Αυτή η Premier League θα μείνει αξέχαστη στον κόσμο!

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτή η Premier League θα μείνει αξέχαστη στον κόσμο!

bet365

Όχι επειδή η Λίβερπουλ πορεύεται εκ του ασφαλούς και δίχως ισχυρό ανταγωνιστική αυτή τη στιγμή προς τον τίτλο, αλλά γιατί τα εισιτήρια στα γήπεδα τσεκάρονται με αμείωτους ρυθμούς. Το GWJ αναλύει το ρεκόρ που είναι... προ των πυλών!

Όχι, φέτος από άποψη ανταγωνισμού στην κορυφή και τη διεκδίκηση του τίτλου δεν είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη. Ναι, η Premier League είναι ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην προσπάθεια των ομάδων να καταλάβουν το ρετιρέ και να πάρουν στα χέρια τους την κούπα, η Λίβερπουλ κάνει απόλυτο κουμάντο. Τριάντα χρόνια, άλλωστε, είναι πολλά. Και αφού δεν σταμάτησαν πέρυσι, θα το κάνει φέτος – απ' ότι φαίνεται – η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Πέρα, λοιπόν από το πόσο δημοφιλείς είναι οι σύλλογοι, πόσο μεγάλα brands είναι παγκοσμίως φτάνοντας απ' άκρη σ' άκρη, πόσο μεγάλα και απλησίαστα είναι τα μπάτζετ, υπάρχει και το θέμα του κόσμου που βρίσκεται σε κάθε ημέρα αγωνιστικής δράσης στις εξέδρες των γηπέδων των 20 κλαμπ που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο μέσος όρος προσέλευσης κόσμου στο γήπεδο, πλησιάζει κοντά σε νέο ρεκόρ, έπειτα από 70 χρόνια! Η τελευταία κορυφαία επίδοση στην επίσκεψη των οπαδών στα γήπεδα για να στηρίξουν τις ομάδες τους, ήταν την αγωνιστική περίοδο 1948-1949, όταν τότε ο μέσος όρος παρουσίας στις εξέδρες έφτανε στους 38.766 ανθρώπους, σε εποχές που... η Πόρτσμουθ είχε αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας και η Νιούκαστλ με τον Τζάκι Μίλμπερν ως σούπερ σταρ, είχε τον περισσότερο κόσμο απ' οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε κάθε παιχνίδι!

Τότε, λοιπόν, οι «καρακάξες» είχαν καταγράψει μέσο όρο προσέλευσης οπαδών στους 53.839 σε καθένα από τα 21 εντός έδρας παιχνίδια για την πρώτη κατηγορία, με την μεγαλύτερη επίδοση που είχαν σημειώσει στο συγκεκριμένο κομμάτι εκείνη τη σεζόν να έχει φτάσει στους 67.000 οπαδούς.

Η Άρσεναλ είχε τη δεύτερη καλύτερη στατιστική σε αυτό το κομμάτι, με 51.478 οπαδούς κάτα μέσο όρο στα εντός έδρας ματς και με υψηλότερο νούμερο αυτό των 68.283 ατόμων σε μια αναμέτρηση.

Ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άστον Βίλα, Τσέλσι, Σάντερλαντ, Έβεετον, Λίβερπουλ, Γουλβς και Τσάρλτον είχαν μέσο όρο κόσμου στο γήπεδο περισσότερο από 40.000 και αυτά τα κλαμπ είχαν ξεπεράσει τους 60.000 παρόντες στο γήπεδο τουλάχιστον μια φορά, στη δική τους καλύτερη επίδοση την ποδοσφαιρική χρονιά 1948-1949.

Σύμφωνα με την έρευνα και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Global Sports Salaries Survey για την Premier League της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, όλα οδηγούν στην κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ προσέλευσης κόσμου από το 1888, όταν και... πρωτοϋπήρξε αγγλικό ποδόσφαιρο! Ο μέσος όρος των 39.000 οπαδών αναμένεται να ξεπεραστεί στην εποχή που η κορυφαία κατηγορία της χώρας είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει και ν' ασχοληθεί κανείς ποδοσφαιρικά εν έτει... 2020 οσονούπω.

Με τουλάχιστον 16 αγωνιστικές ολοκληρωμένες και με 8 εξ αυτών εντός έδρας για κάθε σύλλογο, τα στοιχεία που προέκυψαν και ερευνήθηκαν απέδειξαν πως ο μέσος όρος προσέλευσης οπαδών είναι στις 39.293 και με το 40% του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί αυτή τη στιγμή ενόψει και του Euro 2020, το ρεκόρ της 70ετίας αναμένεται να σπάσει εφόσον ο κόσμος συνεχίσει να γεμίζει ασφυκτικά τα γήπεδα της Premier League.

Στο ξεκίνημα της σύγχρονης μορφής του πρωταθλήματος η επίδοση της παρουσίας του κόσμου στις εξέδρες έφτανε στις 21.125, ενώ, οι 30.000 οπαδοί κατά μέσο όρο ξεπεράστηκαν την αγωνιστική περίοδο 1998-1999, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο ιστορικό τρεμπλ με την κατάκτηση και του Champions League στον τρομερό τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια, η Bundesliga έχει να υπερηφανεύεται πως παρουσιάζει κάθε χρόνο μέσο όρο μεγαλύτερο των 40.000 οπαδών στα γήπεδα, ενώ, πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός στο πρωτάθλημα του NFL, αφού φτάνει στους 67.000 ανθρώπους!

πίνακας: DailyMail.co.uk

 

Τελευταία Νέα