Tα… κλειδιά του Παναθηναϊκού στην μονομαχία με τον ΠΑΟΚ!

Νίκος Αθανασίου
Tα… κλειδιά του Παναθηναϊκού στην μονομαχία με τον ΠΑΟΚ!

bet365

Το GWJ αναλύει τους άξονες στους οποίους πρέπει να ποντάρει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Σε όλα τα φετινά ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ήταν εξόχως ανταγωνιστικός. Το σύνολο του Γιώργου Δώνη παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα μέχρι τώρα μεγάλα παιχνίδια απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το ίδιο θέλει να κάνει το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας δικέφαλο του βορρά.

Το GWJ αναφέρει τους πέντε άξονες, πάνω στους οποίους πρέπει να βαδίσει το Τριφύλλι για να πάρει την νίκη!

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μετά την έναρξη του περυσινού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός του Δώνη δείχνει να βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό φεγγάρι. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεδομένα σε καλύτερη κατάσταση απ᾽ότι είναι ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, καθώς το συγκρότημα του Περέιρα μπορεί να παίρνει τις νίκες αλλά δεν ικανοποιεί με την εικόνα του πάνω στο χορτάρι.

Το Τριφύλλι μετρά τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έχει την ψυχολογία στα ύψη και πηγαίνει σε αυτό το ντέρμπι όντας λίγο πιο… μπροστά σε αυτό το κομμάτι.

Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του ΠΑΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εξωαγωνιστικό μέτωπο. Κάποιες φορές μία τέτοια ιστορία μπορεί να σε συσπειρώσει και κάποιες άλλες να σε αποσυντονίσει πλήρως.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΕ… ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΟΑΚΑ

Το σερί νικών στο πρωτάθλημα, ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση στο Κύπελλο επί του ΠΑΣ Γιάννινα και το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδει μέσα στο 2020 ο Παναθηναϊκός, έχει… φτιάξει τον κόσμο. Μετά από αρκετό καιρό, το ΟΑΚΑ θα είναι αρκετό ζεστό, απόλυτα φιλικό προς το σύνολο και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθούν οι πράσινοι.

Εξάλλου, δεν είναι αρκετές οι φορές που ο Παναθηναϊκός έχει την δυνατότητα να παίζει στο ΟΑΚΑ και να το νιώθει πραγματικά ως έδρα. Το βράδυ της Κυριακής θα παίξει σε συνθήκες κανονικότητας και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει ώθηση από τον κόσμο και να δώσει ακόμη ένα κίνητρο στους φιλάθλους για τα επόμενα ματς, μέσα από την εικόνα του.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΖΑΧΙΝΤ-ΜΑΚΕΝΤΑ

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, το Τριφύλλι ποντάρει πολλά στο δίδυμο που πλέον βρίσκεται με κλειστά μάτια και συνεργάζεται άψογα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ο λόγος για τον Γκίας Ζαχίντ και τον Κίκο Μακέντα. Τον Νορβηγό επιτελικό μέσο και τον Ιταλό στράικερ. Αμφότεροι στο νέο έτος είναι… καυτοί και ο Γιώργος Δώνης περιμένει πολλά από τις επινοήσεις, την χημεία που έχουν αποκτήσει και τις συνεργασίες τους. Όταν ο Ζαχίντ είναι καλά, τότε και ο Παναθηναϊκός λειτουργεί πολύ καλύτερα δημιουργικά. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Μακέντα. Είναι βαρόμετρα για τον φετινό Παναθηναϊκό…

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ

Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει αυτό το σερί συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, είναι δίχως αμφιβολία η πολύ μεγάλη βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι και το πόσο συμπαγές παρουσιάζεται το Τριφύλλι τους τελευταίους μήνες. Οι Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ και Πούγγουρας σε συνδυασμό με την καλή αμυντική συμπεριφορά των δύο κεντρικών μέσων(Κουρμπέλης-Δώνης), έχουν ᾽᾽δέσει᾽᾽ για τα καλά και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Τριφύλλι δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ σε αυτή την τετράδα των σερί επιτυχιών.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές, ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, πρέπει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός για να καταφέρει να πάρει το ματς!

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΙΣ… ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε αυτά τα παιχνίδια, τις περισσότερες φορές, νικητής είναι εκείνος που παίρνει με το μέρος του, τις λεπτομέρειες. Τις κομβικές στιγμές. Μία πάσα, ένα λάθος, μια καλή εκτέλεση, είναι στοιχεία που μπορούν να σου δώσουν ή να σε κάνεις να χάσεις ένα ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες, δεν νίκησε στην Τούμπα πάλι για λεπτομέρειες και το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα πρέπει η πλάστιγγα σε αυτό το κομμάτι να γείρει προς το μέρος του.

 

Τελευταία Νέα