Γκιγιέρμε: Από 33 συμμετοχές σε μία σεζόν στις 24 σε μισή!

Δημήτρης Τομαράς
Γκιγιέρμε: Από 33 συμμετοχές σε μία σεζόν στις 24 σε μισή!

bet365

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος που λόγω του τραυματισμού του θα μείνει εκτός για έναν μήνα έχει φέτος πριν καν φτάσουμε στα μισά της χρονιάς σχεδόν τον περσινό αριθμό συμμετοχών του!

Ο έμπειρος χαφ πέρυσι κυρίως διότι δεν ενσωματώθηκε με το... καλημέρα στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε ματς στα πόδια του στο ξεκίνημα της σεζόν. Στην συνέχεια βέβαια ο Πορτογάλος τεχνικός - που αρέσκεται στο να δουλεύει με παίκτες από την χώρα του καφέ - τον καθιέρωσε ως βασικό.

Ο Γκιγιέρμε παίρνοντας παιχνίδια και ρυθμό πιστοποίησε την αξία και την ποιότητά του. Φάνηκε στο γήπεδο ότι είναι ο κορυφαίος χαφ του ρόστερ των Πειραιωτών και από τους τοπ και πιο επιδραστικούς της ελληνικής Λίγκας. Πέρυσι - σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στοιχεία του Transfermarkt - είχε 33 ματς με 4 γκολ και 2 ασίστ σε 2838 λεπτά. Ειδικότερα την σεζόν '18-'19 κατέγραψε 29 90λεπτα όπου ο Ολυμπιακός σε αυτά τα ματς είχε 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Φέτος έχει ήδη 24 παιχνίδια με 4 γκολ και 1 ασίστ σε 2080 λεπτά. Όλα αυτά σε διάστημα επτά μηνών και ενώ πλησιάζουμε προς τα μέσα της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα μες στο '19 -'20 κατέγραψε 22 90λεπτα με τον σύλλογό του να έχει σε αυτές τις αναμετρήσεις 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Φυσικά εκτός των άλλων ο Γκιγιέρμε ήταν παρών και σε σημαντικές ευρωπαϊκές στιγμές όπως η περσινή πρόκριση με Μίλαν ή στην φετινή πορεία και φυσικά τη βραδιά με τη νίκη - πρόκριση με τον Ερ. Αστέρα. Η διαφορά φυσικά έχει να κάνει με το γεγονός πως φέτος παίζει περισσότερο και είναι ακόμα πιο ουσιαστικός και απαραίτητος στον Ολυμπιακό. Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα ήταν πρώτος πασέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και τώρα είναι 3ος με 143 πάσες με τον συμπαίκτη του Ανδρέα Μπουχαλάκη να είναι πρώτος με 152.

 

Τελευταία Νέα