματιστήριο των ανερχόμενων στράικερ του σήμερα και του αύριο.

Η εποχή που τα wonderkids κατακτούν τον ποδοσφαιρικό κόσμο και συνάμα οι μεγάλοι φορ βαδίζουν προς τη δύση (Λεβαντόφσκι, Καβάνι, Ιγουαΐν, Μπενζεμά, Σουάρες), δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική για να ανθίσουν οι στράικερ του μέλλοντος, οι οποίοι ανέρχονται με… φόρα και πολλά μηδενικά στην χρηματιστηριακή τους αξία.

Τα χρήματα διαστημικά, οι ικανότητες τους, όμως, ανάλογες. Παίκτες όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 19 του χρόνια, ή η αποκάλυψη της σεζόν, Έρλινγκ Χάαλαντ με χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στο Champions League και μ.ο. όρο ένα γκολ ανά 22 λεπτά αγώνα μέσα σε λίγες εβδομάδες στην Bundesliga, δεν νοείται να εκτοξεύουν μονάχα τον αριθμό των γκολ που σκοράρουν.

Ενδιαφέρον, λοιπόν, παρουσιάζει η κατάσταση του σήμερα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για τους στράικερ κάτω των 23 ετών, για τους οποίους το ποσό της αξίας τους φτάνει οκταψήφια ή ακόμη και εννιαψήφια νούμερα. Για αυτό και το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τα πανάκριβα προϊόντα από το ράφι των νεαρών σέντερ φορ, εστιάζοντας και στην πορεία ανάπτυξης που ακολουθούν, από τον καιρό που έκαναν το πρώτο ξεπέταγμα και συστήθηκαν στο ευρύ κοινό.

Σταθεροί

Κιλιάν Μπαπέ - 200 εκατ. ευρώ

Από το 2016 και τα 18 του χρόνια, το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει με αστερόσκονη το προφίλ του. Το μεγαλύτερο ταλέντο της νέας γενιάς, έχει ήδη πράξει τα δέοντα και στο χορτάρι, με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Μονακό της σεζόν 2016.17, όσο φυσικά και της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το περασμένο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η μεταγραφή του στην Παρί με οψιόν αγοράς στα 135 εκατ., πέρα από ότι τον έθεσε στο Νο2 των ακριβότερων κινήσεων διαχρονικά, όρισε ξεκάθαρα στάνταρ για την χρηματιστηριακή του αξία, που με βάση τις σταθερά εξαιρετικές εμφανίσεις του, βρίσκεται διαρκώς στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Τον θέλει (διακαώς) η Ρεάλ, τον φαντάζονται στην Λίβερπουλ, όμως, το σίγουρο είναι πως ενδεχόμενη πώληση του θα θέσει νέο ρεκόρ στην ιστορία.

Μάρκους Ράσφορντ - 80 εκατ. ευρώ

Το αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωριμάζει και αποδεικνύεται όαση στο γενικότερα μέτριο σύνολο των Κόκκινων Διαβόλων. Μέχρι να τραυματιστεί πριν από μερικές εβδομάδες, είχε θέσει εαυτόν υποψήφιο πρώτο σκόρερ της Premier, κοντράροντας στα ίσα στράικερ όπως οι Βάρντι και Ομπαμεγιάνγκ. Ακόμα και τώρα που έχει τεθεί νοκ-άουτ, όμως, η αξία του μόνο πτώση δεν παρουσιάζει, με τα 80 εκατ. να είναι το μίνιμουμ ποσό, που θα πρέπει να καταβάλλει όποιος τυχόν μνηστήρας παρουσιαστεί.

Γκάμπριελ Ζέσους - 70 εκατ. ευρώ

Στα 22 του, έχει ήδη σπάσει το φράγμα των 60 γκολ στην Premier League. Ο Βραζιλιάνος φορ της Μάντσεστερ Σίτι συστήθηκε αρκετά νεαρός στο ευρύ κοινό, αλλά συγκαταλέγεται στους πιο ακριβούς παίκτες παγκοσμίως, με την θητεία του υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα και την σπουδαία προοπτική του να είναι καθοριστικοί παράγοντες για αυτό. Μετά το πρώτο «μπαμ» της καριέρας του, έφτασε να κοστολογείται και στα 80 εκατομμύρια, ενώ τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σταθερά στα 70 εκατ.

Άλλες περιπτώσεις: Φεντερίκο Κιέζα (60εκατ.), Μάξι Γκόμες (40εκατ.), Ζαν-Φιλίπ Ματέτα (22εκατ.)

Σε αύξηση

Λαουτάρο Μαρτίνες – 80 εκατομμύρια ευρώ

Ξαφνικά, η Ίντερ απέκτησε ένα από τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα στην Ευρώπη. Ο Αργεντίνος διόσκουρος του Ρομέλου Λουκάκου, διανύει χρονιά καθιέρωσης στην αφρόκρεμα των στράικερ και ειδικά με τα κατορθώματα τους στους ομίλους του φετινού Champions League (5 γκολ σε 6 ματς), ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Ενδεικτικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι, η αξία του υπολογιζόταν στα 30 εκατομμύρια. Πλέον, ανέρχεται στα 80, σημειώνοντας τεράστια αύξηση, τεκμήριο της ανέλιξης του σε «καυτό» όνομα εν έτει 2020.

Τάμι Έιμπραχαμ – 50 εκατομμύρια ευρώ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ προσλήφθηκε το καλοκαίρι του 2019 για να αναδομήσει την Τσέλσι με το νεανικό του project. Μεταξύ των αποκαλύψεων που μας παρήγαγε, είναι ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος στα 22 του χρόνια εξελίσσεται σε υπολογίσιμο στράικερ των αγγλικών και όχι μόνο γηπέδων. Ταυτόχρονα, βλέπει τις μετοχές του να σημειώνουν ανοδική πορεία, ανεβαίνοντας από τα 20 εκατομμύρια στην θερινή περίοδο, στα 50 εκατ. σήμερα κι αν διατηρήσει την φόρμα του, έπεται και συνέχεια.

Έρλινγκ Χάαλαντ – 45 εκατομμύρια ευρώ

Κανείς δεν μπορούσε να τον αντικρίσει στον ορίζοντα πριν από επτά μήνες. Τότε, ήταν ένα ακόμα υποσχόμενο ταλέντο, που έπαιζε στην Ζάλτσμπουργκ και ελάχιστοι γνώριζαν το όνομα του εκτός Αυστρίας. Αυτή τη στιγμή, είναι ο πιο viral παίκτης παγκοσμίως.

Ρεκόρ με χατ-τρικ σε ένα ημίχρονο, στο ντεμπούτο του στο Champions League. Πρώτος παίκτης που σκοράρει έξι φορές στα πρώτα τρία ματς του στην διοργάνωση. Μεταγραφή στο άψε-σβήσε για την Ντόρτμουντ και στους Βεστφαλούς μεγέθυνε την τρέλα. Οκτώ γκολ στα τέσσερα παιχνίδια με την νέα του ομάδα, ένα γκολ ανά 22 λεπτά, μόλις μία φορά ξεκίνησε βασικός και σκορπάει τρομακτικές επιδόσεις εδώ κι εκεί. Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή του αξία σχεδόν δεκαπλασιάστηκε τους τελευταίους επτά μήνες (45 εκατ. από μόλις 5 τον Ιούνιο).

Άλλες περιπτώσεις: Βέρνερ (75 εκατ.), Γκαμπιγκόλ (23 εκατ.), Ντεμπελέ (40 εκατ.), Οσιμέν (30 εκατ.), Μάλεν (28 εκατ.)

Σε πτώση

Λούκα Γιόβιτς - 40 εκατ. ευρώ

Η θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Σύντομα παρουσιάστηκε εκτός φόρμας, χωρίς την φυσική κατάσταση στο πλαίσιο της οποίας ξεχώρισε με την Άιντραχτ και ο σοβαρός τραυματισμός στην αρχή της σεζόν χαμήλωσε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Φυσικά, δεν παύει να λογίζεται ως επόμενος αστέρας των Μερένχες, αλλά αναμενόμενα η αξία του έπεσε, από τα 60 εκατομμύρια της μεταγραφής στους Μαδριλένους, στα 40 την δεδομένη χρονική στιγμή.

Άλλες περιπτώσεις: Μόισε Κεν (32 εκατ.), Ζοέλιντον (30 εκατ.)

Αναλυτικά η 20αδα των πιο ακριβών στράικερ κάτω των 23 ετών:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα