Πέντε λόγοι που θέλει την νίκη στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

Δημήτρης Τομαράς
Πέντε λόγοι που θέλει την νίκη στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

bet365

Το Gazzetta Weekend βάζει κάτω τα δεδομένα του ντέρμπι και εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη σε κεκλεισμένων των θυρών ματς.

Προφανώς και μπορούν να γραφτούν και άλλοι λόγοι. Όμως εμείς θα σταθούμε σε πέντε και τους πλέον βασικούς. Ειδικότερα:

1. ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ: Ο Ολυμπιακός έχει μείνει 2ος πίσω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει πως στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο για απώλεια βαθμών στο συγκεκριμένο παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Θέλει να κερδίσει και ενώ πόνταρε και σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη. Η ήττα του ΠΑΟΚ του δίνει μεγάλη ευκαιρία!

2. ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΤΙΤΛΟΥ: Για τον Ολυμπιακό μετά την απώλεια δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων η φετινή σεζόν έχει άλλη αξία. Οι Πειραιώτες θέλουν από μέρους τους να εξακολουθούν να δείχνουν πως παραμένουν άκρως ανταγωνιστικοί αλλά και σε τροχιά τίτλου.

3. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ 2020: Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει αήττητος στην ελληνική Λίγκα θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά. Να πάρει το τρίποντο και ας είναι ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των Θυρών.

4. Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: Στο ματς του α' γύρου στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δεν έφυγε νικητής. Έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό να τον ισοφαρίζει προς το τέλος. Ο Ολυμπιακός επίσης εκτός από την ΑΕΚ φέτος δεν έχει πάρει κάποιο άλλο ντέρμπι και αυτά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχουν ξεχωριστή σημασία και αξία. Θέλουν λοιπόν στο Λιμάνι να πιστοποιήσουν στο γήπεδο πως είναι ανώτεροι του αιώνιού τους αντιπάλου.

5. ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ... ΚΕΦΙ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ: Μετά τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός μες στον Γενάρη θα έχει δύσκολο ματς με τον Άρη αλλά και ντέρμπι εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Θα είναι δηλαδή και ψυχολογικής σπουδαιότητας ενόψει των επόμενων τέτοιων δύσκολων αναμετρήσεων μία τέτοια επικράτηση. Θα ανεβάσει την ψυχολογία παικτών - τεχνικού επιτελείου αλλά και διοίκησης - κόσμου.

 

Τελευταία Νέα