Μπακς: Τι σημαίνει το «Cream City» στη φανέλα τους; (pics & vid)

Κάτια Πετροπούλου
Μπακς: Τι σημαίνει το «Cream City» στη φανέλα τους; (pics & vid)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal «αποκαλύπτει» τη σημασία του «Cream City» που φέρουν στη φανέλα τους οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Από το 2017 που η Nike ανέλαβε να «ντύσει» τους παίκτες του ΝΒΑ, παίρνοντας τη... σκυτάλη από την Adidas, καθιέρωσε την City Edition φανέλα για κάθε ομάδα.

Αυτή η εμφάνιση αποτίει ένα φόρο τιμής στην πόλη που φιλοξενεί τον εκάστοτε σύλλογο, ως μια αναγνώριση στο παρελθόν, αλλά και τους φιλάθλους που βρίσκονται κάθε βράδυ στα γήπεδα.

Η φετινή City Edition φανέλα που φορούν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ωραία, «ήρεμη» συγκριτικά με την περσινή, έχει γήινες αποχρώσεις και γενικά είναι καλαίσθητη.

Αυτό που τράβηξε την προσοχή είναι σίγουρα αυτό το «Cream City» στο μπροστινό μέρος και τα σενάρια άρχισαν, για όσους δεν γνώρισαν.

Το Gazzetta Weekend Journal έψαξε το θέμα και σου λέει πως δεν έχει σχέση ούτε με γαλακτοπαραγωγή, ούτε με χιόνια, αλλά ούτε και με... παγωτά!

Ψηφίστε ΕΔΩ την πιο όμορφη City Edition φανέλα του ΝΒΑ!

Το «Cream City» είναι απλά το παρατσούκλι του Μιλγουόκι, το οποίο οφείλει αυτή του την ονοματολογία σε... τούβλα!

Ακριβώς! Τη δεκαετία του 1800 στην περιοχή μεταξύ του Menomonee River Valley και της λίμνης του Μίσιγκαν κατασκευάζονταν τούβλα, τα οποία ήταν γνωστά και ως «cream city bricks».

Έπαιρναν την απόχρωσή τους από τον τοπικό άργιλο, ο οποίος κανονικά είναι κόκκινος. Στην περιοχή εκεί, όμως, υπήρχαν υψηλά ποσοστά ασβέστη και θείου και μετά την επεξεργασία τους στη φωτιά, έπαιρναν αυτό το κρεμώδες χρώμα.

Παρήχθησαν πρώτη φορά το 1835 κι έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλή. Στην πορεία, όμως, όταν τα τρένα και τα φορτηγά έδωσαν τη δυνατότητα και για άλλες επιλογές, οι οικοδόμοι χρησιμοποιούσαν κι άλλα είδη από τούβλα. Το «Cream City», άλλωστε, είχε και κάποια ελαττώματα, καθώς ήταν ελαφρύτερο από άλλες ποικιλίες που κυκλοφορούσαν, δεν ήταν τόσο ανθεκτικό κι εξαιτίας των πόρων του, απορροφούσαν εύκολα αιθάλη, κάτι που άλλαζε το χρώμα τους σε γκρίζο και μαύρο.

Ο ξεναγός Τζος Μπαλιού που εργάζεται στο Μιλγουόκι έχει πει: «Το Μιλγουόκι είναι γνωστό ως Cream City, εξαιτίας του κίτρινου, κρεμώδους χρώματος που είχαν τα τούβλα που ανακαλύφθηκαν πρώτη φορά εδώ, τον 19ο αιώνα. Αυτά τα τούβλα χρησιμοποιήθηκαν για πολλά κτίρια κι επιχειρήσεις, εργοστάσια μπύρας και σχολεία, στη διάρκεια του 19ου αιώνα».

Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στην πόλη του Μιλγουόκι, θα δει πως τα... κρεμώδη κτίρια είναι παντού, ενώ κάποιοι κάτοικοι έχουν επιλέξει να δώσουν αυτό το όνομα και στις επιχειρήσεις τους, για να κρατήσουν την ιστορία ζωντανή.

Όπως για παράδειγμα το «Cream City Caramels & Confections», με τον ιδιοκτήτη Γκρεγκ Χούτερερ να δηλώνει: «Σκεφτήκαμε αυτό το όνομα, επειδή χρησιμοποιούμε πολύ κρέμα στις καραμέλες μας κι επειδή υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει πως το Μιλγουόκι λέγεται αλλιώς και "Cream City" και θα σκεφτόταν το γάλα και τις αγελάδες».

Πηγές: www.wuwm.com, www.worldatlas.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα