Araujomania με φόντο την Αγιά Σοφιά! (pics & vid)

Δημήτρης Βέργος
Araujomania με φόντο την Αγιά Σοφιά! (pics & vid)

bet365

To Gazzetta Weekend Journal γράφει για την Νο3 άφιξη του αγαπημένου της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο με φόντο την «Αγιά Σοφιά» και την επιστροφή της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια!

«Τσίνο» ή «Απάτσι» ή αλλιώς Σέρχιο Αραούχο! Ο Αργεντινός επιθετικός που λατρεύτηκε στις δύο προηγούμενες θητείες του από τον κόσμο της ΑΕΚ ήρθε για να φορέσει για τρίτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα γυρίζοντας εκεί που μόνο ήθελε. Στην Ένωση! Και σε αυτήν την τρίτη του θητεία θα βλέπει στο βάθος την είσοδό του στην Αγιά Σοφιά καθώς αυτή τη φορά η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει δανεισμό με οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει με λίγα λόγια ότι θα τον κρατήσει για να μπει μαζί του στο νέο της σπίτι το 2021!

Η σύνδεση του Αραούχο με τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν μοναδική από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα τον Γενάρη του 2017 για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Δεν ήταν μόνο οι εμφανίσεις του που έκαναν τους φίλους της Ένωσης να εκστασιάζονται βλέποντας τον, αλλά και η δυνατή αγάπη που ένιωσε για την ΑΕΚ ο ίδιος ο Αργεντινός. Από εκείνη τη μέρα πριν τρία χρόνια μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει το μεγάλο του δέσιμο με την ομάδα μέσω των social media. Και όλο αυτό το διάστημα βαθιά μέσα του ήξερε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε μόνιμα.

Αυτή άλλωστε η αγάπη του Σέρχιο Αραούχο για την ΑΕΚ ήταν εκείνη που έκαμψε τις αντιστάσεις του πάντα δύσκολου στις διαπραγματεύσεις προέδρου της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου του 2017 για να ανάψει το πράσινο φως της επιστροφής του «Τσίνο» στην Ένωση. Κάτι που δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς των κιτρινόμαυρων. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε πιέσει αφάνταστα τον σύλλογο των Καναρίων Νήσων για να επιστρέψει και ο Ραμίρεθ τελικά έστω και την ύστατη στιγμή είπε το «ναι» για να ξανασμίξει ο Αραούχο με τον Μανόλο Χιμένεθ και να πανηγυρίσουν μαζί με όλη την ΑΕΚ τον τίτλο τον Μάιο του 2018 έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Ήδη ο Αραούχο είχε γίνει κομμάτι της ΑΕΚ, αφήνοντας μοναδικές στιγμές μέσα στο χορτάρι και προκαλώντας την… Araujomania στις τάξεις των φίλων της Ένωσης. Με τα δύο γκολ του απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη (μεταξύ άλλων) το πρώτο του εξάμηνο, αλλά και τα όσα σκόραρε στη δεύτερη θητεία του για να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου. Ποιος μπορεί να λησμονήσει άλλωστε την «οβίδα» κόντρα στον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και τα δύο γκολ στο 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό που έβαψαν ουσιαστικά τον τίτλο κιτρινόμαυρο!

Εκείνο το καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε όμως ελάχιστες πιθανότητες να τον κρατήσει. Ο «Τσίνο» μπορεί να είχε τεράστια αγάπη για την Ένωση, αλλά η επιστροφή στα Κανάρια Νησιά για να είναι κοντά στην κόρη του που του είχε λείψει τον κέρδισε. Ο Ραμίρεθ αντάμειψε το αγαπημένο του παιδί με ένα νέο «χρυσό» πενταετές συμβόλαιο ευελπιστώντας ότι θα έπαιρνε πολλά εκατομμύρια πίσω από την πώλησή του στο μέλλον. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, ενώ ο Σέρχιο μέσα του ήξερε πως κάποια στιγμή οι δρόμοι του με την ΑΕΚ θα ενώνονταν ξανά...

Ενάμιση χρόνο μετά, με τη Λας Πάλμας υποβιβασμένη στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και τον Αργεντινό επιθετικό να χάνει μεγάλο μέρος του πρώτου μισού της φετινής σεζόν εξαιτίας τραυματισμού, η ευκαιρία δεν μπορούσε να χαθεί για την ΑΕΚ. Φυσικά σημαντικό ρόλο για να πάρει σάρκα και οστά ο τρίτος ερχομός του Αραούχο στην Ένωση έπαιξαν η τεράστια επιθυμία του ίδιου για να επιστρέψει μόνο στην ΑΕΚ και η προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να πετύχει το deal με τη Λας Πάλμας και να φτιάξει τον κόσμο της ΑΕΚ που τόσο πολύ περίμενε να δει ξανά τον Αργεντινό με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και η άφιξή του ήταν όπως και τις προηγούμενες δύο φορές αποθεωτική.

Ο «Τσίνο» δεν βρίσκει αυτή τη φορά τον αγαπημένο του Μανόλο Χιμένεθ στα αποδυτήρια, αλλά τον Μάσιμο Καρέρα σε ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, γνώριμα πρόσωπα με τα οποία πανηγύρισε τον τίτλο στο ανοιχτό πούλμαν στη Δεκελείας και στη Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Μάιο του 2018 θα τα δει εκεί. Τον Λιβάια, τον Σιμόες, τον Μπάρκα, τον Βράνιες, τον Τσιγκρίνσκι, τον Μάνταλο μεταξύ άλλων. Και πλέον δεν θα χρειάζεται να πατάει “like” στις αναρτήσεις των φωτογραφιών της Αγιά Σοφιάς. Γιατί δεν θα τη βλέπει από τα Κανάρια Νησιά, αλλά από κοντά. Με το βλέμμα στραμμένο στο 2021 για να επιστρέψει μαζί με την ΑΕΚ στη γειτονιά της…

 

Τελευταία Νέα