Super Bowl LIV: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Gazzetta team
Super Bowl LIV: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

bet365

Τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Chiefs θα αντιμετωπίσουν τους 49ers για το Vince Lombardi και το G-Weekend Journal καταγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 54ο Super Bowl.

Αυτό το Super Bowl είναι ένα κλασικό παιχνίδι, όπου μια ασταμάτητη επίθεση θα αντιμετωπίσει μια αδιαπέραστη άμυνα. Που σημαίνει, ότι μία απ’ τις δύο θα πρέπει να μην… κατέβει στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι για να έχουμε νικητή.

MEINETE ON LINE ΣΤΟ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΞΕΝΥΧΤΙ ΜΕ ΤΟ LIVE TOY TEΛΙΚΟΥ! ΣΧΟΛΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ. ΣΤΙΣ 01.30ΠΜ

Περισσότερες από 180 χώρες θα δουν ζωντανά τις προσπάθειες των Chiefs του Κάνσας κόντρα στους 49ers του Σαν Φρανσίσκο, με τους «Αρχηγούς» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Οι Chiefs προκρίθηκαν στο πρώτο τους Super Bowl εδώ και 50 χρόνια, με την τελευταία τους εμφάνιση να είναι στο Super Bowl IV! Καλύτερός τους παίκτης είναι με διαφορά ο περσινός MVP της NFL, Πάτρικ Μαχόουμς, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει μόλις ο τρίτος QB στην ιστορία της λίγκας που θα κερδίσει ένα Super Bowl πριν συμπληρώσει το 25ο έτος του (οι άλλοι δύο είναι οι Μπεν Ροθλισμπέργκερ και Τομ Μπρέιντι).

Σε ηλικία 24 ετών και 138 ημερών, ο Μαχόουμς θα γίνει ο πέμπτος νεότερος QB που θα ξεκινήσει σε ένα Super Bowl, ενώ αν κερδίσει, τότε θα γίνει ο νεότερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει στην κατοχή του και Super Bowl και τίτλο MVP στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (αυτή τη στιγμή αυτό το ρεκόρ το κρατάει ο Έμιτ Σμιθ.

«Προφανώς, θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε για τους εαυτούς μας, όμως θέλουμε να το κερδίσουμε και για την πόλη και την περηφάνεια που έδειξαν καθόλη την πορεία μας, το πάθος που βγάζουν σε κάθε παιχνίδι. Είναι εκπληκτικό και θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο πίσω στο Κάνσας», είπε χαρακτηριστικά ο Μαχόουμς.

Από την άλλη, οι 49ers με πέντε Vince Lombardi στην κατοχή τους, βρίσκονται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας και θέλουν να κερδίσουν για να πιάσουν τους Patriots και τους Steelers στην κορυφή. Πολλοί πίστευαν, ότι αυτό θα γινόταν το 2018, όμως ο QB Τζίμι Γκαροπόλο «κατέστρεψε» το γόνατό του στο τρίτο παιχνίδι της χρονιάς, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο να συνεχίζει με ένα απογοητευτικό 4-12.

Φέτος, όμως, ο Γκαροπόλο έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική κανονική περίοδο με ολοκλήρωση του 69,1% των πασών του για 3,978 γιάρδες και 27 touchdowns. Κι αν τα νούμερα των 49ers στην επίθεση έπεσαν λίγο στην post-season, η άμυνά τους είναι τρομακτική! Ο rookie αμυντικός Νικ Μπόσα έκανε τρία sacks στα δύο πρώτα post-season παιχνίδια του Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο Ρίτσαρντ Σέρμαν πέτυχε interception και στα δύο αυτά παιχνίδια!

«Νομίζω ότι η στάση, η αυτοπεποίθηση, όπως θέλεις να το πεις, είναι αυτό που σε κάνει να παίζεις σκληρά, ώστε να κερδίσεις είτε είσαι η καλύτερη ομάδα είτε όχι. Το football είναι τρελό άθλημα. Δεν είναι σειρά παιχνιδιών οι τελικοί, οπότε δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα αυτή που κερδίζει. Είναι αυτή που θα παίξει καλύτερα εκείνη την ημέρα», είπε ο Γκαροπόλο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, ότι κατέχει δύο δαχτυλίδια, απ’ όταν ήταν ο αναπληρωματικός QB του Μπρέιντι στους Patriots.

Στοιχεία για το Super Bowl LIV:
Που θα γίνει: Hard Rock Stadium, Μαϊάμι
Πότε θα γίνει: Ξημερώματα Δευτέρας στις 01:30
Πού θα το δω: Στο FOX Sports (σε NOVA και Cosmote TV)
Εθνικός Ύμνος: Ντέμι Λοβάτο
Half time show: Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα
Κόστος 30 δευτερολέπτων διαφήμισης: 5,6 εκατομμύρια δολάρια

Με στοιχεία από το cnn.com

 

Τελευταία Νέα