«Ο Καρλίτος είναι γεννημένος σκόρερ»!

Νίκος Αθανασίου
«Ο Καρλίτος είναι γεννημένος σκόρερ»!

bet365

Με εκείνον έκανε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του! Ο Καρλίτος «χρωστά» πολλά στον Χουάν Καρίγιο, ο οποίος μιλά στο GWJ και αναλύει το αγωνιστικό προφίλ του Ισπανού σέντερ φορ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός!

Καλοκαίρι 2017. Η Βίσλα Κρακοβίας αποκτά από την δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ, τον Καρλίτος. Έναν 27χρονο Ισπανό ποδοσφαιριστή που μέχρι εκείνο το σημείο είχε διακριθεί μοναχά στην Τρίτη κατηγορία για την εκτελεστική του δεινότητα. Ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο προπονητής της ομάδας, Χουάν Καρίγιο, τον πίστεψε. Του έδωσε χώρο, χρόνο, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση. Και εκείνος του τα επέστρεψε με 24 γκολ στο πρωτάθλημα!

Ο Καρίγιο ανέδειξε τον Καρλίτος και μιλά στο GWJ για τον Ισπανό στράικερ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στην πιο εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο. Αναλύει το ποδοσφαιρικό προφίλ του 30χρονου άσου, τον χαρακτήρα του και δηλώσει σίγουρος πως θα βοηθήσει το «τριφύλλι».

Πως ανακαλύψατε τον Καρλίτος;

«Την χρονιά που ήμασταν μαζί στην Βίσλα πέτυχε τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του. Πως τον ανακαλύψαμε; Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη δεξαμενή καλών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν γίνεται όλοι να παίξουν στην Πριμέρα. Ο Καρλίτος αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ, έκανε ένα πέρασμα που δεν έπαιξε στην Κύπρο και έτσι κατέληξε στην Βίσλα. Του δώσαμε χώρο, χρόνο και εμπιστοσύνη και έκανε μία καταπληκτική χρονιά».

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που σκοράρει πολύ. Με μεγάλη συχνότητα. Είναι πολύ έξυπνος, ικανότατος στο ένας εναντίον ενός, καθώς του αρέσει να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του. Έχει μεγάλη ποιότητα, ταλέντο και είναι καλός επαγγελματίας. Σε όποια ομάδα βρήκε εμπιστοσύνη και χώρο πέτυχε πολλά γκολ και προσέφερε στον μέγιστο βαθμό».

Πως συμπεριφέρεται σε διάταξη με δύο φορ, πως σε κλειστούς χώρους και πως σε ανοιχτούς;

«Στην Βίσλα παίζαμε με έναν σέντερ φορ, εκείνον. Από πίσω του υπήρχαν δύο πολύ καλοί δημιουργικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι «έφτιαχναν» τις φάσεις για τον Καρλίτος. Μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και σε δίδυμο αλλά όπως σας είπα και μόνος του. Είναι εξίσου καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά και στην κίνηση χωρίς αυτή. Απέναντι σε κλειστές άμυνες μπορεί να βρει την λύση, να δημιουργήσει για τον εαυτό του ή τους συμπαίκτες του, να σκοράρει με σουτ, να πάει στην ατομική ενέργεια. Έχει ποικιλία και αυτό κάνει δύσκολο το μαρκάρισμά του. Είναι εξίσου καλός και στο ανοιχτό γήπεδο».

Τα χτυπήματά του στις στημένες φάσεις;

«Οι εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις αποτελούν ένα σημαντικό «όπλο» στο παιχνίδι του. Μπορεί να απειλήσει από απευθείας εκτέλεση ενώ είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, από πλάγια θέση ή από κόρνερ. Έχει καλή σέντρα. Είναι ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, το οποίο το δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις. Προπονείται πολύ και μόνος του σε αυτό το κομμάτι και τα αποτελέσματα φαίνονται πάνω στο χορτάρι».

Πως είναι ως προσωπικότητα;

«Είναι καλός επαγγελματίας. Προσέχει τον εαυτό του, τα δίνει όλα στις προπονήσεις και τον ξεχωρίζω για την νοοτροπία του. Όπως κάθε καλός επαγγελματίας στο ποδόσφαιρο, έτσι κι αυτός θέλει να είναι νικητής. Να νικά πάντα».

Αν έπρεπε να… διακινδυνεύσετε μία πρόβλεψη. Πόσα γκολ θα βάλει στην Ελλάδα;

«Εξαρτάται από την ομάδα. Στο πως θα τον εκμεταλλευθεί. Αν ο Παναθηναϊκός τον διαχειριστεί σωστά, αν του δώσει χρόνο, τότε είμαι σίγουρος πως θα πετύχει πολλά γκολ, όπως το έκανε και στην Πολωνία».

 

Τελευταία Νέα