Ο Παναθηναϊκός θέλει στο Καραϊσκάκη να... τριτώσει το καλό! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός θέλει στο Καραϊσκάκη να... τριτώσει το καλό! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει από το 2016 στο Καραϊσκάκη και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει «χτίσει» ενώ φέτος είναι αήττητος σε όλα τα ντέρμπι! Τα GWJ αναλύει...

Όσα χρόνια και αν περάσουν, σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες, πάντα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα είναι ντέρμπι, θα είναι το ελληνικό κλάσικο, η μάχη των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το βράδυ της Κυριακής οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν τους «πράσινους», σε μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για τους δύο «μονομάχους», οι οποίοι βέβαια κυνηγούν εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Για τους γηπεδούχους η νίκη είναι μονόδρομος για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟΚ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι σημαντικότατο για την εδραίωση του «τριφυλλιού» στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Φάληρο, έχοντας να ηττηθεί από τον Νοέμβριο του 2016 στο Καραϊσκάκη. Στις δύο πιο δύσκολες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, το »«τριφύλλι» κατάφερε να παραμείνει όρθιο, να μην χάσει και «χτίσει» μία πολύ θετική παράδοση.

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗΤΗΣ

2017-18 (4-3-18, Καραϊσκάκη) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (61' πεν. Φορτούνης - 87' πέν. Μουνιέ)

Στην σεζόν που σημαδεύτηκε από στάση πληρωμών, τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ και μια τεράστια διοικητική ξεφτίλα, ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη βαθμολογικά αδιάφορος, για να παίξει για την αξιοπρέπειά του. Σε ένα άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, το σύνολο του Mαρίνου Ουζουνἰδη βρέθηκε πίσω στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη αλλά δεν τα παράτησε. Έβγαλε αντίδραση και στο 87' ο Αντονί Μουνιέ από τα έντεκα βήματα, έφερε το ματς στα ίσια και χάρισε στην ομάδα του, τον βαθμό της ισοπαλίας και ένα αποτέλεσμα που απέδειξε γιατί αυτή η φανέλα ζυγίζει τόνους.

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

2018-2019: (11-11-18, Καραϊσκάκη) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1(95' Σισέ-60' Κάτσε)

Στην περυσινή αναμέτρηση, ο νεανικός Παναθηναϊκός του Δώνη ήταν ανταγωνιστικότατος και έφτασε μια... ανάσα από ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» μέσα στο Φάληρο. Το απίθανο, άπιαστο σουτ του Κάτσε έβαλε μπροστά το «τριφύλλι», με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.
Ο Ολυμπιακός πίασε αρκετά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ο Διούδης αρχικά και ο Κότσαρης στην συνέχεια... κατέβασαν ρολά αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σισέ ισοφάρισε(1-1) και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΦΕΤΙΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εκτός από το αήττητο τεσσάρων ετών στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο στα μέχρι τώρα φετινά ντέρμπι. Μπορεί το «τριφύλλι» να μην έχει σταθερότητα στο πρωτάθλημα, μπορεί απέναντι στους μικρούς να έχει προβλήματα, ωστόσο, απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Στις τρεις αυτές αναμετρήσεις ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα πάνω στο χορτάρι. Στην Τούμπα ισοφαρίστηκε στο...100', με την ΑΕΚ έκανε επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πάρει το «τρίποντο».

 

Τελευταία Νέα